Donizetti

  • Restaurants
  • Italiana
Recomanat
0 M'encanta
Donizetti, detall
Eixample

Més que d’asseure’s en un restaurant en voga, ocupant una de les taules del Donizetti un té la sensació de trobar-se dins d’una capseta de música o en una llotja, molt particular, del Gran Teatre del Liceu. La passió de Marcello di Prinzio no solament és la cuina apresa de la seva mare als Abruços italians, sinó també l’òpera i, sobretot, les àries i canzonettas napolitanes. És el que sona mentre s’assaboreixen els millors espaguetis amb all, oli i bitxo, plat originari de la seva terra però que va ser adoptat sàviament pels romans que en van fer la seva menja preferida. Mentre llisquen, picants, els espaguetis Di Cecco (pasta que s’elabora als Abruços) s’escolta alguna ària de Verdi. Podem gaudir d’uns antipasti a base d’una altra de les especialitats d’aquesta regió, els embotits a base de senglar i altres peces de cacera, mentre el local s’inunda amb El barber de Sevilla.

Petit secret de domini públic

Donizetti era un secret de domini públic per als qui els agrada la pasta ben feta, senzilla, sigui seca o farcida, que en Marcello prepara diàriament. Però hi havia un acord tàcit de no donar-lo gaire a conèixer, perquè és un espai petit, amorosament atès per la Berni, la companya d’en Marcello, vestit amb una bona fusta que realça l’acústica de la petita joia, amb poques taules i ben posades. Però amb la crisi pot haver arribat el moment de donar un cop de mà a aquest xef italià de llarg recorregut, un cuiner que ha passat per les principals cuines de Barcelona i que des de fa cinc anys es mou sàviament a l’escenari del seu petit Liceu.

L’últim dia que el visitem, gaudim d’embotits de tota mena i de senglar, i després d’uns rigatoni alla puttanesca i dels espaguetis amb oli, all i bitxo, per tancar el dinar mengem una tagliata amb una reducció de vi, formidable.

La carta es divideix en els esmentats antipasti, pasta fresca, pasta seca, carn, arròs i carpaccio, i finalment les postres. Després d’antipasti o amanides (molt ben elaborades), es pot seguir amb els raviolacci di pomodoro i basilico (amb salsa de pesto genovès), fets a mà pel xef, com els bombolotti di carciofi (carxofa amb salsa de ruca). Als qui els agraden el carpaccio, aquí poden gaudir del de vitello (bou), amb amaniment de llimona, sal, pebre, oli d’oliva i parmesà, o el de bresaola, carn macerada i fumada de vedella, amanida. Dos risottos destaquen d’aquesta cuina senzilla i preparada amb molta passió: el de zucca i zucchine, amb crema de carbassa i carbassons, i el de gorgonzola. Per si fos poc, Donizetti disposa de bons vins italians, sobretot un sirà sicilià i una excel·lent oferta de postres, on destaquen els cannoli sicilians i el tiramisú de la Gabriella. – Marcelo Aparicio.

Lloc de la ubicació Donizetti
Contacte
Adreça Diputació, 137
Eixample
Barcelona
08011
Horaris De dilluns a dissabte, de 13 a 16 h i de 20,30 a 23,30 h
Transport Urgell (Línies: L1)
LiveReviews|0
2 people listening