El Calafate

  • Restaurants
  • Argentina (tradicional)
El Calafate
Eixample
Reserva una taula

Reserva ara

La Inés i en Sebastián, els dos principals impulsors d'aquest nou local, honren en oferta i resultats un dels millors llocs del món: el Calafate, a la Patagònia. I també honren una cuina –basada fonamentalment en la graella– que no sempre ha estat ben tractada a Barcelona. En la filosofia d'aquest restaurant sobresurt el tracte amb el client com a principal premissa: el comensal se'n va satisfet i content, per la calidesa, el confort i l'elaboració dels millors plats a un preu raonable. Com a mínim així va succeir en les nostres dues aparicions. Hi ha alguns plats de la cuina rioplatense que són sagrats: les empanades i els lletons, magnífics; el rostit de tira, mal anomenat xurrasco, les pastes, la milanesa i, naturalment, la crep amb almívar de llet.

Tota aquesta columna vertebral està molt aconseguida i desitgem que continuï sent així, perquè si d'alguna cosa pequen els restaurants argentins és d'irregularitat. La professionalitat de la Inés és una garantia perquè això no succeeixi. Tornem a les empanades. El seu autor, l'Alfredo, és un home avesat en cuines i pastades. El resultat és formidable i són "de cames obertes". Així es diu a l'Argentina d'aquelles que són tan sucoses que t'obliguen a menjar-les en aquesta posició per evitar tacar-te amb l'escampada... En un altra de les visites, vam posar a prova el bife de xoriço, un entrecot alt, molt ben cuit, encara que presentat amb la gastada vinagreta en guarniments o amb les insípides verdures a la graella, quan aquest tros de carn, per si mateix, no necessita acompanyament. Brilla amb llum pròpia i podria oferir-se un acompanyament servit a part. La graellada Perito Moreno, en honor a la glacera més impactant del món –ara en perill per l'escalfament climàtic– és un excel·lent recurs per compartir entre dos i fins i tot tres persones.

Afortunadament, El Calafate també es distingeix per la varietat: no només està enfocat a la cuina argentina, i les amanides en són la prova. N'hi ha una gran varietat, molt bones, i també altres ofertes d'una cuina fresca, natural i mediterrània de màxima qualitat. Ens referim a alguns peixos i a les pastes, raviolis i nyoquis casolans, amb l'opció de salses com la Fileto, la de quatre formatges, la carbonara i la pesto. També té una molt bona selecció de vins argentins i del Penedès.

Si no podem anar a veure com es mou el Perito Moreno, queda el consol d'anar a El Calafate. –Marcelo Aparicio.

Lloc de la ubicació El Calafate
Contacte
Adreça París, 145
Eixample Esquerre
Barcelona
08036
Transport Hospital Clínic (Línies: L5)
LiveReviews|0
1 person listening