Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
xurro
© Ivan Giménez

Les 7 millors xurreries de Barcelona

Suqueu el xurro als locals de la ciutat on els fan amb més amor!

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

L'univers xurrer ha canviat molt en els últims anys. La cosa ja no va només de peces allargades arrebossades de sucre per sucar a la xocolata o al cafè: els pastissers de Barcelona han descobert que aquest producte ofereix molt més, i avui en dia a la ciutat podreu trobar xurros de pernil i salmorejo, de frankfurt, de dols d'almívar o inclús xurros fregits amb oli de cacauet. Tant si busqueu el producte clàssic com el més innovador, acosteu-vos a algun d'aquests locals, podreu sucar-hi el xurro com Déu mana!

NO T'HO PERDIS: Les millors pizzes de Barcelona 

La Nena
  • Restaurants
  • Cafès
  • Gràcia

Si no t’agraden els nens i el xivarri, si busques un reducte silenciós on pensar en les grans coses que et queden per fer a la vida, aquest espai absolutament kids-friendly no és el teu lloc; tot i l’olor inconfusible de xocolata acabada de desfer, tot i els seus xurros cruixents i prims, que si vols te’ls banyen amb un raig de xocolata. La Nena, amb la seva vocació de sala de la iaia, té una vida que sembla que vol sortir per la porta i serveix els millors xurros de Gràcia.

  • Restaurants
  • Snack bar

Xurros prims i gruixuts, naturals i farcits, i algunes modalitats la mar d’originals com els xurros farcits amb dulce de leche o amb frankfurt. Tot això, a més d’un assortiment de croquetes, bunyols, patates, cotnes i altres delícies, és el que tenen a la Trébol, el lloc on les teves cames et porten sense voler quan surts de festa per la zona, ja tornis del Vinilo, del Trauma o d’una rave, en aquells moments de la nit (de la matinada?) en què el cos et demana una injecció dolça.

Publicitat
Chok
  • Restaurants
  • El Raval
  • preu 1 de 4

Si us agraden els xurros una mica més gruixuts que els habituals, poc oliosos, i busqueu sempre productes artesans i sense additius, i si a més sou fans de la xocolata, us lamentareu durant tota la vida de no haver conegut abans Chok. Aquest espai especialitzat en el món de la xocolata en serveix una a la tassa absolutament irresistible, 100% natural, que hem de combinar amb uns quants xurros que s’elaboren diàriament a l’obrador de l’establiment.

Xurreria San Roman
  • Restaurants
  • El Gòtic

Més de 50 anys fent xurros donen a aquesta xurreria de l’Eixample (amb germana petita a Fabra i Puig) un savoir faire que marca la diferència. El seu dependent, el Mario, que ve de treballar durant anys venent xurros a Madrid, es lamenta que els barcelonins no sapiguem apreciar igual les virtuts d’aquests productes meravellosos: els de San Román són artesans, fregits amb oli de cacauet. Els caps de setmana i festius hi ha també porres i, cap al migdia, bunyols de bacallà.

Publicitat
La Pallaresa
  • Restaurants
  • Cafès
  • El Gòtic

El carrer de Petritxol és als xurros el que el del Parlament al vermut. No podem parlar d’aquestes joies de la gastronomia popular sense detenir-nos en un dels establiments mítics d’aquest carrer, on fer la clàssica xocolata amb xurros pre o post compres, amb mares i àvies si s’escau. I és que res millor després de dilapidar la visa que una xocolata amb xurros, melindros o brioixeria en un local amb més de mig segle d’història que, afortunadament, conserva el seu aspecte original.

Xurreria Sagrada Familia
  • Restaurants

Un altre establiment familiar que va obrir les seves portes l’any 1950 i continua oferint productes de xurreria clàssica, des de cotnes fins a patates de diferents tipus, cuquets o morro, és aquesta minixurreria de referència a la zona de la Sagrada Família. Aquí hi podeu trobar també uns xurros espectaculars, que poden ser prims o gruixuts, senzills o farcits de Nutella, crema pastissera o almívar de llet (dulce de leche).

Publicitat
  • Restaurants
  • Cafès
  • El Raval

És un altre clàssic generalment freqüentat per grups de senyores, un establiment mític del Raval perquè va ser on es va inventar ja fa unes quantes dècades el Cacaolat. El local va obrir les seves portes l’any 1870 i, des de llavors, cinc generacions de la mateixa família s’han entossudit, amb èxit, a mantenir l’aspecte i esperit originaris. Deliciosos xurros, però també suïssos, embotits, brioixeria, crema catalana i més, en un lloc encantador i sempre ple.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat