Gravin

  • Restaurants
  • Italiana
Recomanat
1/2
Gravin
2/2
Gravin
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Reserva una taula

Reserva ara

El restaurant Gravin té la gràcia de tenir un esperit de trattoria italiana, però amb un aire fresc i renovat de cuina regional mediterrània. No es limita a oferir una cuina típica i més que coneguda, sinó que progressa cap a una cuina més cosmopolita, moderna, però sense allunyar-se de la tradició i del caràcter casolà que caracteritzen les diferents cuines d’Itàlia. El seu creador, en Giovanni, és de la Pulla; el seu xef, en Cristian, és venecià.


Té un servei excel·lent amb cambrers romans i un sommelier professional, en Giuseppe. Es donen les condicions per passar-hi grans moments, com va ser durant la nostra visita, en la qual vam arrencar amb una superba amanida de burrata, amb pomodorini i ruca, molt ben presentada, a la qual va seguir un puré d’albergínies fumades amb tomàquet i ceba. Tot just ens havíem recuperat d’aquestes emocions, que en Cristian ens va portar un parell de galeres, pelades, saltades amb un toc de citronella i un buquet d’amanida, una especialitat veneciana a la qual era molt aficionat Marco Polo, segons alguns historiadors.

 

Les galeres, les ventafocs del marisc, es pesquen per arrossegament i són saborosíssimes, tot i que complicades de menjar per les seves arestes que dificulten tractar-les com a simples gambes. És un plat finíssim i molt estrany de veure i degustar, com els calamars saltats amb gírgoles a la planxa que van venir després, encara que l’estrella de l’àpat van ser els tagliolini amb llimona, servits amb una prudent presència de trossets de lluç fresc, que hi donen un toc extraordinari. Van ser molt festejats els rotlles de rosbif amb carxofes i encenalls de parmesà. I és molt recomanable la sopa de musclos, cloïsses, cirerols i bitxo, i també la pasta fresca al nero di sepia, calamar, cebetes caramel·litzades i cirerols.
Per als clàssics, els canelons a la bolonyesa, i els amants dels risottos en trobaran amb llamàntol i gingebre, per exemple. Té una àmplia oferta de carns, entre les quals destaquen la tagliatta amb mongetes blanques i el magret d’ànec a la planxa amb polenta, espinacs i salsa de mostassa.

 

Cal preguntar pel peix del dia, sense oblidar que el xef és venecià, gran coneixedor de la fauna marina. Les postres també són casolanes i la presència d’en Giuseppe garanteix una bona recomanació de vins italians, entre els quals destaca una gamma de blancs friülesos. – Marcelo Aparicio.

Lloc de la ubicació Gravin
Contacte
Adreça Rera Palau, 3-5
Born-Ribera
Barcelona
08003
Horaris Dm. a dg. de 13 a 17 i de 20 a 24 h
Transport Jaume I (Línies: L4), Barceloneta (Línies: L4)
LiveReviews|0
2 people listening