Igueldo

Restaurants L'Antiga Esquerra de l'Eixample
Recomanat
  • 4 de 5 estrelles
1 M'encanta
Guarda-ho
igueldo_01.jpg
1/2
Restaurant Igueldo
2/2

Igueldo ja figura a les agendes dels bons paladars com un punt de referència de cuina clàssica amb tocs de modernitat, que s’agraeixen per no excedir-se en les pretensions ni en els rebuscaments. La seva cuina, de fort accent basc, la dirigeix magistralment Gonzalo Calvete amb l’altra propietària, Ana López, que exerceix d’òptima sommelier i cap de sala. El local causa sempre un impacte agradable, gràcies a una decoració sòbria i elegant, on domina el terra de fusta clara i hi predominen els blancs dels seus murs i columnes. Al fons disposa d’un reservat per a menys de deu persones.

L’Ana i el Gonzalo, amb un passat a grans restaurants, van respondre a les grans expectatives que havien creat en aquesta casa. A més, la seva presència ha elevat el nivell de qualitat a la zona, sigui per contagi o per pura competència, la qual cosa se’ls ha d’agrair. La cuina no ofereix un menú de migdia. Però a la carta, qualitat i preu raonables ajuden a decidir-se a molts dels bons paladars d’aquesta part de l’Eixample, però també a molts comensals fidels que es traslladen especialment per gaudir d’una cuina franca i directa.

La cuina proposada i sobretot l’existència d’una graella de carn i una altra de peixos, ens remet a les bones taules basques. Si bé la gran majoria dels seus adeptes van directament a la costella d’Oiartzun, amb bol d’amanida i pebrots del piquillo, la seva proposta és una combinació d’enginy i bon gust, la combinació dels quals dóna com a resultat saborosos entrants com l’amanida de seitons i maduixetes, el tàrtar de filet amb iogurt de cervesa o les formidables carxofes a la brasa amb foie gras fresc. També és molt recomanable passejar-se pels plats tradicionals, com els pebrots farcits de txangurro, la tripa amb cigrons, la minestra de verdures i be…

Brasa estrella

Però és a la brasa on brillen els guardons: un lluç amb cloïsses i refregit, el dau de tonyina amb tomàquet dolç, els pedrers, cervells i ronyons de be o el peix de mercat, el qual val la pena demanar.

Per acabar, calamars a la planxa, ceba caramel·litzada i pernil, el llom de bacallà amb tripes de bacallà i ordi o el colomí en dues coccions amb salsifís, un producte particularment saborós que molts pocs xefs s’animen a utilitzar. Tenen un excel·lent pa, una taula de formatges afinats com manen els cànons i postres d’elaboració pròpia.
Una excel·lent carta de vins, que varia segons el gust de l’Ana, bona música, una excel·lent il·luminació i un bon ambient humà, ajuden a passar una vetllada fantàstica en un dels millors restaurants de la ciutat. 

Lloc de la ubicació Igueldo
Contacte
Adreça Rosselló, 186
Eixample Esquerre
Barcelona
08008
Horaris De dl. a ds. de 13.30 a 15.30 h i de 20.30 a 23.30 h.
Transport Provença (Línies: FGC)
LiveReviews|0
2 people listening