Kosher Club

Maria Dias
Kosher Club
Dreta de l'Eixample

Que ara a Barcelona hi hagi un segon restaurant kosher –després del Delicias de  Santaló— no és casualitat ni moda. Ciutat cosmopolita i punt obligat de visitants estrangers, Barcelona ho necessitava. Però també jueus residents, viatgers i sobretot creueristes nord-americans, per no parlar d’aquells que només vénen des d’Israel per veure el club de la seva vida. El Barça tenia dificultats per donar menjar segons els preceptes de la religió jueva. 

Tot va començar quan la cardiòloga Muriel Brinia i un grup d’alumnes del rabí Daniel Ben Itzjak es van cansar d’anar a restaurants amb carmanyola quan el sacerdot venia d’Israel a fer cursos abans que creés el Centre Judaic de Catalunya. El rabí i la doctora regenten ara el Kosher Club, solucionant problemes a visitants, residents i amics, i oferint una cuina senzilla, però de gran qualitat. Per als no practicants, hem de dir que és molt sana i gustosa. 

“Molts israelians arriben un dia abans d’un partit del Barça i ens visiten, mostrant orgullosos la seva entrada al Camp Nou” explica la Muriel. “Hem creat un restaurant kosher amb doble certificació: la inicial, quan es compra la matèria primera, la majoria a París, Praga o a Israel –a Barcelona només funciona una petita botiga al carrer de l’Avenir–, i la meva. Qui no és jueu, hi pot descobrir una cuina poc coneguda i gaudir-ne”, afegeix el rabí. Perquè sigui kosher s’han de seguir preceptes com no barrejar carn i lactis (ni tan sols a la nevera) o menjar només peix que tingui escates i aletes. El Kosher Club és un ‘lacti’ (vegetarià) i un dels de més qualitat i rigor de la seva mena a Europa. El gravlaks, un salmó marinat en remolatxes, va obrir la sessió, i van seguir un hummus, puré de cigrons, molt ben elaborat, i un exquisit babaganuix, una aproximació hebrea a l’escalivada. Una tonyina vermella volta i volta i ben arrebossada en sèsam va completar el tiberi. 

La Shira, la jove israeliana, que va completar la seva formació al Fishhh i al Manairó, ens va fer tastar uns exceŀlents nyoquis de patata amb carxofes. El pa jueu jalá arriba a taula acabat de fer. Els vins són tots kosher i serveixen el cava Taanug, (Penedès) que no té res a  envejar a alguns xampanys. 

Lloc de la ubicació Kosher Club
Contacte
Adreça Diputació, 294
Barcelona

Horaris De dl. a dv. de 13 a 15.30. De dt. a dj. de 20.15 a 22.45 h. Ds. de 21 a 23.15 h. Dg. de 13 a 15.30 h.
Transport Passeig de Gràcia (M: L2-L3-L4)

Average User Rating

1 / 5

Rating Breakdown

  • 5 star:0
  • 4 star:0
  • 3 star:0
  • 2 star:0
  • 1 star:1
LiveReviews|1
1 person listening