Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La Dolceta 2

  • Restaurants
  • L'Antiga Esquerra de l'Eixample
  • preu 2 de 4
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
La Dolceta
©MariaDiasLa Dolceta
Publicitat

Time Out diu

3 de 5 estrelles

La Dolceta és un restaurant emblemàtic que funciona des de fa 40 anys en una masia de Lleida, i on es poden assaborir els millors cargols a la llauna. La Dolceta 2 funciona des de fa més de 25 anys a Barcelona, i en aquesta època no sols ha destacat pels seus cargols, sinó també pels calçots, al final de la seva deliciosa temporada. Distribuït en dues plantes –la més soŀlicitada és la subterrània–, el restaurant és una cita amb el plaer gairebé total. No només per les seves especialitats, sinó també per la calidesa i eficiència  gens enganxosa de l’atenció al client, una cosa en vies d’extinció. És com estar en una masia catalana plena d’amics, on veiem circular bons plats de cuina lleidatana.
Per això, en Francesc Farrés i la seva dona Paquita s’abasteixen diàriament de productes naturals de primera. El plat estrella de la casa són els cargols a la gormanda, amb cansalada i pernil d’alta qualitat. Un plat tan gustós com tradicional, per llepar-se’n els bigotis. Va acompanyat per un excel·lent allioli, una altra de les rareses a les taules d’aquesta  ciutat, generalment comprat a l’engròs. Però a més dels cargols i els calçots, tan típics del camp lleidatà –junt amb la cassola de tros–, l’oferta inclou carns i, sobretot, botifarres preparades amb el rigor que exigeix la brasa de llenya i amb aquell gustet de fum que tant caracteritza les cuines de camp catalanes.
Els peus de porc, que vam tastar en la darrera visita, són simplement superbs. Cruixents per fora, gelatinosos, melosos en les escletxes dels seus ossets. Les carns de vedella i bou són també molt recomanables, acompanyades totes aquestes propostes per patates fregides, allunyades de les congelades i de tall desigual, contràriament a les que ens inunden en aquesta mena de restaurants.
Entre les carns s’infiltra un bacallà que també ha donat renom a aquest restaurant; la prova és que s’hi ha de reservar si es vol disposar d’una taula, sobretot els caps de setmana.
Les carxofes a la brasa, l’escalivada i els fesols de Santa Pau són algunes altres glòries divines d’aquest lloc, i més acompanyades amb l’allioli ja alabat. La seva carta de vins és millorable, sobretot per acompanyar una oferta tan distingida en carns i especialitats catalanes com és la seva.

Escrit per Marcelo Aparicio

Detalls

Adreça
Comte d'Urgell, 266
Barcelona
Transport
Hospital Clínic (M:L5)
Preu
De 20 a 30 €
Horaris
De dl. a ds. Dg. i nits de festius de dl. a dj. tancat
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà