Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Les Vinyes de Muntaner

  • Restaurants
  • Eixample
  • preu 2 de 4
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Les Vinyes de Muntaner
©Iván MorenoLes Vinyes de Muntaner
Publicitat

Time Out diu

3 de 5 estrelles

Calamarsons a l’andalusa, cloïsses a la marinera, xanguets a l’andalusa, dàtils de mar al vapor, escopinyes al vapor, calamarset de platja a la planxa... Sembla que sigui el resum de la carta d’un restaurant de la Barceloneta. Tot i  això, amb gran qualitat, és l’oferta diària de Les Vinyes de Muntaner, un restaurant senzill, però molt ben pensat i dirigit per en José i la Maria des de ja fa dotze anys. Té una clientela fidel, fixa, sobretot pel que fa als migdies, on en els menús de 12,50 € o 21,50 € es llueixen cada dia. 


Molts clients han intentat que no publiquéssim res d’aquesta casa perquè no caiguin en el mal mediàtic, però és una adreça molt interessant per a lectors aficionats en aquesta mena de cuina. A l’Eixample Esquerre, no gaire lluny del Clínic, es troba Les Vinyes, que té com  a concepte oferir productes de bona qualitat a un preu gens excessiu.


Principalment es dediquen a cuinar amb peix i marisc fresc, i entre els seus plats destacats, hi figura l’arròs caldós de llamàntol, tot i que els entrecots són també excel·lents, amb carn provinent d’Astúries, terra de bones pastures. El menjador no és gran, no és sorollós, té una decoració diàfana i bona il·luminació. El dia de la nostra darrera visita vam iniciar la sessió amb carxofes fregides, ben preparades per en Nacho, el xef de cuina de sempre. El plat d’embotits ibèrics és un dels entrants preferits pels més fidels. Però nosaltres ens vam inclinar pel peixet fregit, molt recomanable i amb la mateixa qualitat en el fregit que les seves carxofes. Els dubtes els teníem entre un entrecot, que en l’anterior visita ens havia impressionat, o algun peix o arròs caldós de llamàntol, el plat estrella. Realment bo i amb una relació qualitat-preu molt recomanable.

 

També són molt bons alguns plats tradicionals com el lluç a la romana o a la planxa, sempre fresquíssim “perquè el Nacho va diàriament als mercats”, explica la José. L’oferta és variada, dins del que és previsible, però la seva qualitat és excel·lent.


Les gambes d’Arenys o de Palamós, el foie gras fresc amb reducció de pero ximenes, el paté d’oca o bé el plat de pernil ibèric (molt bo) són altres plats per destacar. Pel que fa al peix, sempre condicionat al mercat, sobresurt el rap a la planxa o a la Donosti, el rap a la marinera, el llenguado de platja o la sèpia fresca a la planxa. L’oferta de vins és millorable, però té una bona varietat. Els preus en aquest aspecte també són ajustats. Val la pena fer-hi una visita, tot i que la clientela fidel es quedi sense taules. –Marcelo Aparicio.

Detalls

Adreça
Muntaner, 173
Eixample Esquerre
Barcelona
08036
Contacte
93 321 13 38
Transport
Provença (Línies: FGC)
Horaris
De dl. a dt. de 13 a 16 h. De dc. a ds. de 13 a 16 h. i de 20 a 23 h
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà