Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
El 68
©IvanGiménez El 68

Menjar amb còctels: maridatge celestial!

Sis barres que demostren que la bona cuina a les cocteleries és tendència

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

La tendència encara no s'ha instal·lat a Barcelona, però tot arribarà: menjar a les cocteleries és un fet natural als Estats Units; aquí l'únic menjar que ens imaginem a la barra és un platet de cacauets perquè no se'ns regiri el drymartini a l'estómac. El 41º dels Adrià tristament va tancar, però a la ciutat ja comença a haver-hi una petita escena de restaurants i bars que fan del maridatge de còctel i teca la seva raó de ser.

Sis barres on els còctels van amb bona teca

  • 3 de 5 estrelles
  • Bars i pubs
  • Cocteleries
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 4 de 4
  • Crítica de Time Out
Boca Chica és la cocteleria de Boca Grande, espectacular restaurant en el carreró més luxós de Barcelona, el Passatge de la Concepció. I la veritat és que en luxe i espectacularitat aquesta cocteleria tampoc es queda enrera: és habitual veure-hi tota la gent guapa de Barcelona, començant pels jugadors de futbol, tastar la seva cocteleria d'autor i de precisió. Xef i bartender tenen nom i cognom de renom: David Serra i Sergio Padilla. Ara, la cocteleria estrena una carta de maridatges molt, molt prometedora: bloody mary amb cotnes de bacallà artesanes, un còctel d'amaretto i fruites maridat amb un braç de gitano de mousse de foie, o un trago fet amb sake per acomanyar un tàrtar de tonyina.
  • Bars i pubs
  • Cocteleries
  • El Poblenou
  • preu 1 de 4
Cal conèixer Balius: una cocteleria especialitzada en vermut del bo i còctels de vermut, que per menjar ofereix un repertori de salaons, tapes i platets d'Aragó i Castella, sobretot. Coses com el 'lomo de orza' –fi llom de porc marinat amb allioli i llimona– o el 'atascaburras', un plat de bacallà que ja estava documentat al Quixot. La seva cuina és ininterrompuda, i el producte és de proximitat, i ecològic en la mesura del possible. També són especialistes en peix sostenible. Tenen els maridatges molt calculats: el 'lomo de orza' casa amb un French 75, un còctel de cava, ginebra i llimona, i l''atascaburras' es recomana prendre'l amb un kir, cava amb licor de cassís.
Publicitat
  • 5 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • El Raval
  • Crítica de Time Out
El 68 porta uns anys submergit en les cavernes del Raval. Si fa temps que no hi aneu, hauríeu de saber que el local ha mudat la pell i s’ha reinventat. De debò, perquè ha deixat de ser un bar correcte per esdevenir la cocteleria més innovadora i estimulant de Ciutat Vella. Pam. Al nou 68 haureu de posar els cinc sentits des del minut u per viure una experiència etílica gastronòmica de primer nivell. A la barra del 68 es fa màgia de la bona. Una cocteleria imaginativa, moderna i amb substància. I són mestres del maridatge cocteler. ¿La carta de menjars? Al mateix nivell d’exceŀlència que els alcohols. Tasto una navalla viole(n)ta amb cirera, gingebre i llimona, amb un Japan Airlines, còctel suprem amb ressons nipons. Primera llàgrima. Em treuen un cebiche de corbina que emocionaria un zombi i me’l serveixen amb una relectura radical del negroni amb accent mexicà. Al·lucino.
  • Restaurants
  • Pizza
  • El Raval
  • preu 1 de 4
Aquesta cocteleria combina pizzes d'autor (la Japopizza, amb salmó, nous, i una vinagreta de soja i wasabi) amb còctels de creatius de vocació tropical. Us proposen maridatges, però també us donen llicència pèr fer el que us dongui la reial gana. És a dir, que aquí no hi ha cap combinació prohibida.Però si el que busques és el maridatge perfecte, també el trobaràs, amb còctels que han estar creats precisament per ser la mitja taronja d’algunes de les pizzes d’autor de la carta. Un exemple: la pizza Beso de Uva amb el còctel Grape Sensation (amb G-Vine, raïm, Sant Germain i suc de llimona dolça).
Publicitat
  • 5 de 5 estrelles
  • Bars i pubs
  • Cocteleries
  • Vila de Gràcia
  • preu 2 de 4
  • Crítica de Time Out
Els de l'Old-Fashioned han obert una nova cocteleria a prop, que té el Bloody Mary com a raó de ser i ja s’ha convertit en El Dorado del suc de tomàquet i el vodka  amb Perrins. Presidit per l’elegància de tres sofàs Chester marrons i un finestral que dóna al tranquil carrer de Ferrer de Blanes, el Bloody Mary Cocktail Lounge aixopluga el bevedor amb bona música retro, il·luminació penombrosa i una barra en forma d’angle folrada d’ampolles. Juguen amb un catàleg d’uns deu Bloody Mary diferents. I el millor és que proposa un maridatge amb algunes de les seves variants més sofisticades, copes antològiques que arriben amb una tapa ben maridada. Tasteu el Bloody Casear, un experiment demencial amb regust de cloïsses i una tapa de tonyina molt refrescant. Es tracta d’una copa orgiàstica que entra com l’aigua. I patireu un infart de plaer si tasteu una burrata amb un Bloody Mary amb essència i ratlladura de tòfona.
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • El Gòtic
  • preu 2 de 4
Brilla, dins el macroespai Ocaña, amb llum i nom propi, Ocaña DF, un híbrid entre mescaleria i restaurant mexicà on les receptes tradicionals es reinventen amb producte català. La peripècia dels plats és divertida: tastareu Mèxic vist a través d'ulls alemanys i producte català, a càrrec del xef Martin Schanninger, de Berlín. Com per exemple, una 'quesadilla' amb camagrocs i trompetes de la mort. Demaneu recomanacions de maridatge; la cocteleria és atrevida i de sabors naturals. Tasteu el Conejo Muerto, que porta suc de pastanaga, xarop de curri i mescal. És obra de Mario Greenfield, un guru noctàmbul de la cocteleria i la creació de clubs, que ha revolucionat el barri de Mitte.
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat