Descobrim els locals més generosos de la ciutat, els que acompanyen les canyes amb una tapa gratis! Reconeguem-ho: Barcelona no és Granada ni Madrid. No sabem per què, però l'agradable costum de rebre una tapa quan demanes una cervesa no s'estila molt a la nostra ciutat, fins al punt que alguns locals li diuen tapa a un frugal plat de pipes o fruit secs amb extra de sal. Però a la ciutat encara hi ha alguns bars que naden a contracorrent, locals on podreu tastar amb cada canya diferents propostes gastronòmiques gràcies a la vostra cara bonica, o simplement perquè volen que t'hi quedis a prendre una altra. Feu bon coixí a la panxa mentre preneu unes canyes en algun d'aquests bars de la ciutat: els més generosos de Barcelona! Ambiente del Sur La unió d'un català i un granadí va portar a la ciutat l'Ambiente del Sur, un dels primers bars a oferir tapes de qualitat gratis amb les seves canyes. Al més pur estil andalús, cada canya (1,80 €) arriba acompanyada d'una tapa diferent, casolana, generosa i amb algunes propostes –com l'excel·lent truita de patates del Luis– que us faran venir ganes de demanar una altra cervesa per descobrir la següent. El tracte, a més, és molt agradable i sempre està ple de gent jove. Un imprescindible de la tapa gratis a Barcelona! Gata Mala La canya de Moritz del Gata Mala és de doctorat Honoris Rauxa. Ja paga la pena visitar aquesta llauna de sardines només per tastar les seves provetes d’ordi català, però també ajuda que amb la cerveseta et regali
Els barris del Born i el Gòtic ja tenen la seva pròpia ruta de la tapa. Tindrà lloc del 19 al 22 de febrer i hi participen una quinzena d'establiments d'aquesta zona de Barcelona. Podreu tastar la tapa especial que ha ideat cada local i un quinto per només 2,40 euros!
Aquest són els locals participants i la tapa que us serviran. Preparats per omplir el pap?
Casa Paco: Alessandra (Scamorza affumicata fusa, tomàquet sec italià, carxofa i orenga sobre torrada)
Pecat: Patata emmascarada amb bacó, ou a baixa temperatura, reducció de salsa de vedella i cruixent de botifarró
Bormuth: Olives Bormuth
Txoko de l'Euskal Etxea (Arc de Sant Vicenç): Goxo Gorri (Broqueta de xistorra navarresa amb formatge curat i pebrot verd)
Bodega Flassaders: Pintxo de truita Flassaders
Txirimiri: Pebrot farcit de calamarset en la seva tinta
Nervión: Bombeta de tonyina i samfaina
Blau Cucina e Caffé: Parigina (Pizza farcida de pernil i scamorza coberta de pasta de full)
El viejo Pop (Via Laietana, 57): Ensalada russa
Bidasoa (Serra, 21): Pringao (Brioix farcit de companatge en tempura)
El Pintxo de Petritxol (Petritxol, 9): Bacallà Petritxol
Matís Bar: Musclos amb vinagreta de coriandre
La Alcoba Azul: Crema de carbassa amb formatge blau sobre coca de vidre, verduretes escalivades, formatge a les fines herbes, nous, sàlvia i reducció de vi dolç
Bar del Pi (plaça de Sant Josep Oriol, 1): La Bomba del Pi
Pirineus (Duran i Bas, 3): Ravioli de llagostí
La Estación de Francia (Av. del Marquès de l'Argentera, 6): Timbal de patata bullida, botifarra negra i ou de guatlla