Tabarca Langosta's Club

  • Restaurants
Recomanat
1 M'encanta
Tabarca Langosta's Club
Eixample

L'estiu passat, amb la prudència que exigeix la saviesa, es va instal·lar a Barcelona un restaurant d'aires molt mariners i cuina illenca. De la mà d'en Tino Martínez, un navegant i cuiner empedreït, el Tabarca Langosta's Club –dit així en honor a l'illa de Tabarca, davant d'Alacant–, serveix des d'aleshores als qui el coneixen un plat autènticament mariner de l'illa homònima: el calder.

 “Tabarca és encara ara pràcticament desconeguda fora del País Valencià. La seva superfície, de dos quilòmetres de llarg i mig d'ample, aixopluga unes 100 cases i pot allotjar un màxim de 350 persones en plena temporada”, explica Tino. Amb la seva dona, van decidir un dia retirar-se a la tranquil·litat illenca fins que els fills creixessin. Va ser quan van obrir una petita taverna, decorada amb taules de marbre i terra de terratzo i quan van veure que el plat estrella de l'illa era el calder.

Aleshores van centrar l'oferta del seu petit local en aquest plat, que habitualment es prepara amb els peixos de l'illa, com ara el déntol, la morena, i l'apreciada gallina o escórpora. Aleshores, en Tino es va decidir per la llagosta.

 I és aquest el plat que preparaven els pescadors del sud-est mediterrani mentre pescaven el que l'està fent triomfar a Barcelona amb només sis mesos de vida. El calder, negre i de ferro, és el recipient en què es cuinava a bord, on primer és bull el peix. Aquest brou que queda se'l menjaven els pescadors damunt d'un tros de pa mentre es cuinava l'arròs.

Al Tabarca, la llagosta (de 200 a 500 gr. segons els comensals i de 15 a 35 €, amb l'arròs inclòs) es serveix com a primer plat, oberta per la meitat amb una salsa feta del mateix brou. Mentre els comensals la gaudeixen, es cuina un arròs per a la taula, per a dues o quatre persones. Un cop acabada la llagosta, es serveix l'arròs en la seva cassola de ferro, acompanyat d'una mica d'allioli. Es tracta d'un arròs que, a més del fumet de peix, conté la substància, la intensitat  i el gust únic que ha deixat la llagosta.

 El tiberi es completa amb un entrant de gambeta o de salaó: moixama, bonítol i ous de peix, i amb unes postres lleugeres a base de gelats i sorbets, amb o sense alcohol. El Langosta's Club té una selecció curta però ben triada de vins i que es va ampliant i millorant amb preferència de bons vins blancs i caves catalans de petits cellers. 

 .

Lloc de la ubicació Tabarca Langosta's Club
Contacte
Adreça Comte Borrell, 160
Eixample Esquerre
Barcelona
08015
Horaris Tancat dg. i dl. nit
Transport Urgell (M:L1)
LiveReviews|0
2 people listening