Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Festive Christmas Cookie
Brent HofackerFestive Christmas Cookie in the shape of a snowman

Tallers gastronòmics de Nadal

Una manera divertida per aprofundir en l'aspecte gastronòmic de les festes

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat
El Nadal és una època ideal per parar atenció al fet gastronòmic, per abaixar les revolucions de la feina i delectar-nos en el que mengem i com ho preparem. I encara que sovint les festes s'afronten amb ànim devorador, també ho podem fer aprofundint en el coneixement de la pràctica gastronòmica i culinària. En aquest sentit, a l'espai La Cuina d'El Mercat del Centre Comercial Glòries, vint parades dedicades al bon menjar, hi trobarem una oferta de tallers gastronòmics que de ben segur ens alegraran les festes. 

Maridatge nostrat!
Els nostres parcs naturals amaguen joies enogastronòmiques. El Celler Serralada de Marina ens acostarà una selecció dels seus millors vins i Formatges Can Pujol farà el mateix amb els seu exclusius formatges, ideals per a un maridatge perfecte. Tot 100% del Parc de la Serralada Litoral.
Dimarts 16 de 18 a 19.30 h. Gratis.

Iniciació a la cuina japonesa
En un taller la mar de divertit, BeJapo –la sucursal a Barcelona de Sugoi, el restaurant japonès de Gemma Mengual– us ensenyarà a coure correctament l'arròs, a netejar un salmó, així com a preparar correctament els makis. Després hi haurà una degustació. Un taller ideal si voleu afegir nous sabors als vostres àpats nadalencs. 
Dimecres 17 de 19 a 20.30 h. Gratis.
Aprèn a fer un bon gintònic
Podreu gaudir de la presentació de la tònica Schweppes Premium i les seves variants, ideades especialment per confegir diferents còctels. Fer un bon gintònic és senzill, però cal saber com: refredar el got, posar un bon twist –res de polpa, que es menja les bombolles!–, i sobretot una bona tònica. Hi haurà degustació de mini-gintònics o còctels a la mateixa presentació. A partir de les 20h, a Casa Palet, rèpilca en petit format del colmado gurmet de Sant Gervasi, hi haurà un còctel o gintònic gratis per a qui sopi allà.
Dijous 18 de 18.30 a 20 h.
Fes el teu tronc de Nadal
Encara que el bûche de Noël siguin unes postres d'origen francès, el tronc de Nadal s'ha assimilat del tot a les taules catalanes. Un xef pastisser us ensenyarà com preparar aquesta especialitat, sense problemes per a què el feu a casa. Potser tenieu dominats canelons, pollastre de rostit i escudella i carn d'olla, però segur que el tronc de Nadal no el tenieu per la mà.
Dijous 18 de 20.30 a 22 h. 10 €

Menú de Nadal amb Culinarium
Durant les festes, moltes vegades en quedem sense idees per cuinar. Per a què això no passi, el xef ens delectarà amb noves i saboroses receptes nadalenques per gaudir en família. Sí, hi ha vida més enllà del pollastre amb panses, prunes, pinyons i orellons. Aquest atller va a càrrec de Culinarium, un espai on trobar una àmplia gamma de productes professionals de taula i de cuina.
Divendres 19 de 18 a 19.30 h. 15 €

Petits cuiners: idees creatives pel Nadal
El més maco dels àpats nadalencs és preparar-los en família. Amb aquest taller participatiu per a pares i fills podreu sorprendre els vostres amics i familiars amb receptes dolces de sentit nadalenc, molt creatives i divertides. Aprendreu a fer arbres de Nadal de maduixes, ninots de neu fets amb galetes, i altres receptes delcioses.
Dissabte 20 de 12 a 13 h. 10 € (inclou pare o mare més un fill. El segon fill, 5 € més)

La Carxofa del Prat
La Carxofa del Prat, amb gairebé 100 anys d'història, és la reina dels cultius del delta central del Llobregat. De la mà d'experts, coneixerem com es cultiva, què ens aporta des d'un punt de vista nutricional, i aprendrem com assaborir-la al màxim. Tancarà aquest viatge un tast de Carxofa del Prat maridada amb cervesa artesanal.
Dissabte 20 de 18 a 19.30 h. Gratis

Brunch del diumenge
Descobriu el brunch d'El Mercat de Glòries a La Cuina. Safates de fruites plenes de vitamines, embotits catalans, ous ecològics amb bacon, ous a la Benedictine, muesli i iogurts artesanals. Tot acompanyat d'aigua i sucs.
Diumenge 21 de 12 a 14 h. 9 €

Nadal Disney per a nens
Els més petits de la casa gaudiran elaborant galetes i cupcakes. I les decoraran, sota supervisió d'un cuiner de Culinarium, amb fondant i sucre glaç. Els dibuixos, esclar, remeten a personatges de la factoria Disney.
Dilluns 22 de 18 a 19 h. Gratis
Dilluns 29 de 18 a 19 h. Gratis

Nadal per a nens
Arriba l'època més maca de l'any, el Nadal. Durant aquest taller s'elaboraran divertides galetes per penjar en l'arbre de Nadal. Que tingui nens sabrà que penjar coses de l'albre de Nadal és una de les activitats reines a casa. De la mà de Culinarium.
Dilluns 22 de 19 a 20 h. Gratis
Dilluns 29 de 19 a 20 h. Gratis

Taller de ninots de neu
A qui no li agrada fer un ninot de neu? Com que som a Barcelona i no pas a El Pirineu, de neu poca (encara que mai se sap). Aquest taller us aproparà a la construcció de ninots de neu, però fets a base de plats, gots i d'altres materials que tenim a casa. Aquest és un taller participatiu per a pares i fills.
Dimecres 24 de 12 a 13 h. Gratis.

Petits cuiners: els snacks més gustosos
Quan arriba l'hora de l'aperitiu, sovint les coses es descontrolen, els nens engoleixen totes les olives de cop i xarrupen el suc de les escopinyes. I fins i tot fan gest d'agafar el whisky amb soda dels pares! En aquest taller participatiu per a pares i fills, els més petits podran gaudir i menjar bé aperitius fets a partir d'idees originals i saludables.
Dimecres 24 de 12 a 13 h. Gratis.
Mercat Kids: Targetes de Nadal
Als més petits els encanta dir com estimen els pares o els amics. I aquesta estació de l'any és encara més especial per a ells. Així que un taller de targetes de Nadal una mica diferent capturarà la seva imaginació. Aquí podran crear segells nadalencs i originals a partir de patates i la seva creativitat es desenvoluparà entre colors i missatges. Aquest és un taller participatiu per a pares i fills.
Dilluns 29 de 12 a 13 h. Gratis.
Cuina culinarium per a nens i pares
Durant aquest taller, pares i fills treballaran en família elaborant i cuinant deliciosos plats, fàcils i senzills. Uns coneixements que als nens els serveixen per iniciar-se en la cuina, i que els pares poden aplicar en la gestió del dia a dia.
Dimarts 30 de 12 a 13 h. Gratis.

Mercat kids: aprenent a menjar
I si juguem a fer les nostres pròpies estovalles? Aquí els nens podran construir el seu propi set per menjar i es divertiran amb explicacions de la xef sobre gastronomia infantil. Aquest és un taller participatiu per a pares i fills, ideal per a inculcar-los els bons hàbits de menjar saludable.
Dimecres 31 de 12 a 13 h. Gratis.

Més informació

  • Llocs d'interès
  • Sant Martí

El Centre Comercial Barcelona Glòries disposa d'un espai dedicat al menjar i a la restauració d'allò més aconseguit: El Mercat està format per 20 botigues i restaurants d'alta qualitat gastronòmica, entre ells sucursals de grans restaurants de Barcelona. Com per exemple Casa Palet, Can Culleretes o Mary's Market.

També t'agradarà

Carn a la brasa i vi novell
  • Restaurants

Una taverna amb 250 anys d'història Fa 32 anys que La Parra funciona com a restaurant de carn a la brasa, però en fa més de 250 que existeix. Només cal veure les bigues del sostre i els murs de casa de poble perquè ens recordi la taverna de carreters que va ser. En Miquel, l’encarregat, m’explica com era La Parra fa més de 50 anys. Una època en què la gent hi portava el menjar de casa i només hi demanava el beure. Pel carrer de Joanot Martorell, on ara es veu una galeria coberta per una vinya borda, abans hi baixava la riera de Magòria, punt de sortida de les diligències cap a València. Cada racó de La Parra porta una colla de records a la gent del barri. Un dels menjadors del restaurant era habitatge. “Alguns clients encara ens expliquen com era la casa i com hi dormia la família, separats per cortines de roba”, somriu el Miquel. Dedicats al vi novellFidels a la història que envolta el local, el restaurant d’Hostafrancs es dedica des dels seus inicis a la cuina catalana i als productes de temporada. També amb el vi tenen la mateixa vocació. Entre les recomanacions, en aquesta època de l’any, no hi falten les carxofes del Prat, el paté de conill o els ous d’oca escumats que fan bona parella amb el vi novell de la cooperativa de la Garriguella, a l’Alt Empordà. És un vi fresc, afruitat, que canvia dins l’ampolla i amb la duració breu dels vins joves. Un vi versàtil que també s’adapta a la carta habitual de La Parra: la vedella de Girona, els pollastrons, les costelles de xai o

El Perú més popular
  • Restaurants

Adreces bones, boniques i barates Encara que sembli que assistim a l'any zero de la cuina peruana a Catalunya i a Espanya -Tanta, primera ambaixada de Gastón Acurio, imminent obertura de Pakta, el peruà nikkei dels germans Adrià, el Perú com a gastronomia convidada a Madrid Fusión- no creiem que us descobrim la sopa d'ají de gallina si diem que a Barcelona, abans d'aquesta fal·lera, ja hi havia vida andina comestible i saborosa, i molt més econòmica que la del visionari Acurio. El símbol dels pebrotsSobre Acurio hi ha diversitat de criteris, esclar. Patricia Oliveros, que va obrir el restaurant El Señorío fa cinc anys -immillorable opció per dinar al tristoi tram muntanyós de Còrsega-, només té bones paraules: "És un cuiner diferent i creatiu, cal tastar allò que fa, bé siguis peruà o català. La nostra és una cuina massa rica per estar tan apartada de tot; Acurio ha fet molt per ella". I està encantada que un excuiner seu hagi anat a treballar a Tanta. Encara que puntualitza que a casa seva només hi trobarem cuina criolla, "allò que els peruans mengen a casa". La carta, entenedora, dividida en entrants, cuina criolla i cebiches, té plats del dia i de festa major. I de la vasta cuina peruana Oliveros especifica que la seva màxima influència és la xinesa, que es fa evident en plats com un barroc arròs d'ànec o el wantun farcit de marisc. Qui ja estigui familiaritzat amb el repertori d'entrants on es tracta amb virtuosisme la patata, l'ají -salsa de gallina polvoritzada, amb ou

Publicitat
La volta al món en 80 plats
  • Restaurants

Viatgeu i mengeu-vos el planeta sense sortir de Barcelona! Sabíeu que és possible recórrer el planeta a través dels plats que serveixen als restaurants de Barcelona? Si sou capaços de cruspir-vos aquests 80 plats sense sortir de la ciutat, fareu que aquell Phileas Fogg que va fer la volta al planeta sembli un xitxarel·lo! Pollastre amb mole (Mèxic) El mole és un dels elements més complexos de la ja per si mateixa barroca cuina mexicana. La xocolata és l’element més reconeixedor de la salsa, però porta més de cent xilis secs diferents. Mandonguilles amb sèpia (Catalunya) Aquest clàssic català és un guisat de xup-xup tel·lúric, en què deixar la sèpia tendra és tot un art que té moltstrucsperònomés admet un resultat: el bo. A Casa Leopoldo hi trobareu aquest mar i muntanya enriquit amb gambes i amb una picada plena de saviesa que ens remet a les grans cuineres de l’Empordà. Capipota (Catalunya) Aquest estofat de morro i pota de vedella, al clàssic Can Vilaró adquireix proporcions mítiques: asseguts en una senzilla taula, estem menjant el paradigma del capipota. L’essència de la cuina catalana... Albergínies a la mallorquina (Mallorca) Encara que maltractat sovint, aquest plat cuinat com cal és una delícia: albergínia ben tendra cuita al forn i gratinada, farcida d’un sofregit de carn de porc espessit amb pa ratllat. Idò! Escudella i carn d'olla (Catalunya) L’olla catalana, amb carn i gra, és la més digestiva de totes les elaborades a la península

13 hamburgueses que has de tastar
  • Restaurants

Esteu aclaparats davant de tanta hamburguesa 'premium'? Aquí teniu 13 propostes per encertar-la de veritat! Són les més noves, les més delicioses i les més sexis... Les hamburgueses han conquerit Barcelona i ja no hi ha local que vulgui aspirar a alguna cosa que no n'inclogui cap a la  carta. Amb aquestes que teniu aquí, pujareu al cel. La Santa Després de morir d’èxit, el bar d’entrepans argentins El Santo del Born s’ha convertit en La Santa. I hi mana “l’hamburguesa tranquil·la”, diu el nou propietari, Quim Milla. I molt substanciosa, afegeixo jo. L’estrella és la vedella de Nebraska, passejada, gustosa. ¿Us sembla cara? A mi no, la talles per la meitat i tens un primer i un segon en que 200 grams de boví, al punt, pasturen per una escalivada que regalima i s’escalfa amb gust amb el doble d’emmental. DF Burger En això de l’hamburguesa, ara com ara el que importa és trobar el toc distintiu a còpia d’implementar tocs de qualitat. I els de TimesBurg en saben. Després del bon resultat obtingut al carrer de Londres, han obert casa al Poblenou i l’èxit ha sigut fulminant: fins al punt que s’hi formen cues deu minuts abans que obrin. La seva fórmula és pedra volcànica sense ser massa fumada, i patties gruixudes de 200 grams, amb combinacions d’allò més encertades: la de xili chipotle, coriandre, cheddar, xili de Jalapa, nachos esmicolats i enciam n’és un bon exemple. Recomanable: trieu el pa andalús de 'mollete'. Burguer Bull Hi ha entreteniments que demanen a crits ser un plat pr

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat