Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Àpat (TANCAT)

  • Restaurants
  • L'Antiga Esquerra de l'Eixample
  • preu 2 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Publicitat

Time Out diu

4 de 5 estrelles

Aquest local és tancat.

En la recerca permanent per trobar llocs on la relació entre el menjar ofert i el preu de la nota final tingui certa consonància, hem tornat a posar a prova l'Àpat, on un equip dirigit per l'Oriol Vicente demostra diàriament, al migdia, que és possible menjar bé, de menú i a un preu raonable, 14 euros. És un menú variat diàriament i que en la seva proposta dóna joc per no avorrir ni dir "sempre el mateix". Ara, amb la crisi, molts s'han bolcat a oferir menús al migdia i a la nit, però no sempre encertats. Això aquí no passa.
No es tracta només d'oferir un preu temptador. Cal temptar amb els plats que s'ofereixen i per això fa falta molta professionalitat i saber fer. Un dels dies de visita vam poder veure que el menú oferia cinc primers, cinc segons i tres postres, amb aigua mineral o cervesa o refresc o copa de vi o cava.
Trobem una pasta fresca farcida de tomàquets secs i tàperes amb salsa a la pizzaiola, un mesclum d'enciams amb api, nous, peres i vinagreta de iogurt, raviolis d'exquisit farciment i ben acompanyats per una salsa harmoniosa. Entre els segons, un llom de bou Cafè de París, amb patates pont neuf confitades i un arròs picant d'escopinyes i cloïsses, amb faves i garotes, un pollastre rostit amb saltat de patates i puré d'albergínies fumades...
Però en una altra de les visites, vam optar per la carta. Va obrir el foc una amanida de llagostins, ben condimentada, amb una matèria primera on la qualitat s'apreciava primer per la vista i després pel gust. La coca tèbia d'albergínies fumades amb brie ja és un clàssic de la casa, molt sol·licitada pels clients fervents del lloc.
De segon, el dau de rap rostit, que també té molts adeptes, i la cua de bou guisada amb vi negre, un altre dels estendards d'aquest restaurant de decoració tranquil·la, bon servei i una gran selecció de vins, d'acord amb l'oferta gastronòmica, que dóna molt de joc a qui li agrada combinar bons vins amb bons plats.
Deixem per a una altra visita els 'fettuccini' amb pesto de tomàquets secs, formatge de cabra i ruca o l'os de xai rostit, amb patates panadera. Cal tastar el bistec tàrtar, que l'Oriol serveix amb gelat de mostassa i ceba fregida. O la variant marinera, el tàrtar de tonyina amb alvocat i sorbet de tomàquet.

Escrit per Marcelo Aparicio

Detalls

Adreça
Aribau, 137
Eixample Esquerre
Barcelona
08036
Transport
Hospital Clínic (M: L5), Provença (FGC)
Horaris
De dt. a ds., de 13 a 16 h i de 20 a 24 h. Dg., de 13 a 16 h
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà