Fonda Espanya

Restaurants , Cuina creativa El Raval
Recomanat
  • 4 de 5 estrelles
  • 5 de 5 estrelles
(1 Comentari)
14 M'encanta
Guarda-ho
Fonda Espanya
Fonda Espanya

Dinar a la Fonda Espanya és un dels luxes que es pot donar un bon vivant d’aquesta ciutat, però no pel preu, sinó pels components que transformen aquesta fase del dia en un moment agradable i inoblidable. S’hi ha d’entrar amb la mentalitat de passar un moment rodejat de bon gust. Per l’estil del menjador, espai modernista, originalment projectat i decorat per Domènech i Montaner, i per la bona oferta gastronòmica de la mà d’un dels grans cuiners del país, Martín Berasategui. 

Als fogons hi ha un experimentat Xavier Sender, set anys deixeble predilecte del gran cuiner basc i amb una trajectòria que es percep en el resultat final de cada plat. Com en la nostra darrera visita, quan ens vam emportar a la boca uns magnífics cigrons amb orella de porc i botifarra negra d’especial qualitat. La particularitat de l’expert i sensible Sender és que ha sabut mantenir-se en aquesta cuina ‘dictada’ per Berasategui i modernitzada per ell sense exagerades pretensions.

“Això implica diferents viatges al mes i converses profundes amb el mestre”, ens explica quan li preguntem com es fa per mantenir una cuina conjunta amb un dels grans. Martín “pretén atansar el seu concepte culinari a tots els públics, buscant elaboracions senzilles, equilibrades i saboroses”, comenta. Entre les espectaculars rajoles i aquest màgic espai de sostres alts i decorats, la Fonda Espanya ofereix una cuina d’arrels tradicionals, actualitzada, presentada amb imaginació i basada en els millors productes del mercat.

Seguim amb un trio de vieires a la planxa i parmentier de patata i una tonyina amb piperrada basca (samfaina basca) que ens va dur a recordar grans moments a Euskadi. Un altre gran moment va ser el magret d’ànec amb botifarró d’arròs, puré d’orellanes i espinacs, que posen de manifest la gran elaboració de Sender. 

Per a una altra ocasió deixem un fricandó de vedella amb rossinyols o el tall de rellom de vedella amb parmentier de patata i terrina fumada. El dinar es va acompanyar bé amb copes de vi, suggeriment de Paco Cano, sommelier de bon gust. 

Les postres mereixerien un capítol a part, però si n’enumerem algunes ens farem una idea del nivell: mel i mató, amb mel artesana; suflé de xocolata i gelat de caramel; torrades de Santa Teresa, o postres de músic amb porró de moscatell. I en havent sopat, a gaudir de la vista singular del Raval des de la terrassa, amb bona música i piscineta temptadora. –Marcelo Aparicio.

Lloc de la ubicació Fonda Espanya
Contacte
Adreça Sant Pau, 9-11
El Raval
Barcelona
08001
Horaris De 13 a 16 h i de 20 a 23 h
Transport Liceu (Línies: L3)

Average User Rating

5 / 5

Rating Breakdown

  • 5 star:1
  • 4 star:0
  • 3 star:0
  • 2 star:0
  • 1 star:0
LiveReviews|1
1 person listening
Marc_borras

Es menja absolutament bé. El servei acurat i amable. El local es modernisme pur. L'única pega, la li.luminacio poc intima i que des de la taula es veu el cartell intermitent del basar del davant que contrasta absolutament amb el modernisme. Una cortina hi faria força bé.