La Plassohla

  • Restaurants
  • Cuina creativa
0 M'encanta
1/5
La Plassohla
2/5
Tataki d'ànec
3/5
'Taco' de vedella
4/5
Bunyols de bacallà
5/5
Xavier Franco
El Gòtic

La cuina catalana tradicional està posant el peu als hotels de gran luxe, on abans hi havia amanides Cèsar i plats amb salses del segle XIX. Exemples? El Mercer, el DO, El Cercle Artístic –d’acord, no és un hotel, però és al centre– i l’Ohla, on en Xavier Franco hi va portar el Saüc i la Michelin.

Franco, un dels hereus més clars de santi Santamaria –per contundència, talent creatiu i fidelitat a la dicotomia producte/tradició– ofereix a La Plassholala, el restaurant més assequible de l'hotel, la seva visió de la cuina catalana contemporània, més casual que al Saüc, però amb la potència que un espera de la seva cuina. Exemples? Un tataki d'ànec tebi que uneix L'Empordà i la Xina, un 'taco' de fricandó de vedella servit al cim d'unes mongetes de Santa Pau, amb suc, o uns bunyols de bacallà suaus i delicats, amb salsa romesco.

A La Plasshola hi trobarem una carta molt extensa que potencia el vermut i la llauna, amb un apartat de fritel·les del sud –tenen cazón i tortita de camarón– i un fenomenal apartat d'uns vint plats de neotradició catalna. I alerta que ofereixen un menú de migdia molt assequible amb plats de la carta: qualitat Michelin per fer un menú de dia laborable.

Lloc de la ubicació La Plassohla
Contacte
Adreça Via Laietana, 49
Gòtic
Barcelona
08003
Horaris Cada dia de 7 a 16 i de 19.30 a 24 h.
Transport Urquinaona (L1-L4)

Average User Rating

5 / 5

Rating Breakdown

  • 5 star:1
  • 4 star:0
  • 3 star:0
  • 2 star:0
  • 1 star:0
LiveReviews|1
1 person listening