Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Òpera Samfaina

  • Restaurants
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
  1. Òpera Samfaina
    © Maria DiasÒpera Samfaina
  2. Òpera Samfaina
    © Maria DiasÒpera Samfaina
  3. Òpera Samfaina
    © Maria DiasÒpera Samfaina
Publicitat

Time Out diu

3 de 5 estrelles

Quin lloc més estrany. Assegut en una de les taules rodones, mirava en panoràmica l’indret i pensava que la meva vida dissoluta m’havia portat de dret a les Calderes d’en Pere Botero. L’Òpera Samfaina és al subsòl o a l’infern del Liceu, però si el local l’haguessin instal·lat al parc d’atraccions del Tibidabo, tothom ho trobaria normal. És més, mentre punxava una patata brava, tenia la sensació que en qualsevol moment apareixeria el tren de la bruixa i hauria de sortir a cop d’escombra cap a la sortida sense poder tastar un dels gelats rocambolescs.

Però, què carai és l’Òpera Samfaina? Jordi Armengol, el seu director, diu que és un gran mercat gastronòmic. Un viatge per la cultura gastronòmica de Catalunya en el qual, per especialitats, pots tastar els millors formatges, els millor embotits, els millors dolços, els millors vins, les millors tapes preparades per Nando Jubany, Albert Adrià, els Roca i Carles Abellán. Té raó, l’Armengol. Tothom al·lucina amb l’espai i murals tridimensionals com 'El jardí de l’abundància', encara que si et fumes un peta, al·lucinaràs molt més i en colors.

Annette Abstoss és la directora gastronòmica i parla de cuiners i de productes. Veurem fins a on arriba la màgia entre els cuiners, els productes i l’estètica de Franc Aleu, el director d’aquell documental anomenat 'El somni', que mostrava els mons sensorials dels germans Roca. Tot és molt gaudinià a l’Òpera Samfaina i Gaudí va morir atropellat per un tramvia. Quan menges, els teus braços s’amalgamen amb les filmacions que empren la taula com a pantalla, i reconec que més d’una vegada vaig confondre una imatge amb una mosca i la vaig apartar com un boig. No hi guipo gaire.

Com passa amb qualsevol espai gastronòmic, tot dependrà de la qualitat de la teca i de tenir clar l’objectiu del negoci. El seny i la rauxa no sempre mariden. Vaig tastar el mollete d’Albert Adrià, el fricandó de carpaccio de vedella de Nando Jubany, un formatge de romaní, unes braves, una ensaladilla russa, un bull negre, un paté, mig biquini de sobrassada, mel i formatge i un sorbet de coco, tot a escala 1000/50, i per destil·lar la barreja, vaig utilitzar Cava Gramona i un vi negre d’Escala Dei. Tot molt correctament quotidià, encara que no lligui massa amb el barroquisme de l’espai.

Escrit per
Daniel Vázquez Sallés

Detalls

Adreça
La Rambla, 51
Barcelona
08002
Transport
Liceu (M: L3)
Preu
20 €
Horaris
De dv. a dg. obert migdia i nit. La resta de dies, només nit
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà