Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Rita Blue (TANCAT)

  • Restaurants
  • El Raval
  • preu 2 de 4
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Publicitat

Time Out diu

3 de 5 estrelles

El Rita Blue segueix sent un dels llocs més moderns, glamurosos i freqüentats per joves europeus i llatinoamericans. Molts d’ells el tenen com a punt d’inici d’una nit inacabable. Desafiant els rigors de la veïna església de Sant Agustí, el Rita Blue va trencar en el seu temps tots els motlles i continua sent avui un lloc alegre pel seu color, i tremendament atractiu per la varietat de la seva oferta culinària. És el germà gran del seu veí Rita Rouge, però més petit que el més gran del trio, el Margarita Blue, que continua causant furor per la seva barra, la seva cuina i sobretot la seva bona música. A la planta inferior, hi funciona un lounge on, fins que va estar permès, hi havia actuacions en directe. Per després de sopar o per sopar amb bona música i millor ambient és el lloc ideal, al bell mig del Raval. Les taules cobertes per estovalles d’hule d’un vermell furiós hi donen un aspecte de cantina mexicana, ja que als seus inicis va tenir una tendència més orientada al món i a la cuina dels mariachis.

Però amb el temps, els adolescents es van centrant i ara podríem dir que és un restaurant informal, però molt seriós en la seva proposta. A més d’excel·lents còctels, i d’una carta variada, tots els migdies ofereix un menú que el dia de la nostra visita tenia entre els segons un confit d’ànec amb patates fregides o un wok yakisoba de pollastre. Segueix vigent un menú per a estudiants molt econòmic en què pots escollir només un dels segons plats. Aconsellats per Xefo Guasch, alma mater de la casa, aquest dia vam començar amb els daus de formatge brie arrebossats i acompanyats de bon chutney de fruites i les excel·lents patates braves de la casa. És molt aconsellable també el plat de tomàquets variats amb mozzarella de búfala i alfàbrega fresca picada al morter i bon oli d’oliva.

Vam continuar amb un bacallà amb tumbet, una versió mallorquina feta de milfulls de bacallà i verdures al forn, amb romesco, tapenade i salsa allioli, i per finalitzar, un gustós risotto ibèric, finament elaborat i presentat de manera espectacular. L’oferta de vins podria ser més àmplia, però els preus són ajustats. El servei és bo, simpàtic i entregat, i l’ambient, décontracté, que dirien els francesos per dir relaxat i grat.

Escrit per Marcelo Aparicio

Detalls

Adreça
Pl. de Sant Agustí, 3
El Raval
Barcelona
08001
Transport
Liceu (M: L3)
Horaris
De dl. a dg., d'11 a 2 h. Dv. i ds., de 11 a 3 h
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà