Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Satan's Coffee Corner
Foto: Maria DiasSatan's Coffee Corner

Satan's Coffe Corner: un cafè diabòlicament bo

Amb un local nou, ofereixen un dels millos cafès d'Espanya

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Primer manament satànic: Satan representa complaença en lloc d'abstinència. Primera regla satànica: no donis la teva opinió o el teu consell a menys que te la demanin. Precepte del mag Aleister Crowley sovint acceptat pels deixebles d'Anton LaVey (formulador de les dues primeres normes): fes el que vulguis (dins d'uns límits per a LaVey, que Crowley sovint es passava pel folre).

Aquesta empanada ocultista-humanista ve a tomb per explicar el nom de Satan's Coffee Corner, cafeteria de tercera generació -les d'alts estàndards de qualitat-, que fa poc va deixar de ser un negoci incrustat -primer dins una botiga de regals, després en un taller de bicis- per ocupar una cantonada senyorial al Gòtic. Marcos Bartolomé, el propietari, és de San Millán de la Cogolla (La Rioja) i no pinta pentagrames a terra. Però és fill de torradors de cafè, i serveix un dels millors cafès de Barcelona. El lliure albir satànic s'adiu amb la seva manera de fer pedagogia del gra acabat de moldre: "Molts clients han deixat estar el sucre, la llet fresca ja és prou dolça. O potser l'expresso ja és prou dolç -afirma-. Però no vull adoctrinar-los. No m'agrada que si prenc una bona cervesa em fotin la tabarra. Tenim tota la informació del món, però només te la donarem si ens la demanes". I tenen una filosofia satànica: "Sortiràs satisfet i no et tocarem els collons", riu Marcos.

Ara és el millor moment per venir a conèixer el seu cafè, negre com l'infern i saborós com el pecat: tenen un sistema de filtratge d'aigua nou, explica Marcos, que "remineralitza l'aigua amb el pH i els alcalins que necessita específicament el nostre cafè". Aquí hi trobareu vuit cafès de Right Side Coffee, socis seus -torradors de cafè prèmium- en constant rotació, de manera que sempre tastis alguna cosa diferent.

El filtre regnarà
Per cert, el cafè amb llet és una aberració? "Hi ha cafès molt cítrics que amb llet es poden tornar agres. La nostra labor és suggerir a qui pregunta. Però contra els fetitxes estranys no hi puc fer res", reflexiona. El cafè satànic és excel·lent, però mantenen les coses simples, amb cinc opcions: expresso, amb llet, tallat, americà i de filtre.
Aquí Marcos s'atura i prediu l'hegemonia de la molt menystinguda melita o mitjó dels nostres pares: "Té mala fama perquè només has de prémer un botó". Però un bon cafè de filtre, assegura, és millor que un expresso, perquè té menys oxidació, en pots beure més i té més matisos. "T'acosta a la idea real d'un cafè i no et bloqueja la llengua amb els pics de pujades i baixades de matisos d'un expresso". De pujades i baixades ell en sap: és molt reactiu a la cafeïna i s'ha d'administrar el xut en paràmetres molt calculats per evitar carrusels anímics. Ara, Satan's també serveix teca per a un esmorzar espectacular: "Tot és susceptible de menjar-se amb cafè. Recomano l'esmorzar japonès tradicional, amb arròs, truita, espinacs, sopa de miso i cafè de filtre".

També t'agradarà

Temples del cafè
  • Bars i pubs

10 cafeteries per satisfer el plaer més fosc Trobar un bon lloc on esmorzar, berenar o prendre un cafè de vegades és complicat, ja sigui perquè l'ambient del local no és l'adequat o perquè el cafè i les pastes són decebedores. Amb les nostres recomanacions segur que l'encerteu. Coneixes més cafeteries indispensables de Barcelona? Recomana-les als comentaris de sota. Els bars més populars La Granja La Granja és una preciosa cafeteria del Call, nascuda l'any 1872 en plena efervescència modernista. Parets de pedra, taules de marbre i cadires de fusta, on ens espera una carta farcida de pastissets, xocolates, tes i infusions, refrescos, entrepans, licors –boníssims els d'aranyons, la ratafia i el martinet– i cafès, molts cafès. Sorprenen la gran quantitat de combinats que tenen i que compliquen deliciosament el moment de la tria. El cafè amb mel? Amb soja? Millor l'americà? O potser el mexicà –cafè, canyella i llima? Vil·la Florida La cafeteria i restaurant del centre cívic Vil·la Florida disposa d'un menú diari curós i saludable, on hi sovintegen plats com el cuscús. També tenen bones hamburgueses i truites, així com una sel·lecció de brioixeria artesana. Cafè Salambó Convertit en un local de referència al barri de Gràcia, el Salambó es mereix una visita per nombrosos atractius: l'ambientació d'un local dominat per la fusta, que emana un estil de cafeteria de barri, amb dos billars i una parròquia moderna atreta per l'oferta gastronòmica i la proximitat del Verdi Park. En aquest

Daniel Café: La ‘crème ’ i la crema
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • preu 1 de 4

Daniel Brin, gran actor secundari de la cuina francesa aquí, posa bistrot propi on hi havia el Punx Daniel Brin és un home afortunat. El somriure encén la seva cara de manera permanent, encara que camini sobre ganivets. Després d'una vida com a assalariat és propietari. Està més il·lusionat que un Erasmus en la primera nit a Barcelona. La conjuntura li ha estat favorable. Buscava un local i, malgrat la situació, els traspassos segueixen a preu de lingot. Va saber que el seu amic Àngel Pascual, amb qui havia treballat, se n'anava a Hong Kong i que el que va ser Punx es podia convertir en Daniel Café. Per entrar-hi a viure, com als pisos. Des de la inauguració va ser el responsable del Cafè Emma, propietat de Romain  Fornell i Michel Sarran, on servia un paté de campanya que atreia xefs celebèrrims en dies d'oci. El paté és rústic i gustós -en algun punt, la mantellina que l'envolta apareix massa gruixuda- i dóna la benvinguda a aquest restaurant "de cuina francesa amb influència catalana", l'alteritat del qual podria estar representada per una doble degustació. 'Crème  brûlée' (CB) i crema catalana (CC). Vegem, Daniel, ¿quina és la diferència? " La 'crème brûlée' es cuina al forn". I l'antiguitat: la CC antecedeix l'altra uns centenars d'anys. Li agrada la idea d'aquesta bipolaritat i planeja un 'platillo' amb els dos grocs. Després del paté per a berenars freds al camp, segueixo amb un altre plat carni que no ha tocat foc, el tàrtar de bou. ¿Bou? "Sí, me'l serveix Puigbó ". U

Publicitat
Cafeteries 2.0
  • Restaurants

On pastisseria i restaurant es fonen Yin-yang als baretos: mentre el vinet, la taverna, la fusta, el vermut i la salaó tallen el bacallà, és un fet indiscutible que la cafeteria polida, multifuncional, d'aires nòrdics i disseny treballat està arrelant amb força a Barcelona. Fins fa qüestió de mesos, la proliferació d'aquesta tipologia d'establiments estava circumscrita a zones molt específiques. Ara n'hi ha almenys tres a cada barri. I s'agraeix: en la seva millor versió, són espais agradables i ben dissenyats on poder menjar dolç i salat, matí, migdia i tarda. En la pitjor, un horror de tons pastís i cupcakes radioactius. Però d'aquests no en parlem. La CriollaA la part alta de Muntaner, allà on cap barra de quart baixa d’un euro trenta, ens trobem amb Cucho Suniaga. És un reself made man; perquè aquest enginyer veneçolà va arribar a Catalunya sense papers fa vuit anys. Ja reconegut com a ésser humà, es va afartar de fer carreteres i va decidir estudiar pastisseria a la Hofmann i nutrició. Després de passar per Canals, Escrivà i Alkimia, entre d’altres, i amb l’associació d’una argentina (Celeste Seoane) i un de Martorell (Miquel Arús), no fa ni un mes que han obert La Criolla; parlem d’un espai imponent –cuina oberta, zona per a nens, terrassa deliciosa, disseny casolà– amb nom ple d’intenció. La Criolla fa referència als seus orígens llatinoamericans, a les ganes d’integrar-se i també al cabaret de les Drassanes on proletariat i classe alta es divertia fa un segle. Model d

Berenars: gaudir de la tarda
  • Bars i pubs

Les 10 millors cafeteries i bars per berenar Zuckerhaus En aquesta petita i bufona pastisseria, que sembla sortida d'una rondalla, hi trobem els pastissos que forneja Manuela Carusso. De mare alemanya i pare italià, ha traslladat els seus origens a la pastisseria i així hi trobem receptes de les dues bandes. Sempre en colors vius i tot natural. Vil·la Florida La cafeteria i restaurant del centre cívic Vil·la Florida disposa d'un menú diari curós i saludable, on hi sovintegen plats com el cuscús. També tenen bones hamburgueses i truites, així com una sel·lecció de brioixeria artesana. Tonka Bar El que d'entrada crida l'atenció al Tonka són els pastissos i les postres que s'exhibeixen en un aparador fred, però més al fons es poden assaborir excel·lents plats. Com la quiche que sempre està present, amb variacions i una sopa crema gairebé a diari. Comencem pels esmorzars amb bons entrepans, pastes i croissants per als quals s'utilitza llet de soja i de vaca ecològica. A l'hora de l'esmorzar, un bikini de mozzarella, tomàquet i ruca trenca tots els motlles i permet assaborir alguna cosa diferent, o bé el de formatge brie, tomàquets secs i alvocats, que a més de ser deliciós és imaginatiu. Floral Cafè Amb un disseny de primera –obra d'Alicia Núñez, premi FAD d'interiorisme– Floral Café ofereix una carta breu i acurada, amb productes de qualitat. Hi podem menjar bons bistecs tàrtars, goulash o paninis, i també hamburgueses de vedella ecològica. I durant tot el dia, brioixeria i entr

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat