Tanta

  • Restaurants
  • Peruana
0 M'encanta
Tanta
Eixample

Gastón Acurio, el gran timoner de la cuina peruana, acaba de desembarcar a Barcelona: gran notícia per als bons paladars de la ciutat. Junt amb el paolista Álex Attala, Acurio és un puntal de la renovació de la cuina llatinoamericana; i que s’hagi decidit a venir a la nostra ciutat és un gran afalac.

Ha obert Tanta, un gran espai lúdic gastronòmic, amb  cuina a la vista, amplis salons, bona decoració i atès per un servei que fa gal·la de l’hospitalitat dels peruans. Si bé Barcelona ja té molt bons i econòmics restaurants peruans, nascuts per l’exigència d’una extensa colònia enganxada a les seves tradicions, Acurio enriqueix aquesta presència des de diferents punts de vista.

Naturalment, l’oferta té un preu més elevat. Els bons paladars que fins ara no coneixien aquesta gran cuina tenen la possibilitat de tastar-la a un gran nivell, sobretot per la rigorosa qualitat de la seva matèria primera. A més, Acurio introdueix una interpretació avantguardista de la cuina peruana, sense deixar de banda les fórmules tradicionals; ans al contrari, les enriqueix.

Aquesta cuina ja és saborosa, però Acurio l’enriqueix amb aportacions de condimentacions més ajustades al moment i, sobretot, amb grans referències a la cuina Nikkei, producte dels moviments migratoris dels anys trenta, quan una massa de japonesos arribats al país andí va suplantar els seus productes amb els peruans, barrejant dues cuines. 

Curosament assessorats per un servei amable i pacient, vam començar, esclar, amb dos pisco sour, un de tradicional i un altre amb gust de maracujà, excel·lents. Les yucas y  boliyucas, amb salsa de pebrot groc, van fer d’acompanyants del trago, que es va prolongar com a beguda tot el sopar. Un trio de cebiches, el chau siu –entrepà de porc i ceba amb un pa espectacular d’Acurio–, els makis antichuchero o cebicheros (makis enriquits amb salses o maionesa cebichera), una degustació de causa (potser la menys lluïda en versió moderna respecte de la tradicional) i la promesa d’una pelea de gallos (fritada de peix assaonat que s’havia acabat) van segellar l’oferta culinària.

Per finalitzar, els tres tigres, tres copetes amb els diferents líquids dels tres cebiches degustats a l’inici. Sorbets de maracujà i altres postres van quedar per a una propera visita. Cal anar-hi, però amb la cartera preparada. Les coses ben fetes tenen el seu preu. –Marcelo Aparicio.

Lloc de la ubicació Tanta
Contacte
Adreça Còrsega, 235
Eixample Esquerre
Barcelona
08036
Horaris De dl. a dg. de 13:30 a 15:45 i de 20:30 a 23:45
Transport Provença (Línies: FGC)
LiveReviews|0
1 person listening