Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Vins

Vins de primera per menys de deu euros

Acosteu-vos al món del bon vi per menys del que costa un còctel

Escrit per
Meritxell Falgueras
Publicitat

Si sueu la cansalada cada cop que cal escollir el vi, tranquils, tenim la solució. Si voleu quedar bé amb el mam sense haver d'esprémer la VISA consulteu aquest llistat de deu fantàstics vins per menys de deu euros.

3,75 €: Clot d’Encís 2014 (negre)

3,75 €: Clot d’Encís 2014 (negre)

Amb un 57% de garnatxa negra, un 11% de sirà i un 11% de samsó, aquest cupatge està recollit amb verema mecànica i manual entre finals de setembre i principis d’octubre per després embotellar-lo a finals de gener del 2015. Un vi que compleix els timings i tot el que se li pot demanar a un vi jove: color vermell robí amb tons violacis, amb molt caràcter de fruita vermella i negra madura, sedós, rodó i d’agradable persistència. Totes les varietats s’elaboren per separat, amb una vinificació controlada i una maceració amb les pells per extreure’n el color entre 8 i 14 dies

4,20 €: Ramon Roqueta Tempranillo (negre)
Santi Viladrich

4,20 €: Ramon Roqueta Tempranillo (negre)

La varietat tempranillo és la varietat peninsular que té més renom internacional. Fins i tot es fa un concurs anomenat Gran Tempranillo d’Or, la màxima distinció del Concurs Internacional Itinerant Tempranillos del Món 2015, que enguany es va celebrar a Lisboa organitzat per la Federació d’Associacions d’Enòlegs. A Catalunya aquesta varietat l’anomenem ull de llebre, per la forma del raïm. En copa sempre destaquen les seves notes de fruites vermelles i pebre. Contundent en boca i alegre, és un vi que s’escau tot menjant una barbacoa amb el sol d’un dia d’hivern. El cognom d’aquesta varietat negra és el de la prestigiosa família Roqueta, que fa vi des del 1199: tot uns mestres!

Publicitat
6 €: Alta Alella GX 2017 (negre)

6 €: Alta Alella GX 2017 (negre)

La garnatxa negra és el fosc objecte de desig de molts amants del vi. I més si creix en el sauló, un tipus de terra franca amb una altitud dels 150 als 300 metres i d’orientació sud-oest amb una pluviometria de 600 ml l’any. L’agricultura ecològica la fa néixer amb un esplendor especial i després es fermenta durant una quinzena de dies en acer inoxidable a 22 graus, que extreuen el màxim de les aromes afruitades d’aquesta varietat: fruita vermella recoberta de violeta. Són tanins amables per a “un caramel del Mediterrani apte per a tothom”, com diu el seu pare, l’enòleg J. M. Pujol-Busquets.

7 €: Viña Esmeralda Rosé (rosat)
GLOBAL IMAGE

7 €: Viña Esmeralda Rosé (rosat)

És el vi rosat més demanat pel públic femení i també per part del masculí. Perquè els vins florals són patrimoni dels amants dels vins varietals. Aquest clàssic dóna la benvinguda al bon temps amb un rosat pàl·lid a l’estil provençal. És un vi elaborat a partir de la varietat garnatxa, del tot mediterrani. Fruites vermelles i cítriques al nas que enllacen amb el volum en boca dels seus quatre mesos en contacte amb els llevats. Ideal per prendre fresc amb una amanida caprese, un peix fumat o menjar asiàtic, amb vista al mar. L’ampolla és més lleugera per reduir les emissions de CO2 que es generen durant el transport. Els problemes que generen el canvi climàtic són una de les majors preocupacions de Torres

Publicitat
7 €: Només Garnatxa Blanca 2015 (blanc)

7 €: Només Garnatxa Blanca 2015 (blanc)

De color groc pàl·lid amb reflexos que de seguida evolucionaran, així ens dóna la benvinguda aquest monovarietal. No us enganyaré: tinc una debilitat especial per la garnatxa blanca, és la mediterraneïtat feta vi. I no només perquè en boca sigui equilibrat, fresc, rodó i embolcallant. Sinó per la persistència, la personalitat i el record de fruites dolces i fines notes especiades. Aquestes vinyes d’entre 50 i 60 anys van néixer d’un terrer pedregós i ara es veuen actualitzades amb aquesta presentació tan actual, eclèctica i essencial. Aquest vi és només per a amants i enamorats de la garnatxa blanca.

7,50 €: Tarsus Roble 2014 (negre)

7,50 €: Tarsus Roble 2014 (negre)

Medalla d’or del Concurs Internacional de Vins Bacchus 2016 (on es van degustar més de 1.800 vins de 21 països diferents), és un campió que ha enamorat aquest exigent jurat de Master of Wine i Masters Sommelier. Amb només quatre mesos de bóta gairebé nova de roure, majoritàriament americà (70%) i un 30% francès, destaca per la seva alta intensitat i vitalitat. Cal dir que la fusta no treu gens de protagonisme a la varietat tinta del país, i regala aromes de fruita vermella i negra, amb un elegant fons de regalèssia. Té un final de boca golós, després de dibuixar una estructura àmplia. El nom del vi i el del celler deriven de Tarso, el nom de la ciutat d’Àsia Menor bressol de la civilització del vi. Un gran vi per iniciar-se a la Ribera del Duero.

Publicitat
8,25 €: Malvarel·lo 2014 (blanc)

8,25 €: Malvarel·lo 2014 (blanc)

Xarel·lo i malvasia recollides a mà per obtindre el punt òptim de maduració de la finca de Can Martí (que pertany a la família Torelló des del 1395). Ambdues varietats componen meitat i meitat del cupatge: com que tenen un cicle vegetatiu similar, es poden recollir i premsar juntes en acer inoxidable durant 20 dies a baixa temperatura per conservar-ne les aromes varietals. És un vi eminentment aromàtic ple de cítrics, flors, fruita blanca, albercoc i litxis. Neix entre el Mediterrani i la muntanya de Montserrat en terres pobres en matèria orgànica. Té una entrada fresca i bona acidesa que es veu compensada pel pes en boca i un cert volum. Sou més de xarel·lo o de malvasia? Amb aquest vi no haureu de triar!

8,25 €: Segura Viudas Brut Vintage (cava)

8,25 €: Segura Viudas Brut Vintage (cava)

Els concursos de vins serveixen perquè els consumidors puguem degustar el que segons els tastadors més experts val més la pena. Aquest vi ha rebut un Gran Or a CINVE 2016, que és el concurs de la Federació Internacional de Periodistes i Escriptors de Vi i Espirituosos. I precisament el perlatge fi, integrat i suau d’aquest cava és el que fa que ens arribin totes les notes cítriques de l’anyada juntament amb la sensació cremosa de la seva llarga criança (és un gran reserva!) amb els llevats. Al final el veredicte el fa cadascú segons com gaudeixi de la copa. Un cava que us guanyarà en l’aperitiu perquè és brut (és a dir, no té més de 15 grams per litre de sucre residual), que fa que us faci venir gana sense que us cremi l’estómac.

Publicitat
9,15 €: Rosa d'Abril (rosat)

9,15 €: Rosa d'Abril (rosat)

Aquest és un vi rosat de vinyes ecològiques macabeu, malvasia i sirà, inspirat pels rosers de la finca de Can Martí. Perquè els rosers no es planten només per motius estètics, sinó com a prevenció. Les roses funcionen com a biosensors: els seus pètals i les fulles dels ceps poden agafar les mateixes malalties causades per fongs. I gràcies a l’amabilitat de l’alerta de les roses, abans es pot tractar la vinya. L’única espina d’aquesta rosa és que s’acaba de seguida… Per això han ideat formats màgnums! Un gran vi ple de flors i fruites vermelles perquè cada dia ens puguem beure el Sant Jordi amb una rosa líquida.

10 €: Damiana Blanc 2012 (blanc)
GLOBAL IMAGE

10 €: Damiana Blanc 2012 (blanc)

Aquest cupatge de 85% xareŀlo de vinyes que tenen més de 50 anys i 15% chardonnay és el blanc amb què les caves Mestres han volgut transportar l’exceŀlència dels seus caves tranquils a la DO Penedès. Cal destacar la maceració peŀlicular en fred durant cinc hores en premsa, amb la posterior criança sobre pòsit, quatre mesos. Resultat: aromes de gessamí i rosa que s’entrellacen amb les notes fresques dels préssecs, el fonoll i la llimona dolça. Del contacte amb les mares, ens n’arriben els records torrats, de canyella, caramel, codonyat i mel.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat