Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
patinatge gel
©Carlota Martí

Esports d'hivern originals per practicar a Barcelona

Encara que sembli impossible a la ciutat podeu practicar esports com el short-track, iniciar-vos a l’skeleton o provar el cúrling!

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat
Sí, ja sabem que a Barcelona no cau una bona nevada des del març de 2010. I també admetrem que molts creuen que és més possible veure abans l'Espanyol guanyant una Lliga que uns Jocs Olímpics d'hivern a la ciutat. A nosaltres ens encantaria veure qualsevol de les dues coses i, per celebrar que Barcelona té entre cella i cella presentar la seva candidatura, ens hem entestat a parlar-vos dels esports d'hivern que sí que es poden practicar sense sortir de la ciutat.
Short-track

Short-track

Patinatge de velocitat en pista curta. Això és el short-track. Els patinadors competeixen entre ells en un circuit oval de només 11 metres. I des de fa un any i mig hi ha un grup de 36 esportistes d’entre 6 i 29 anys que el practiquen a Barcelona. Formen part del grup de tecnificació de la Federació Catalana d’esports d’hivern. El 100% vénen del patinatge de velocitat sobre rodes i compaginen les dues temporades. Entrenen els diumenges a la Pista de gel del FC Barcelona entre les 7.30 i les 9.30 del matí –toca matinar!–. Tot i això, necessiten urgentment disposar de moltes més hores d’entrenament: els rivals n’acumulen fins a 80 al mes i ells només en poden fer al voltant de vuit. Quan disposin de més hores volen organitzar una escola de short-track perquè els nens puguin iniciar-s’hi des de ben petits.

“El meu consell és que si algú vol introduir-se en l’esport, es posi en contacte amb un club de patinatge de velocitat sobre rodes i a partir d’un nivell l’acollirem sense problemes”, explica Ruben Llop, president del comitè de short-track de la FCEH. A Barcelona en teniu un de molt jove, el Club Patí Barcelona, que entrena els dilluns i els dimecres a la plaça Willy Brandt i ofereix un mes de prova gratuït, o bé l’escola de patinatge Rodats amb sessions a Sants, Arc de triomf i el Fòrum.
Hoquei gel

Hoquei gel

Estem d’enhorabona perquè des del setembre de 2014 també hi ha equip femení d’hoquei gel a la ciutat. Són les Barcelona Ice Blue Cats. Competeixen a escala estatal i no els hi va gens malament. La majoria de l’equip ve de l’hoquei línia i les jugadores tenen moltíssim mèrit perquè compaginen les dues disciplines arribant a participar en tres lligues a la vegada. De moment, poden entrenar juntes una hora i mitja cada quinze dies a la pista de gel del Barça però en el futur esperen fer-ho dues hores a la setmana. En l'àmbit masculí, l’entitat blaugrana té també una línia d’equips masculins, així que homes ja sabeu on anar! Si ho preferiu, podeu fer com les Ice Blue Cats i començar per l’hoquei línia. A Barcelona ho teniu fàcil perquè hi ha un moviment força important amb clubs com els Tsunamis i l’Uroloki que juguen al Clot de la Mel o els Tucans-Asme que ho fan a l’esportiu La Pau. En sortireu amb una tècnica i un control de l’stick súper depurat i en passar-vos al gel només us caldrà millorar frenada i girs.
Publicitat
Cúrling

Cúrling

Que aixequi la mà qui no hagi acabat una nit veient un partit de cúrling a Eurosport. Haureu al·lucinat amb l’obsessió dels esportistes per fregar la pista gel. No és que siguin uns bojos de la neteja, actuen sobre la superfície de gel amb una mena d’escombra per facilitar l’avançament de les pedres de granit i que quedin el més a prop possible de la diana. A la nevada de 2010, tres joves es van fer virals demostrant en aquest vídeo que s’hi podia jugar a Barcelona. I fora bromes, a la ciutat hi ha tres equips, els Barcelona CC Red, els Green i els Black que competeixen a la Lliga Catalana. Tots tres formen part del Barcelona Cúrling Club que va néixer el 2003. A l’inici entrenaven a la Pista de Gel del Barça o a l’Skating a hores intempestives: de 12 a 2 de la matinada o de 9 a 11 de la nit. Ara, com que la disponibilitat de gel a la ciutat és baixa i el cost alt, entrenen jugant. Els hi surt més a compte participar en campionats –bonspeils- cada dos mesos a Suïssa o Amsterdam on juguen fins a cinc partits i el gel està en molt bones condicions. Si us animeu, no cal que tingueu experiència prèvia, tenen les portes obertes per tothom i al setembre i al febrer organitzen cursos d’iniciació a Puigcerdà. Confien, però, en què aviat Barcelona compti amb una pista dedicada només a cúrling per fer créixer l’esport i crear escola. Per més info: barcelonacurlingclub@gmail.com
Patinatge artístic

Patinatge artístic

Potser mai heu trepitjat la neu ni heu sortit de Barcelona però segur que alguna vegada heu passat una tarda patinant a l’Skating o a la pista de gel del Barça. O, inclús, us heu animat a fer-ho a l’aire lliure en les que instal·len durant el nadal a la Plaça Catalunya o al Pedralbes Centre. Patinar a Barcelona és molt fàcil. Ho podeu fer un dissabte a la tarda a l’Skating o a la pista de gel del Barça per uns catorze euros amb el lloguer de patins inclòs en el preu. Ara, aprendre a fer girs, piruetes i maniobres sobre el gel ja no és tan senzill. Si alguna vegada us heu plantejat posar-vos-hi en serio, a l’escola de patinatge del Barça i a la del Skating ofereixen classes per a totes les edats i nivells, així que no teniu excusa. Els cursets són trimestrals, costen al voltant dels dos-cents euros i, mentre que a Can Barça es fan en sessions d’una hora per setmana, a l’Skating són d’una hora i quinze minuts.
Publicitat
Biatló

Biatló

Aquest esport olímpic combina l’esquí de fons i el tir. Durant les competicions, es necessita rapidesa i precisió per completar el recorregut en el mínim temps possible i fer el màxim nombre de dianes per evitar penalitzacions. Podeu practicar la vostra punteria al Club de Tir Esportiu de Barcelona on fan classes a les tardes i ofereixen un curs d’iniciació per uns 35 euros. D’altra banda, a falta de neu, en comptes de moure-us per la ciutat en esquís podeu fer-ho en rollerskis. El campió olímpic de Biatló, Martin Fourcade, s’entrena fent sessions d’esquí amb rodes i el biatleta aragonès Victor Lobo fins i tot va a la feina en rollerskis! A Barcelona hi ha un club on us en poden ensenyar, el Besòs RollerSki Club. Fan les seves sessions d’entrenament els diumenges a les 12 h del migdia. Es troben a la riba dreta del Riu Besòs i també organitzen cursets d’iniciació.
Skeleton

Skeleton

Baixen a gairebé 130 km/h sobre un trineu per una pista de gel de fins a 1.500 metres. La sortida es fa en moviment i el pilot és llença en planxa sobre el trineu. Com ja imaginareu a casa nostra no hi ha cap pista d’skeleton, però sí que tenim dos esportistes que practiquen aquest esport: l’Ander Mirambell i la Maria Montejano. I com s’ho fan? Com que no poden baixar per les Rambles en trineu aprofiten els mesos que passen a casa nostra per practicar la tècnica de sortida amb exercicis a la platja i en pista d’atletisme amb un trineu adaptat amb rodes de patins en línia. “A les pistes també treballem moltíssim la velocitat com si fóssim atletes especialistes en 60 o 100 m”, diu l’Ander. I és que els practicants d’skeleton han de ser bons 'sprinters' perquè la sortida és importantíssima. També necessiten treballar la força de les cames al gimnàs per empènyer com animals el trineu i fan feina de core amb el fitball, on també es relaxen després d’un sprint per simular el pilotatge. Així que abans d’anar a Àustria a treure-us la llicència de pilot, busqueu a Barcelona un gimnàs, trieu una platja i un club d’atletisme –per exemple el de CA Nou Barris que entrena a Can Dragó o l’Agrupació Atlètica Catalunya que ho fa al Serrahima– i poseu-vos les piles.

També t'agradarà

Clubs de corredors
  • Esports

Grups d’entrenament organitzats, colles d’amics que es reuneixen cada setmana i fins i tot algun que combina les dues coses! Amb el bon temps, els runners de fulla perenne veuen com se'ls uneixen els que ara troben més força per vèncer la mandra i els que ja tenen urgències per agafar la forma de cara a l'estiu. Cadascú al seu ritme. Per a molts, la Cursa dels Bombers és una cita ineludible i, fa anys, aprofitaven els entrenaments organitzats per Nike abans i després del gran dia, els concorreguts Start2Run. Resulta, però, que des d'Oregon van decidir que els interessava més portar-ho tot cap a la seva xarxa social, Nike +. Això va deixar orfes, de sobte, un grup de corredors de la ciutat. Eren una seixantena quan, el juliol de 2008, van posar-se d'acord amb la seva entrenadora, l'exolímpica María Luísa Muñoz, per continuar pel seu compte. Així va néixer Run2Live, el club popular per excel·lència. Al darrere no hi ha cap cadena de gimnasos ni cap marca comercial. Només el grup de corredors que el va fundar. I està obert a tots els nivells, no només a maratonians –el president, l'Ángel Alonso, encara s'ha d'estrenar en els 42 quilòmetres–. Associació sense ànim de lucre, Run2Live organitza quatre sessions d'entrenament per setmana: dimarts (14.30 h i 19.30 h), dijous (19 h) i dissabte (9.30 h). Es troben al Passeig Marítim de la Barceloneta i, normalment, des d'allà enfilen cap al Parc de la Ciutadella. Perquè tothom es trobi còmode, sempre tenen dos o tres entrenadors a mà pe

Famílies a l'aire lliure
  • Nens

Parc del Laberint d'Horta Aquest jardí històric del districte d’Horta-Guinardó és el més antic que es conserva a la ciutat. Ubicat a l'antiga finca de la família Desvalls a la vora de la serra de Collserola, el parc inclou un jardí neoclàssic del segle XVIII i un jardí romàntic del segle XIX. A part del laberint, té altres elements com el palau de la família, fonts, una cascada i diferents escultures amb motius de la mitologia grega. Parc de la Ciutadella Construït la segona meitat del segle XIX, aquest parc és un dels principals referents dels espais verds de Barcelona. Durant molts anys va ser l'únic de la ciutat, i el primer dels actualment existents que es va dissenyar específicament com a parc públic. És un dels parcs més grans i tradicionals de la ciutat. Inclou l'edifici del Parlament de Catalunya i el Zoo de Barcelona. La cascada monumental i el llac artificial formen part dels seus encants, i està especialment indicat per anar-hi amb canalla. Podreu fer un passeig en barca al llac, jugar a ping-pong o fer altres activitats de temporada, com ara balls al quiosc del parc. Dins el parc es poden fer passejos entre fonts, escultures i altres elements ornamentals molt atractius i interessants. Park Güell El park Güell és un dels espais verds més emblemàtics de la ciutat de Barcelona, ocupa dos vessants del turó de les Tres Creus i del Carmel. Des de 1984 és Patrimoni de la Humanitat ja que és considerat com una de les creacions més importants d'Antoni Gaudí, a més de ser ú

Publicitat
Les dones també corren
  • Esports
  • Running

Cada cop són més les dones que s'animen a córrer. I les que proven, s'hi enganxen. Seguiu aquests consells per millorar el vostre rendiment! Radiografia ràpida del típic malalt de running contemporani: el flipat que està tot el dia fent el fatxenda per les calories cremades en l'entrenament del matí o pel temps que vol fer en la cursa de diumenge. Tot plegat molt masculí. Doncs resulta que si les curses de Barcelona han crescut tant ha estat, en bona part, gràcies a elles. Les corredores agafen velocitat, i reclamen informació especialitzada. La marató, la cursa, la sabatilla. Fins i tot la suor és femenina! El running té el seu costat sensible, però l'ha amagat durant massa anys sota la capa d'adrenalina de tants homes entestats a arribar, costi el que costi, per davant del corredor del costat. Mica en mica, la presència cada cop més gran de dones en les curses que es fan a la ciutat fan visible una altra manera d'entendre l'esport. La demanda creix, i per això un grup de professionals de la ciutat han creat una web de recursos per a les esportistes que busquen informació especialitzada. Mentalitat: gaudir per damunt de totLa Cursa de la Dona és, a l'octubre, la mostra més visible d'aquesta tendència. Poques curses són tan festives com aquesta. "La dona no busca tant l'èxit esportiu -tot i que també-, sinó que persegueix una millora personal, un triomf més aviat intern". Ens ho explica la psicopedagoga Iolanda López, ella mateixa runner amb pedigrí i autora d'un llibre ideal

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat