El millor teatre de Barcelona

Descobreix qui és qui marca tendència a la cartellera aquest 2015

0

Comentaris

comments.add +

El teatre de Barcelona viu en estat de xoc constant, amb canvis, pujades i baixades, coronacions i decapitacions. Però té els seus herois. Celebrem el Dia Mundial del Teatre retent homenatge a tots els que treballen en aquest gran ofici. D'entrada, aquí teniu 11 noms importants per entendre on som:

 • Clara Segura

  @Maria Dias

  La nostra Magnani

  L'actriu és, sens dubte, la intèrpret del moment. Exprem fins a l'infinit totes les seves qualitats interpretatives. És expansiva, emocionant, i sap ser protagonista única i cor. A 'La rosa tatuada' estava magnífica, així com en les seves anteriors produccions, com '28 i mig'. Li diuen l'Anna Magnani catalana. Va pel camí. I no és broma. Ara la tenim fent d'Antonietta a la Biblioteca de Catalunya. Li vam fer 18 preguntes!

  Clara Segura
 • Oriol Broggi

  @Iván Moreno

  El més desitjat

  Dirigeix la compayia del moment, La Perla 29. I és possiblement el director més sol·licitat de Catalunya (i d'Espanya): la temporada passada va fer mitja dotzena de muntatges i el seu 'L'orfe del clan delz Zhao' va arrasar als premis Butaca. Va ser, a més, Premi Time Out 2013. Fins i tot té temple propi, on els fidels teatrers que els segueixen acudeixen quan se'ls crida des del minaret: la Biblioteca de Catalunya. Podeu llegir l'entrevista que li vam fer: 'Oriol Broggi, teatre i nostàlgia'.

  Oriol Broggi
 • Calixto Bieito

  El fill pròdig

  És el fill pròdig, qui està portant el teatre català arreu d'Occident, de Nova York a Berlín. L'exdirector del Romea és ara l'artista resident del Teatre de Basilea (Suïssa) i té una agenda tan espectacular que és fins i tot difícil seguir-li la pista. En breu, torna al Liceu la seva 'Carmen'. Preneu nota. És fan d'Ibsen, de Verdi, i de tot el que sigui alta cultura. Per això, esclar, que li van millor les coses al nord dels Pirineus...

  Calixto Bieito
 • Lluís Pasqual

  Un colós

  Alguns deien que havia tornat al Lliure per jubilar-se, però ha aconseguit mantenir el teatre dempeus davant la debacle institucional dels seus financers. Fins i tot ha aconeguit crear un espectacle meravellós com 'El caballero de Olmedo', que ara mateix està en cartell al Lliure de Montjuïc. Va fundar el Lliure, va dirigir el Centro Dramático Nacional, l'Odéon de París, la Bienal de Venècia... I, als 60 anys, manté el pols. Llegiu aquí que en pensen d'ell els joves que van fer 'El caballero de Olmedo': 'Lope, Lorca i la lliçó de Lluís Pasqual'.

  Lluís Pasqual
 • Mercè Arànega

  Seny i rauxa

  Des que va fer Dona Obdúlia al 'Mort de dama' de Rafel Duran al TNC que aquesta actriu ens té el cor robat. L'any passat va fer un gran paper a 'Bona gent' i es va guanyar totes les mirades a la 'Doña Rosita la soltera' del TNC. Una actriu veterana que té un mestratge escènic excepcional, que tira a còmica, però que el drama li va com a anell al dit. Si voleu llegir què en di Santi Fondevila de 'Doña Rosita': 'Doña Rosita la soltera'.

  Mercè Arànega
 • Pol López

  Ros Ribas

  La força

  Pol López és el gran descobriment del teatre barceloní dels últims i ja s'ha guanyat un lloc entre els actors més cobejats. Capità de La Kompanyia del Teatre Lliure, té molts reptes per davant. El vam descobrir amb 'American buffalo'. Els vam mirar de prop a 'Ivan i els gossos'. Ens va deixar bocadabats a 'El caballero de Olmedo' i 'Els feréstecs'. Ens va encongir el cor a 'Victòria d'Enric V'. Ara és el prota d''El curiós incident del gos a mitjanit'.

  Pol López
 • Xavier Albertí

  ©Ivan Giménez

  El nou amo de les Glòries

  Sense haver estrenat mai al TNC va ser escollit substitut de Sergi Belbel per pilotar el vaixell teatral de les Glòries, i està aconseguint el que pocs esperaven: èxit de públic, èxit artístic i gran acollida crítica. La primera temporada va posar tota la carn a la graella i fins i tot va fer el ple amb un Pinter abstracte i sublim, 'Terra de ningú', que també ha portat a Madrid. Si voleu llegir com és nou TNC d'Albertí, llegiu aquesta entrevista: 'El nou TNC de Xavier Albertí'.

  Xavier Albertí
 • Àlex Rigola

  L'instructor d'una generació

  L'any passat va estrenar a la Schaubühne de Berlín, la catedral del teatre europeu, la seva aplaudida i admirada versió del '2666' de Bolaño. Va criar tota una generació d'espectadors en el risc, l'extravagància i l'expansió teatral, germànica i ibèrica. Potser és el director d'aquí que més Shakespeare ha fet. A banda de Bolaño, recordem el seu 'Juli Cèsar' o 'Rock'n'roll'. Aquesta temporada s'enfronta a 'Incerta glòria', l'obra magna de Joan Sales. Si voleu saber com l'està fent: 'Les tendències del 2015'.

  Àlex Rigola
 • Julio Manrique

  El seductor

  Deixa el Romea, però no pensin que es tracta d'un actor i director en hores baixes. Fa dos anys va tenir el seu moment de glòria en la primera temporada que va dirigir el teatre del carrer Hospital, però el geni no desapareix amb l'IVA al 21% i les frustracions pròpies de l'artista. Ha estat el millor Hamlet, qui millor ha vist Mamet, qui ens ha tornat a portar Koltès. Li queden tants personatges per fer... A mitjans d'abril, dirigeix l'adaptació de la novel·la 'El curiós incident del gos a mitjanit'.

  Julio Manrique
 • Josep Maria Pou

  L'enciclopèdia

  És un pou de saviesa teatral. Un home de teatre. Un director eficaç. Un actor que sempre treu, almenys, un notable alt. De 'Terra de ningú' al 'Rei Lear'. Ha tingut algun fracàs últim, com 'Fuegos', però aquí només dirigia. És el mestre. El rei. El director del Teatre Goya es nodreix de tot el que llegeix i veu, de Nova York a Londres, sense oblidar París. En els temps durs que estem vivint, la seva presència ens consola. Sabem que podrem fer qualsevol cosa. Si voleu llegir què en pensar de Pinter: 'Josep Maria Pou en 'Terra de ningú''.

  Josep Maria Pou
 • Nao Albet

  El futur

  Té 25 anys i representa el futur (i el present) del teatre català. Amb Marcel Borràs ha construït els espectacles més esperançadors, poca-soltes i trencadors dels últims anys. És un súper dotat de la interpretació. Criat a l'empara del Lliure de Rigola, membre del càsting dels 'Nois d'història' amb que Pou va obrir el Goya, li queden tantes coses per fer que no ens estranyaria que aprengués suec i triomfés al Dramaten d'Estocolm. Si voleu saber més de l'espectacle que està preparant ara, 'Mammon', punxa aquí.

  Nao Albet

Clara Segura

@Maria Dias

La nostra Magnani

L'actriu és, sens dubte, la intèrpret del moment. Exprem fins a l'infinit totes les seves qualitats interpretatives. És expansiva, emocionant, i sap ser protagonista única i cor. A 'La rosa tatuada' estava magnífica, així com en les seves anteriors produccions, com '28 i mig'. Li diuen l'Anna Magnani catalana. Va pel camí. I no és broma. Ara la tenim fent d'Antonietta a la Biblioteca de Catalunya. Li vam fer 18 preguntes!

Les millors obres de la cartellera

Incendis

 • Valoració: 4/5
 • Recomanat

Mouawad té el do d'agitar els budells fins i tot dels que amb cada nova trobada amb les neotràgiques obres de l'autor canadenc-libanès senten com es multipliquen els anticossos que aixequen una barrera de seny davant del seu retorçat concepte del dolor humà.

 1. Biblioteca de Catalunya (teatre) Hospital, 56, 08001
 2. Dl Jul 6 - Dv Jul 24
Informació

La tortuga de Califòrnia

 • Valoració: 4/5
 • Recomanat

Autoria: Daniela Feixas. Direcció: Lurdes Barba. Amb: Anna Güell, Daniela Feixes, Josep Julien i Clara de Ramon.La proliferació de la tortuga de Califòrnia amenaça seriosament les tortugues autòctones. Com preservar l’espècie? Un enginyós referent per endinsar l’espectador en una història de dolor familiar molt ben escrita per Daniela Freixas i amb una impecable i implacable direcció de Lurdes Barba (per què no treballa més?) sobre un perfecte càsting d’intèrprets.

 1. La Seca Flassaders, 40, Born-Ribera
 2. Dc Jul 8 - Dg Jul 26
Informació

La Gran Ilusión

 • Valoració: 4/5

La revolució de la màgia és aquí i el seu artífex és Antonio Díaz. El seu número de teletransportació a Nova York en directe, des del plató de Buenafuente va deixar l’audiència atònita i el programa que fa a Discovery Max està fent la volta al món. El punt d’inflexió el marca La gran ilusión, el seu últim espectacle. Inspirada en El Show de Truman, la història comença quan el Mago Pop descobreix que tota la seva vida ha estat una ficció que han retransmès per televisió i decideix  demostrar al món tot el que és capaç de fer. La gran ilusión és la seva prova de foc.

 1. Coliseum Gran Via, 595, Eixample, 08007
 2. Dc Jul 8 - Dg Jul 26
Informació
Els usuaris diuen

0 comments

Segueix-nos

Spotify

Subscriu-te al Spotify de Time Out Barcelona i gaudeix de les cançons favorites i llistes temàtiques

El blog de teatre

Treplev

Per Andreu Gomila

City links

Global links