Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Teatre Victòria

  • Teatre
  • El Poble-sec
Teatre Victòria
Foto: Teatre VictòriaTeatre Victòria
Publicitat

Time Out diu

El Victòria és un teatre centenari del Paral·lel que va néixer el 1904 i que ara és propietat d'Antonio Díaz, El Mago Pop

El centenari Teatre Victòria és des del 2019 la casa del Mago Pop i un dels més visitats del món. Dansa, teatre musical i, esclar, l'espectacle de màgia més famós de l'actualitat, 'Nada es imposible', del prestidigitador de Badia del Vallès, en són els reclams principals.   

L'origen del Teatre Victòria es remunta a l'any 1900, quan els germans Ricardo i Manuel Soriano van obrir un barracó de fira on es feien espectacles per promocionar el seu negoci de subhastes de teixits. El 1905 els Soriano van inaugurar el Pavelló Soriano, 'El Suri', que oferia espectacles de revista i més tard projeccions de cinema. 

Òpera i vodevils

El nom de Victòria li va posar Joan Fradera, que el va adquirir el 1916. Va obrir les portes el 1916 amb 'La primera relliscada', el vodevil de Josep Sampere. El 1992 es va reformar i des de llavors s'ha convertit en un dels teatres de referència de la ciutat.

Des d'aleshores, el teatre Victòria ha canviat de mans diverses vegades i l'any 1986 es va llogar a Tres per Tres (El Tricicle, Dagoll Dagom i Anexa). Durant els cinc anys de reformes del Liceu, que es va cremar el 1994, el coliseu de la Rambla va passar part de la seva programació al Victòria, que Tres per Tres va decidir comprar el 2001. 

El Mago Pop

La societat en va ser propietària fins al 2019, moment en què se'l queda Antonio Díaz, El Mago Pop, que sempre havia volgut tenir un teatre propi. Amb el seu espectacle 'Nada es imposible', el Victòria es va convertir en el teatre més visitat del món. 

Més detalls a sota:

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó

Detalls

Adreça
Paral·lel, 67
Sants-Montjuïc
Barcelona
08004
Transport
Paral·lel (M: L2-L3)

Què hi ha ara mateix

Guitar BCN 24

  • Festival de música

Fa ja 35 anys que el guitarrista japonès Ichiro Suzuki va crear el Festival de Guitarra de Barcelona (en la primera edició hi havia noms com Victòria dels Àngels i Paco de Lucía), una programació de concerts que ha esdevingut ja un clàssic de l'agenda barcelonina, amb un estil eclèctic que no es limita a l'instrument de les sis cordes, però que conserva part del seu ADN si ens fixem en la part de cantautors o en les propostes més clàssiques com les de Toto i Andrés Calamaro.  Els californians Toto són precisament un dels grans reclams de la programació d'enguany, que tindran l'honor de tancar amb un concert al Poble Espanyol el 27 de juliol, el mateix recinte en què Andrés Calamaro portarà dies abans el seu concert titulat 'Agenda 1999' (perquè ens en fem una idea, l'any que va publicar 'Honestidad brutal').  Però aquests són només dos noms de la quarantena d'artistes que participen al festival que inaugura Sole Giménez aquest 26 de gener al Palau de la Música. Passaran pel Guitar Malú, Ismael Serrano, Maria Hein (acompanyada de Julieta, Mushkaa i Plan-et), Marcel i Júlia, Andrea Motis, Mikel Izal, Xoel López, Coque Malla, Rodrigo Cuevas, Lianne La Havas i Los Tigres del Norte, que actuaran a l'auditori del Fòrum.  Aniversaris i tributs Faran concerts de 30è aniversari dos grups amb noms d'animal, Elefantes i Gossos; presentaran disc Els Amics de les Arts; hi haurà tributs a Genesis (The Musical Box) Mike Oldfield (Opus One) i Pink Floyd (The Australian Pink Floyd Show), i ve

Mar i cel

  • Musical

Les veles s'inflaran i el vent ens portarà per últim cop als escenaris el musical basat en l'obra homònima d'Àngel Guimerà, 'Mar i cel'. En la quarta edició de l'espectacle del 14 de setembre al 27 d'octubre del 2024 la companyia Dagoll Dagom hissa les veles del mític vaixell per acomiadar-se dels escenaris amb aquesta obra després de 50 anys. 'Mar i cel' suposa el pal de paller de la trajectòria artística de Dagoll Dagom, un espectacle que va marcar un abans i un després per la companyia i pels musicals a Catalunya. El presentaven per primera vegada l’any 1988 al teatre Victòria de Barcelona, amb la música d'Albert Guinovart i el text de Xavier Bru de Sala. Aquest 2024, després de dues reposicions el 2004 i el 2014, tornarà als escenaris amb un nou repartiment d'actors, però amb l'aposta per mantenir l’ànima original de l’obra per tal que les noves generacions puguin tenir una última oportunitat de veure l'espectacle. Aquest musical, basat en la pirateria de la Mediterrània del segle XVII i en l’expulsió del regne d’Espanya de 300.000 moriscos decretada per Felip II l’any 1609, engloba conflictes sobre la intolerància i la incomprensió entre dos mons, orient i occident. La història d’amor impossible entre una noia cristiana i un corsari morisc fa d'esquelet d'aquest relat musical que ha omplert molts teatres catalans durant els seus 35 anys d'història. Les entrades ja estan disponibles!

Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà