Escapades d'hivern a les comarques de Barcelona

Deu propostes per gaudir de la natura, la cultura i la gastronomia prop de Barcelona

0

Comments

Add +

48 hores a Osona

Només amb la capital d'Osona ja hi podríem estar tot el cap de setmana. I de fet hi passarem força hores en aquesta escapada, a Vic. Aprofitarem també aquestes 48 hores per a acostar-nos a d'altres pobles de la Plana, com Folgueroles i Sant Julià de Vilatorta, o agafar la bicicleta o muntar a cavall per conèixer els entorns naturals.

48 hores al Maresme

Els hiverns al Maresme són d'allò més suaus, o sigui que ens atrevim a recomanar-vos en aquesta sortida un parell d'itineraris pels boscos de pins i alzines que cobreixen les seves muntanyes. La majoria de propostes que us fem, però, transcorren per Mataró. I als que us agrada el dolç us llepareu els dits, ja que començarem les nostres passes entrant a les pastisseries per a endrapar coca de Llavaneres o neules tradicionals.

48 hores al Vallès Occidental

No és un mer coixí de ciment entre el cap i casal i la Catalunya Central amb un esplendorós passat tèxtil. La segona comarca més poblada del Principat i l'única amb dues capitals –siameses i sempre com gat i gos– no amaga, només, quatre pins aprofitables, sinó tot un bosc espès de propostes urbanes i naturals que estalvien als barcelonins haver d'anar més enllà. Doneu-nos la mà en un càlid volt hivernal pel paisatge de 12 de cada 100 catalans.

48 hores al Bages

El cor del país... Si fins i tot en té forma, de cor! Si l'entradeta pretengués ser més poètica que pràctica, no hauria arrencat pas amb la suada metàfora cardíaca. El lloc és tan comú –i tan queco– com cert, encara que el Bages comparteixi l'honorable etiqueta amb el veí santuari de Pinós. Els 1.300 quilòmetres quadrats de la setena comarca més gran del Principat bombegen sang amb força a tort i a dret, i donen per a set paisatges ben diferents; entre els quals, a l'est, l'altiplà del Moianès. El centre de la diana catalana té tant de tot i tan contrastat que condensar-ne l'oferta en dos dies hivernals és missió (quasi) impossible. L'hem assolit.

48 hores al Vallès Oriental

Al Vallès Oriental no hi arriba el mar ni el travessen grans rius, però la importància que hi ha tingut i hi té l'aigua queda fora de tot dubte. És per això que us convidem, en aquesta escapada, a visitar bàsicament dos municipis de renom en el món del termalisme: La Garriga i Caldes de Montbui. I també destacable és la presència de l'aigua a l'indret on tancarem el recorregut, Sant Miquel del Fai.

48 hores a l’Anoia

Com el dijous, ella. No està posada enmig del no-res, no, sinó al bell mig de tot: hi topeu a mig camí de Barcelona a Lleida, i constitueix la transició del Penedès a la Catalunya Central. De fet, la mateixa ròtula acull un país en miniatura, un trencaclosques amb tres peces: l'Alta Segarra (o Alta Anoia), l'altiplà paradisíac que observarem a vista d'ocell; l'Anoia Sud, als peus de Montserrat, on iniciarem una ruta fronterera, i, entremig, la Conca d'Òdena, el sot que acull la inigualable metròpoli d'una comarca inimaginable. Sentim-la junts a flor de pell.

48 hores al Berguedà

L'èxit del llibre de Sílvia Alcàntara Olor de Colònia i la recent adaptació que se n'ha fet per a la televisió semblen haver despertat força interès entre molta gent per la història de les colònies industrials. Així que aprofitarem la nostra escapada al Berguedà d'aquest hivern per a conèixer-ne algunes, però començarem fent parada a la capital de la comarca.

48 hores a l'Alt Penedès

El vi i tot allò que l'envolta impregna cada racó de l'Alt Penedès: el paisatge, la gastronomia i la indústria depenen i a la vegada assaboreixen les arrels vitivinícoles d'una comarca que ha sabut treure'n partit i crear-ne un estil de vida. La natura i les cates protagonitzen aquesta proposta de cap de setmana amb la que esperem que descobriu vinyes i cellers i doneu el primer pas per convertir-vos en nas d'or, o, si més no, acabeu distingint els bons vins dels dolents.

48 hores al Baix Llobregat

Amb nombrosos espais naturals i singulars restes arqueològiques, el Baix Llobregat és una comarca que té molts indrets per descobrir. Us proposem que durant un cap de setmana retrocediu en el temps fins la Prehistòria de la mà de les Mines de Gavà i us perdeu pel delta del Llobregat i les coves de la muntanya de Montserrat, on teniu moltíssimes possibilitats de gaudir del paisatge desconnectant de la rutina. I tot, a ben poca distància de la ciutat de Barcelona. Es pot demanar més?

48 hores al Garraf

Gaudir del mar, descobrir l'herència del Romanticisme i degustar un dels plats per excel·lència del Penedès, el xató, són tres de les propostes imprescindibles que ofereix el Garraf als visitants. El massís que dóna nom a la comarca està integrat en un parc natural de més de 12.000 hectàrees que amplien encara més les possibilitats de treure partit a un intens cap de setmana. Comencem?Els usuaris diuen

0 comments

Segueix-nos

Spotify

Subscriu-te al Spotify de Time Out Barcelona i gaudeix de les cançons favorites i llistes temàtiques