Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
terres de l'ebre

Festes, fires i festivals a les Terres de l'Ebre: Hivern

Rutes gastronòmiques, fires i festes majors durant l'hivern a les Terres de l'Ebre

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Ruta gastronòmica en bus Barcelona-Alcanar
Voleu conèixer un encantador poble de platja i gaudir de la millor de les experiències gastronòmiques sense haver de preocupar-vos de planificar la ruta i sense tocar el volant? Alcanar ha planejat una sortida que inclou el viatge amb autobús al poble, una visita guiada, un dinar d'arròs o marisc en algun dels restaurants d'Alcanar i, després d'una passejadeta per la platja, tornada a Barcelona. L'autobús surt de Barcelona (de dimecres a divendres a les 10 h i dissabte i diumenge a les 11 h) i arriba a Barcelona a les 20.25 h. Aquesta ruta està disponible de l'abril del 2014 al març del 2015. Així que aprofita-la ara que pots!

Desembre-gener
Fira de Nadal i Mostra del Cava d'Ascó 
(Primer cap de setmana de desembre)
Arriba el fred i les festes de Nadal són més presents que mai. Dies de festa, de brindis i de celebracions. Per això, a Ascó combinen la tradicional fira nadalenca, amb productes de tota mena per guarnir la casa i els pessebres, amb la Mostra del Cava. Els cellers més representatius de Catalunya es troben durant un cap de setmana a Ascó per donar a conèixer els seus vins i caves, que el públic pot degustar i comprar per a les festes nadalenques. 

Jornades gastronòmiques dels cítrics d'Alcanar
(Primera quinzena de desembre)
Alcanar és el primer productor de cítrics de Catalunya i això s'havia de notar en la seva cuina. Gustoses clementines i taronges són les protagonistes d'aquestes jornades gastronòmiques, que combinen els cítrics amb altres productes de la zona. Una barreja de gustos i sabors, entre dolços i amargants, i de textures i colors que de ben segur us sorprendrà. 

Festes de Sant Antoni (Ascó i Alcanar)
(El cap de setmana més proper al 17 de gener)
Una festa tradicional de les més destacades a tots dos municipis. A Ascó, està declarada 'Festa Patrimonial d'Interès Nacional' per preservar-se encara avui en dia, amb tota la seva singularitat. A Alcanar, és la festa més colorista amb el ball de mantons, dansa declarada d'interès nacional a Catalunya, en què balladors de totes les edats llueixen els vestits tradicionals i dansen al ritme de la jota. En tots dos casos, una gran festa que combina el vessant religiós amb els aspectes més lúdics, propis de festa major: curses de cavalls, els Tres Tombs, la recollida de llenya o la tradicional benedicció dels animals, entre d'altres. 

Fires de l'Oli (Móra la Nova i EMD Jesús - Tortosa) 
L'oli és un dels productes per excel·lència de les Terres de l'Ebre. Bé ho saben a Móra la Nova (última setmana de gener) i a l'EMD Jesús (última setmana de febrer), on cada any reuneixen gran part de les cooperatives i almàsseres de la zona. En el cas de Móra la Nova, es tracta de la Fira intercomarcal de l'Oli de la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Priorat, un gran aparador per conèixer la qualitat i varietats de les seves DOP (Denominació d'Origen Protegida). En el cas de l'EMD Jesús, destaca la mostra de productes de la terra, les degustacions i el concurs d'allioli. Coincideix, a més, amb la Trobada de Gralles, dolçaines i tabals dels Països Catalans, fet que li aporta el toc musical per completar aquesta fira amb tant de sabor! 

Febrer-març
Jornades Gastronòmiques de la galera (Alcanar i L'Ampolla) 
A l'hivern, la saborosa galera es troba en el seu punt òptim i, per això, els restaurants d'Alcanar i l'Ampolla, entre altres, li dediquen unes jornades gastronòmiques amb menús especials cuinats amb aquest exquisit crustaci. Si hi aneu per aquesta època, no dubteu a provar-los. Us llepareu els dits!

Festa de la Clotxa de la Ribera d'Ebre
(Últim diumenge de febrer) 
No coneixeu la clotxa? El que us esteu perdent! Té els seus orígens en els àpats que feien els treballadors del camp els dies de feina i, amb el temps, s'ha convertit en el plat tradicional per excel·lència de la Ribera d'Ebre: un bon pa de pagès de mig quilo amb, al seu interior, escalivada de ceba, all, tomàquet i arengada, tot ben regat amb oli d'oliva. Si la voleu tastar, cada any ho podreu fer a un municipi diferent de la comarca, amb una jornada festiva i popular com poques. A més, el dia de la Festa dóna inici a les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa, en què els restaurants incorporen a les seves cartes un menú de clotxa, amb la recepta tradicional i diverses variants de la mateixa.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat