A l’Antaviana fan cuina de km0. Ostenten el distintiu Slow Food Catalunya, que acredita que fan servir aliments de qualitat, justos i de proximitat. Bo, net i just. Són les premisses que tenen en compte a l’hora d’escollir els productes de la seva carta. Compren a pagesos de la zona i el peix, ve de la costa empordanesa. L’Antaviana és ideal per anar-hi a sopar i compartir unes quantes de les seves mitges racions entre amics. Si hi ha més gana, complementeu-ho amb un plat principal, com ara el carpaccio de foie gras, un clàssic que mantenen des de fa anys, les cocotxes de bacallà al pil-pil o els peus de porc desossats farcits amb cep i botifarra negra. Tenen una celler amb 230 referències, majoritàriament de vins de l’Empordà i d’altres DO catalanes, però també d’emergents com Cadis o Méntrida. Al migdia fan menú a un preu força ajustat.
L'slow food és un moviment que va néixer a Itàlia, concretament al Piemont, a finals dels anys vuitanta. L'objectiu? Combatre el fast food i preservar la cuina cultural. És a dir: la carn i el peix, per exemple, provenen del camp i la costa més propera. Les verdures, del pagès del poble o, fins i tot, de l'hort de casa. Autenticitat, producte local i de temporada. És el que trobareu en aquesta llista que hem decidit en dos: els que tenen el certificat 'KM 0 Slow Food' de Catalunya i una selecció dels que, tot i no tenir-lo, també opten pel producte de proximitat i recuperar la gastronomia catalana.