El Jabalí

Bars i pubs Sant Antoni
Recomanat
4 de 5 estrelles
El Jabalí
1/2
El Jabalí
El Jabalí
2/2
El Jabalí

A la cantonada del carrer Aldana amb la ronda de Sant Pau hi ha una terrassa ampla i acollidora amb un tendal que protegeix la clientela de les inclemències del temps. És la terrassa d'El Jabalí, un dels locals amb més solera del barri de Sant Antoni.

L'Emilio García, el propietari, ja jubilat, m'explica que el bar-xarcuteria és fruit de la unió de dues famílies, la García, la del seu pare i el seu avi, que tenien una cansaladeria al mercat de Sant Antoni des de l'any 1926, i els Fisas, que l'any 1952 van obrir la cafeteria Géminis a la ronda de Sant Pau.

L'Emilio es va casar amb la Paquita Fisas (que elabora els fastuosos aparadors del local) i cap a l'any 1958 la cafeteria Géminis va adoptar la marca de la família García, El Jabalí. Des de llavors, unes quantes generacions de barcelonins han passat per aquest local elegant de dos pisos i estil art déco especialitzat en pernils d'aglà.

L'Emilio, que va saludant la gent del barri des de la terrassa, em comenta que ell cada any cap al febrer o març baixa a Huelva, a Jabugo, a seleccionar i marcar amb bufador els millors pernils d'aglà.

"Sempre som els primers a fer les reserves, per això tenim els millors pernils", afegeix, i tot seguit m'explica que això del pernil ibèric és un cuento, que l'únic criteri vàlid a l'hora de distingir entre pernils és si els porcs han estat criats amb aglans o amb pinso.
L'ensalada russa i les croquetes de pernil són les especialitats de la casa, i l'Emilio les tasta cada dia per controlar-ne la qualitat. N'hi ha per llepar-se'n els dits. El Jabalí: tota una institució de Sant Antoni.

Per Martí Sales

Publicat

Lloc de la ubicació El Jabalí
Contacte
Adreça Ronda Sant Pau, 15
Sant Antoni
Barcelona
08015
Horaris Dl. tancat. De dt. a dg. de 9 a 00.30 h.
Transport Paral·lel (M: L2-L3)
Static map showing venue location
LiveReviews|0
2 people listening