[title]
La cocteleria 33 By Santi Ortiz ha renascut amb un plantejament que, de tan senzill i efectiu, sembla avantguardista. Cafeteria d’especialitat de dia, cocteleria de nit. I en les dues franges, inspiració japonesa aplicada al moment del dia que li pertoca, amb peces de menjar i beure que aquí encara no han esdevingut omnipresents.
De dia: cafè d’especialitat dels torradors locals Three Marks Coffe i shokupans, un pa de motlle japonès que és una delícia esponjosa i que ells farceixen amb receptes com porc rostit esfilagarsat amb salsa okonomiyaki. De nit: una cocteleria amb tragos de creació pròpia i que fa èmfasi en el highball –còctel de whisky i soda– fet amb destil·lats japonesos (encara que t’hi pots clavar un còctel a les deu del matí, o un cafè amb llet amb roll de canyella de matinada).
La Vikki, bartender, m’explica que “el gel aquí és molt important: el fem nosaltres mateixos, a mà”. Un exquisit exemple n’és la seva versió del gintònic, el Momo: el fan amb ginebra, soda de cirera japonesa i essència de iuzu (i t’arriba amb campana i un tret de vapor de fruits del bosc!). Tot i la parafernàlia, costa 10 euros i és deliciós. Oi que no se us havia acudit que us podríeu entrompar i alleugerir la ressaca al mateix bar?