Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
La Rambla amb el mosaic de Joan Miró
© Shutterstock

Atropellament massiu a la Rambla: tot el que sabem

Escrit per
Andreu Gomila
Publicitat

Barcelona està de dol després que aquesta tarda, cap a les 17 h, una furgoneta blanca hagi decidit cavalcar la Rambla fins al carrer Hospital i atropellar tothom que hi passejava. La conselleria d'Interior parla de 13 morts i d'un centenar de ferits. El conductor, segons TV3, ha fugit a peu. La policia catalana diu que ha detingut una persona i que n'hi ha dues de fugides. És el segon atemptat més mortífer que ha patit Barcelona des del d'Hipercor de 1987. Això és el que està passant i els consells de les autoritats:

- Els Mossos demanen a la gent que eviti el centre de Barcelona (el barri Gòtic i el Raval) i que no es difonguin imatges de l'atropellament massiu. A Twitter seguiu @emergenciescat.

- Si algú necessita informació, podeu trucar al 93 214 21 24. Si algú té informació rellevant sobre l'atemptat, ha de trucar al 112.

- S'ha instal·lat al carrer Llacuna (Poblenou) un centre d'atenció a les víctimes. I un telèfon: 900 400 012.

- El Districte de Gràcia i la Fundació Festa Major de Gràcia has suspès la cerimònia de lliurament dels premis als millors carrers i totes les activitats d'aquesta nit. L'Ajuntament ha suspès totes les activitats lúdiques.

- Demà, a les 12 h, l'Ajuntament ha convocat un minut de silenci a la plaça de Catalunya. El govern ha decretat tres dies de dol a Catalunya.

- Cap a les 23.30 h s'ha reobert La Rambla.

- S'han tancat les estacions de BCN-Pl.Catalunya i BCN-Pg.Gràcia (Renfe, Metro i FGC). Cap tren no s'hi atura. També s'han tancat les estacions de Liceu i Drassanes (L3).

La L2 no funcionava entre Sagrada Família i Badalona Pompeu Fabra. Sense servei entre Paral·lel i Sant Antoni.
La L3 no funcionava de Zona Universitària a Espanya i de Lesseps a Trinitat Nova.

A les 21 h, la situació del metro és:

La L1 funciona entre Hospital de Bellvitge i Torres i Bages. Trens no paren a Universitat i Catalunya.
La L2 funciona entre Sagrada Família i Badalona Pompeu Fabra.
La L3 funciona de Zona Universitària a Espanya i de Lesseps a Trinitat Nova.
La L4 servei a tota la línia. Trens no paren a Passeig de Gràcia.
La L5 servei a tota la línia. Trens no paren a Diagonal.
La L9S funciona entre Aeroport T1 i Collblanc.
La L9N servei a tota la línia.
La L10N servei a tota la línia

A les 23 h, ha obert l'estació de Passeig de Gràcia de Rodalies.

- L'Ajuntament de Barcelona ha activat el pla d'emergències, cosa que vol dir que tots els hospitals es bolquen en l'operació. Es demanen donacions de sang, tot i que el Banc de Sang diu que en té. Si en voleu donar, aquí teniu on: https://www.donarsang.gencat.cat/ca/vull-donar/calendari-de-recollida/

- S'ha tancat un gran radi als autobusos de la ciutat. Durant bona part de la tarda-nit no han circulat les línes de bus per Paral·lel, ni entre Aragó i passeig de Colom i Muntaner i passeig de Sant Joan, seguint indicacions de Guàrdia Urbana. Més tard, a mitjanit, es trobaven desviades les línies de bus que circulen per la zona afectada i els voltants. Així, no circulen les línes de bus per Diagonal (zona mar) i passeig de Sant Joan/Casanovas, seguint indicacions de Guàrdia Urbana.

La sortida de Barcelona per la Diagonal es limita només a un carril. S'ha activat l'operació Gàbia a totes les sortides de Barcelona.

- Turisme de Barcelona està recol·locant els turistes que s'allotgen a la zona afectada per l'atemptat.

- Els taxistes de Barcelona ofereixen transport gratuït per evacuar qui calgui del centre de Barcelona.

- S'ha trobat una furgoneta a Vic, la qual haurien de fer servir els autors de l'atropellament massiu per fugir del país.

- Centenars de persones s'han refugiat al Triangle i no els han deixat marxar fins a les 19 h. A les 20 h, els Mossos han començat a desallotjar els locals de la zona afectada. Molta gent ha estat fins a cinc hores dins els comerços.

- Els treballadors en vaga de l'aeroport del Prat han decidit suspendre-la.

- La Filmoteca de Catalunya ha suspès les projeccions d'aquesta tarda.També han tancat les Fonts de Montjuïc i el Mercat de la Boqueria. La Sala Apolo també ha decidit tancar aquesta nit.

- L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a través de Twitter, ha dit: "Barcelona ciutat de pau. El terror no aconseguirà que deixem de ser qui som: ciutat oberta al món, valenta i solidària".

- Les mostres de solidaritat d'arreu del món són brutals. Com aquesta, de @HenryJWhite.

Últimes notícies

    Publicitat