Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La música en directe segueix en caiguda lliure

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Aquest dimecres, l'Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) va presentar l'Anuari de la Música 2015, document en què es repassen les xifres de la indústria musical a Catalunya durant el darrer any. Parlem doncs de les dades de 2014 referents a la música en directe, el consum de música i en general de la indústria discogràfica. I la veritat és que els resultats no són gens bons, tenint en compte que el sector musical viu llastrat pel 21% d'IVA que el govern va aplicar a la cultura fa gairebé 3 anys.

Les grans sales de Barcelona van perdre l'any passat un 9% de públic, però encara és pitjor si ens fixem en la resta de Catalunya, que van perdre fins al 17%. I és que  l'oferta musical també ha patit un descens sagnant: a Barcelona es van programar un 21,4% menys de concerts en 2014, mentre que a la resta de Catalunya la caiguda és....del 112,5%! 

Dades sense precedents a casa nostra que fan tremolar, més si tenim en compte que avui en dia només el 13% de la població catalana considera la música com cultura. Es tracta, diuen, de pur entreteniment i oci. Anem bé, doncs.

Aquesta és una dada més que es desprèn de l'Anuari de la Música 2015, que tot s'ha de dir presenta un punt positiu: el públic de festivals va créixer un 5,2% a Catalunya, sobretot gràcies a festivals de petit i mitjà format que segueixen lluitant contra tot i contra tots perquè l'experiència de la música en viu segueixi sent un dret i un distintiu cultural de Catalunya.

Últimes notícies

    Publicitat