Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Una web ens ensenya com era Catalunya fa més de 50 anys
Notícies / Curiositats fantàstiques

Una web ens ensenya com era Catalunya fa més de 50 anys

L'ull del temps
L'ull del temps

Segur que els vostres avis, com els meus, us han dit més d'un cop allò de "tot això abans eren camps i vinyes!" i heu pensat que el iaio o la iaia exageren.

Amb la quantitat de ciment que trepitgem, l'especulació immobiliària que fa dècades que patim i el boom turístic, es fa gairebé impossible pensar en la Catalunya dels anys 40 i 50 quan, realment, hi havia més verd que gris.

Gràcies a aquesta pàgina web batejada com a L'Ull del Temps, simplement passant el cursor per sobre del mapa comprovareu que el barri del Guinardó, per exemple, era una zona muntanyosa més salvatge, com ha canviat la costa barcelonina, que Cadaqués al 1945 eren quatre cases comptades –literalment– o que a Salou només hi havia camperols, i no turistes amb comes etílics. Però també és molt maco veure la quadrícula perfecta de l'Eixample o com han sobreviscut les ruïnes d'Empúries.

No diem que temps passats sempre van ser millors, però és interessant veure com ha canviat l'aspecte de Catalunya en només 50 anys. Les conclusions a les quals arribeu són cosa vostra!

Advertising
Advertising

Comentaris

0 comments