7 botigues (i un restaurant) per als bojos del formatge

Una llista de les botigues on s'hi pot trobar la millor varietat de formatges de Barcelona

Sabem que sou gent especial, sensible, que no pareu de buscar fins que trobeu el tast, aquella textura, aquella olor, aquella perfecció. Si sou amants del formatge no cal que busqueu més, tenim tot el que necessiteu per pujar al cel, les millors botigues que faran volar el vostre plaer.  Va per vosaltres!

Llet Crua

Aquest establiment d’olor inconfusible funciona com a centre de reunió de la parròquia formatgera a Sants. Obert fa poc menys d’un any, té una oferta basada en formatges fets amb llet crua (no pasteuritzada), artesans, de petits productors, molts d’ells impossibles de trobar a qualsevol altre lloc. Un exemple? L’Espadán, que es fa al petit poble d'Almedíjar a la Serra d'Espadán, a la província de Castelló, però millor que us ho expliqui el Xevi, el seu propietari, sempre disposat a fer pedagogia.

Llegir-ne més
Sants - Montjuïc

Fromagerie Can Luc

“Fro-ma-ge-rie”. El Luc, propietari d’aquesta botiga de Gràcia, t’ho diu ben clar: “Som una formatgeria, el que vol dir que només hi ha formatges i tot el que hi té a veure: melmelades, espècies, vins...”. Un altre plus és que més de la meitat de les seves 150 referències són formatges francesos, i que el Luc no solament us prepara els formatges per a fondues i raclets, sinó que a més us deixa les màquines (sense fiança).

Llegir-ne més
Gràcia
Advertising

Formatgeria Bou i Mont

A més de formatges espanyols, catalans, anglesos, italians o francesos, la Rosa Maria té una selecció d’embotits espanyols delicatessen, productes italians d’importació i una gràcia infinita. Malgrat que els formatges que solen triomfar més són comtés i bries (amb especial atenció al brie trufat) i formatges de règim en general, la Rosa Maria té algunes rareses com ara un blau de cabra elaborat amb flors.

Llegir-ne més
Sant Antoni

Tutusaus

3 de 5 estrelles

Aquesta botiga és un paradís de productes gurmet de tota mena amb els formatges com a protagonistes, tots procedents de petits productors i elaborats de forma artesana. Disposa, a més, d’un espai de degustació per a unes 30 persones, on s’ofereix una cuina feta exclusivament amb productes que es venen a la botiga, que poden ser des d’una ració de pernil ibèric fins a una cua de bou o una amanida. Amb formatge, esclar.

Llegir-ne més
Dreta de l'Eixample
Advertising

Vila Viniteca

5 de 5 estrelles

Si el que voleu són formatges sorprenents, heu de deixar-vos aconsellar per l’Eva Vila, un referent en matèria de formatges sui generis amb una filosofia clara: no oferir el que ja podeu trobar a tot arreu. L’Eva i el seu equip exerceixen, amb saviesa i amor a la causa, de prescriptors, i mostren amb orgull peces que no trobareu pràcticament enlloc, com ara el Rock River nord-americà, un blau de cabra fet amb fulles de parra i licor.

Llegir-ne més
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Formatgeria La Seu

Entrar a La Seu és viatjar en el temps i endinsar-se a la fàbrica de mantega que va ser el local en el passat. La Katherine, escocesa i mare de la criatura, escull personalment cadascuna de les 25 referències espanyoles i catalanes en funció de la seva intuïció, i organitza degustacions al seu minimenjador: podreu prendre in situ un got de vi i tres formatges (3 euros) o, amb reserva, diverses propostes que van dels 8,75 als 32 euros.

Llegir-ne més
El Gòtic
Advertising

Colmado J. Múrria

En mans de la família Múrria des de la seva obertura el 1898, el que va començar com a botiga de queviures és, des de fa dècades, un establiment gurmet d’alta especialització, cosa que es tradueix en una selecció de 220 formatges fruit, entre altres coses, dels viatges arreu del món del Joan, el seu propietari. Tenen, a més, vins, xampanys, embotits, conserves i altres productes exclusius.

Llegir-ne més
Dreta de l'Eixample

I per tastar les millors fondues de formatge...

Fondue La Pagesa Cheese's Art

Hi ha un abans i un després del dia que tastes la fondue La Pagesa de Cheese’s Art, restaurant especialitzat en formatges. Ells comencen per agafar un pa de pagès, fer-hi un forat al centre i buidar-lo, de manera que sembli un recipient. Posteriorment, s’hi introdueix el contingut d’una fondue de formatges suïssos (emmental, gruyère i appenzell), que impregnen el pa. Quan s’acaben els formatges, es talla el pa en trossos i s’acompanya de pernil ibèric.

Reserva ara Llegir-ne més
L'Antiga Esquerra de l'Eixample

Comentaris

1 comments
Laura P

Us heu deixat la formatgeria 12 graus, és una botiga que han obert fa uns mesos al carrer Bailen 238, per sota Travessera de Gràcia i a on hi podeu trobar formatges artesans d'arreu. Deixeu-vos aconsellar per la gent de la botiga, hi trobareu veritables joies!!