Fes-ho tu mateix: botigues i tallers de treballs manuals

No cal comprar tot el que consumim o fem servir. Descobriu els locals on podreu comprar tot el necessari per fer els vostres propis objectes i regals!

©Maria Dias

Cada cop som més els que optem per fer-nos nosaltres mateixos els objectes. Joguines, regals, objectes de decoració per la llar.... Ja sigui perquè estem escurats o perquè avui en dia costa trobar coses originals, el nombre d'adeptes al DIY (Do It Yourself) augmenta diàriament a tot el món. A Barcelona hi ha moltíssims locals que aposten per aquesta tendència: des de botigues on comprar-hi tots els materials necessaris fins a tallers on us ensenyaran a fer les vostres pròpies creacions. Desenvolupeu la vostra creativitat i freneu el consumisme. Feu-vos-ho vosaltres mateixos!

Serveis

Wit Lab

Si teniu traça dibuixant podeu vestir el telèfon amb una carcassa a l’altura de les que signen els artistes de Society 6. Al laboratori de Wit Lab s’encarregaran d’imprimir la il·lustració sobre les fundes per a iPhone 4 i 5, però no només això. Aquí són especialistes en objectes de decoració i comunicació i tant converteixen les imatges del compte d’Instagram en un joc de memòria com transformen els senyals de trànsit en un missatge irreverent. Sense oblidar les llaunes amb onomatopeies pop fetes a mida.

 1. Travessera de Gràcia, 82, Gràcia
Informació

Servei Estació

L’àmplia oferta de materials, productes i serveis és una de les senyes d’identitat d’aquesta botiga veterana (només cal deixar-se perdre per les vuit plantes de la casa per comprovar-ho). Traieu-hi el cap sobretot si teniu pensat construir motius nadalencs; trobareu una munió d’arbres, campanes, flocs de neu i tipografies de ‘Bon Nadal’ que serviran d’inspiració per als vostres assamblages. I no patiu si l’arbre de les dimensions que buscàveu no és a la venda: la fresadora farà realitat els vostres somnis en fusta, metacrilat, cartró o porexpan.

 1. Aragó, 270-272, Eixample
Informació

Copytop

A la copisteria Copytop us poden imprimir les imatges o textos que vulgueu sobre gairebé qualsevol material que us passi pel cap. Voleu regalar una gorra única? Cap problema. Una tassa? Tampoc! També us estamparan els vostres dissenys sobre coixins, samarretes (en cotó o polièster), motxilles, pins, coixins, tote bags, pitets... Imprimeixen fotografies en gran format, sobre llenç i també en suport rígid, i fins i tot us crearan un puzle amb la imatge que vosaltres els doneu. Tenen botiga física i també accepten encàrrecs a través de la pàgina web.

 1. Entença, 18, 08015
Informació

Lantoki

En aquest espai de treball fan cursos de costura, patronatge i disseny d’estampats, assessoren petites marques de moda i lloguen les màquines de cosir a usuaris amb nocions bàsiques. També dibuixen i treuen patrons per fer peces a mida i si no us atreviu a cosir solets, us confeccionaran la peça, o l’elaborareu supervisats per un mestre en una classe particular.

 1. Doctor Dou, 15, Raval
Informació

Relligats Olivé

L’enquadernadora Geòrgia Olivé diu que en qüestions de paper i relligat fan autèntics miracles. Han posat tapes personalitzades a novel·les, enquadernat poemes dels avis, daurat títols i inicials en cobertes i agendes, i restaurat llibres, entre d’altres encàrrecs. No serà gens difícil, doncs, que facin un cosit japonès al plec dels primers dibuixos dels nens, ideal per regalar a la família, o que us indiquin a quines portes heu de trucar si el que voleu és un conte personalitzat (seguiu la pista de Girafus i Vivir del Cuento).

 1. Berga, 13, 08012
Informació

Buit

¿Busqueu l’element que ompli i alhora iŀlumini el pany de paret? La solució definitiva pot ser un neó. Demaneu consell a The Font Hunter, que estan avesats a treballar amb tipografies tridimensionals i dissenys lumínics (cal demanar cita per visitar el seu showroom a Sant Just Desvern). Però si heu decidit convertir en làmpada la vostra paraula predilecta, poseu-vos en mans de Buit: en aquest taller tallen lletres i números en metacrilat, DM, vidre i metall, buiden i esculpeixen peces massisses amb aparença d’escultura i fan maquetes precioses. Són arquitectes i dissenyen i elaboren peces úniques.

 1. Llibertat, 5, 08012
Informació

Materials

©Maria Dias

Raima

Disposen del repertori clàssic de papereria i tenen un apartat de manualitats –trepitgeulo si practiqueu el 'decoupage'– però on realment xalen els aficionats a la ceŀlulosa és a la segona planta de Raima, davant de les 2.000 referències de paper amb què treballen. El material ofereix possibilitats infinites: un paper artesanal de textura gruixuda pot convertir-se en globus de làmpada, o pot servir per folrar un moble recuperat del carrer. Per a l’agenda única només heu de pensar en la textura i la coberta (el joc de ‘tripes’ el trobareu fet).

 1. Comtal, 27, Gòtic
Informació

Scraphouse

Papers, molts papers, blondes, tampons, flors, figures de cartró i paper, tisores, perforadores, washi-tapes i un llarg etcètera d’elements esperen el torn per engreixar l’àlbum. Si no sabeu per on començar amb l’scrapbooking, la disciplina de muntar àlbums fotogràfics amb ornaments disposats com un collage, poseu-vos en mans d’aquesta botiga on aposten per les darreres novetats en materials, estampats, i tendències.

 1. Notariat, 9, 08001
Informació

Cromatismes

La selecció de Cromatismes resulta temptadora per a qualsevol aspirant a entretenir-se amb una bona col·lecció d’adhesius, segells, alfabets i d’altres objectes per adornar layouts d’àlbums i decorar i customitzar fotografies. Punts a favor: trobareu tot el seu catàleg online. Si a més us agrada socialitzar el procés creatiu, la botiga d’Àurea Estellé és el vostre lloc; hi organitzen cursos de scrapbooking, de pintura, etc.

 1. Travessera de Gràcia, 114, Gràcia
Informació

Nunoya

Abans que canviï de barri i abandoni el local per traslladar-se a un espai més gran a prop de Trafalgar, convé trepitjar la botiga de teles japoneses (encara que només sigui per admirar els esgrafiats d’aire modernista que s’hi conserven). Hi trobareu retalls i metres i metres de teixits de les firmes Kokka i la britànica-holandesa Dashwood. En lli i cotó, els preus van dels 17 als 21 euros per metre. El més difícil serà escollir l’estampat... Si aposteu per clàssics japonesos dubtareu entre les libèŀlules, les onades i les fulles de lli, que diuen que porten bona sort.

 1. Palla, 6, Gòtic
Informació

Tinta gris

La papereria creativa i taller d’impremta de Sant Gervasi és un dels espais a tenir en compte si busqueu exemples de com decorar caixes o fer etiquetes. Disposen d’un repertori de cintes, cordills, bosses i papers bonics, a més d’oferir serveis com la personalització de segells, disseny de postals i enquadernació de projectes. Ara bé, ja que es tracta de provar el fes-ho tu mateix, per què no comprar el bolic de cinta de lli, l’ànima de paper, la cola i la tela per posar fil a l’agulla a aquell àlbum que teníem pendent?

 1. Amigó, 49, 08021
Informació

La casa del feltre

El feltre és un clàssic, no passa de moda i té tantes aplicacions que difícilment es pot prescindir de l’aglomerat de llana. Antoni Garzón, propietari de la botiga del Born, recorda que és un material amb sortida industrial i canta també les seves virtuts per a la tapisseria i la decoració. Se’n poden fer ninots, tapets, bosses i confecció, n’hi ha de diferents gruixos i composició, i, sobretot, de tots els colors. Per experimentar amb el material, i sobretot si penseu en joies i altres treballs manuals, proveu de jugar amb la llana desfeta.

 1. Canvis vells, 8, 08003
Informació

I Love Kutchi

La botiga de Mara Cascais segueix reivindicant el fet a mà. Es nota pel catàleg de productes en què, sorprenentment, tornen a brillar els kits, la millor excusa perquè els neòfits agafin les agulles i donin vida a ninots d’amigurumi com el Pájaro Prim, vestits que combinen costura i ganxet i senzilles fundes de mòbil. L’ideal és regalar el pac 'I Love Kutchi' sencer, que inclou materials, instruccions i eines, però també podeu fer-vos-el a mida.

 1. Andrea Dòria, 41, Barceloneta
Informació

Del Revés

Si us heu de teixir un jersei, ara que qüestionem l’origen i sistema de producció del què vestim, que sigui eco! Aquesta és l’especialitat de la botiga de llanes Del Revés, on Irina Nuñez treballa amb cabdells ecològics, provinents del reciclatge i del comerç just. Feu una ullada al programa de tallers d’aquest preciós enclavament de Sants. Barreteria, patronatge, costura i punt del dret i del revés...

 1. De Riego, 34, Sants-Montjuïc, 08014
Informació

IFIL

Sí, aquí el ganxo també consisteix a regalar un patró al destinatari i que amb una classe gratuïta i exprés, de poc més de 20 minuts, aquest ja pugui aventurar-se a tricotar un puf, una manta o una bufanda amb tots els elements que conté el kit de regal (cabdells, agulles, llanes i el més important, l’etiqueta 100% fet per mi).

 1. Torrent de l'Olla, 161, Gràcia, 08012
Informació

Vostok Printing Shop

El món del lettering, l’estampació, el gravat i la il·lustració compta amb un bon aliat per donar corda a imaginaris de lletres i números. Aneu a Vostok, i toqueu de peus a terra; perquè no cal tenir un súper estudi per assortir-vos amb l’eina que us permetrà decorar mobles, postals i bosses de forma artística i original. Pensem en el Multicubo Stamper que preparen per a aquest Nadal.

 1. Portal Nou, 31, Born-Ribera, 08003
Informació

Fills M. Sala

Com convertir en collaret aquell fermall que vau trobar als Encants, o l’esfera de rellotge de l’àvia? Passeu per les botigues de bijuteria del Call –una de les de referència és la de Fills M. Sala– per resoldre els dubtes, agafar idees i comprar les eines necessàries per a aquest exercici de joieria upcycling. Segur que cau un bonic joc de granadures per a projectes futurs.

 1. Call, 3-5, 08002
Informació

Tallers

©Maria Dias

©Maria Dias

Duduà

Si hi ha una marca responsable del canvi de xip respecte de les tècniques tradicionals i del renovat amor pel craft, aquesta és Duduá, que impulsa el Festivalet i acaba de llançar el llibre de DIY 'Dudua. 30 proyectos para la vida moderna'. A l’espai de Gràcia ofereixen tallers (i solucions originals per al món de la publicitat) i d’entre les noves propostes de monogràfics destaquen el de llums d’origami que imparteixen la gent de Collage Studio, juntament amb les habituals sessions de ganxet i tricot cada dilluns i dimecres, el taller de macramé, el de tapís... La llista de tallers és tan llarga com el grup d’incondicionals que Duduá alimenta des de fa vuit anys.

 1. Diluvi, 5, Gràcia
Informació

Fabcafe

Benvinguts al fantàstic món de la impressió 3D, el làser, el disseny obert i la fabricació local. Aquí es pot imprimir un minijo, personalitzar la taula de skate o gravar la funda de telèfon mentre preneu el cafè; però si el que voleu és embrutar-vos les mans i participar en el procés de fabricació, no us perdeu alguns dels tallers que munten al FabCafe Barcelona.

 1. Bailèn, 11, 08010
Informació

Gang & the wool

L’idíl·lic hivernacle de la dissenyadora i florista Manuela Sosa és el punt de trobada de curiosos de l’art floral i de la decoració. Els tallers de Gang and the Wool segueixen les estacions: a la primavera, coincidint amb l’exaltació de la natura, s’elaboren corones de flors per lluir al cap, i ara que s’apropa Nadal és temps de centres de taula, corones ornamentals i també d’avets kokedama. Demaneu-hi plaça per fer la vostra bola de molsa! www.gangandthewool.com

 1. 652 57 09 79 (amb cita prèvia)

Baby shoes Barcelona

Que en dues sessions passis de saber-te cordar el calçat a poder dissenyar unes derby enlluerna qualsevol fan dels complements, i tampoc no té pèrdua ser capaç de confeccionar parells de sabatetes per a fills, nebots i fillols... Per tot plegat només cal tenir unes nocions bàsiques de costura. L’artesà Natalio Martin facilita la resta de coneixements més patrons, formes i materials a les sessions dobles que imparteix a Duduá, Costuretas i al seu estudi de Gràcia (a partir de 60 euros). Si us tira això de fer sabates, també podeu treure el cap la botiga-taller de Sara De Ubieta (Sant Pere Mitjà, 70). babyshoesbcn.wordpress.com

Atuell

El taller d’Olga Tomás té gairebé tant de moviment com el metro: obre de dilluns a dijous de 17 a 21 h i l’usuari hi accedeix amb la T-10 i la T-5, targetes que costen 50 i 27 euros i equivalen a 10 o 5 hores d’usdefruit de l’espai i els materials (els colors, esmalts i les fornades hi estan inclosos). No és un espai d’autoservei, perquè la dissenyadora supervisa els vostres avenços i resol els dubtes, però és dels tallers més dinàmics per iniciar-se a la ceràmica i emular els gerros voladors que ha popularitzat Atuell.

 1. Maria, 14, 08012
Informació


Segueix-nos

Spotify

Subscriu-te al Spotify de Time Out Barcelona i gaudeix de les cançons favorites i llistes temàtiques

City links

Global links