Les millors perruqueries i barberies de Barcelona

Els locals més originals de la ciutat on us faran un bon tall de cabell. Que no us prenguin el pèl!

ⒸMaria Dias

  1. 1
  2. 2

Els nous temples dels cabells

La perruqueria també sap de què va que li augmentin l'IVA del 8 al 21 %, i malgrat el patiment del sector, hi ha noves incorporacions a la comunitat de la tisora. Room 28 (Llibertat, 28) és un espai que cedeix una paret a creadors que es vulguin donar a conèixer. I és que Nerea Vázquez i Vanessa Pérez, les impulsores de la perruqueria, defensen que art, bellesa i creativitat van de la mà. Tenen un públic familiar, amant de les línies ecològiques –elles treballen amb la firma Davines– i compten amb adeptes als seus experiments amb colors de fantasia. Un altre dels nous temples és D-tox (Tallers, 77). Carolina Suasi i Jesús Prados s'han instal·lat a la primera planta d'un edifici dels 70, amb acabats industrials i finestrals, on fugir del soroll i submergir-se en la lectura de magazins com Purple o Fucking Young. A més de les cures bàsiques i els tractaments amb firmes com label.m, també organitzen pop-ups amb talents artístics i dissenyadors de moda locals. Les fronteres entre l'art i la perruqueria també se seguiran desdibuixant a la nova seu de The Secret Room (Consell de Cent, 254), que té un gran jardí per a les propostes diürnes, diu el propietari Salva G.

Creadors que han fet escola

Es fa difícil no reverenciar la figura de Vidal Sassoon, però mirant-nos el melic també podríem traçar una llista llarga dels mestres perruquers de la ciutat i la petjada que han deixat en la disciplina noms com Cebado, Iranzo, Llongueras i Raffel Pages, entre d'altres. No ens aturem a les seves sucursals sinó a l'entresòl de Marcelpel (València, 247), on Marcel Montlleó ha celebrat més de 50 anys en la professió. És un habitual de les passarel·les –a més de al ModaFAD ha col·laborat a les darreres desfilades de Delpozo a Nova York–, pentina celebritats, i amb el seu equip es fa càrrec de clients al romàntic i teatral saló de l'Eixample. Entre les noves generacions, hi ha un altre nom que sona amb força: José Juan Guzman, l'ànima de Bot (Bot, 4). Signa la perruqueria d'editorials de moda i campanyes de grans firmes del sector i la seva col·lecció per al 2014 –fotografiada per Outumuro– està farcida d'ondulacions romàntiques que s'inspiren en la banda sonora que acompanya l'activitat al seu saló. L'espai del Gòtic es fa mirar: és net, de línies pures, i desprèn elegància i glamur. Si voleu regalar-vos algun tractament, heu de saber que aquí triomfen els de keratina.

Tisores contemporànies

Han marcat tendència i s'arrisquen en qüestió de pentinats i estilismes, però també amb propostes que transcendeixen l'estètica i busquen apropar la perruqueria a tots els públics. Si voleu acabar amb l'ordre establert sempre tindreu La Pelu (Tallers, 35): ofereixen talls i colors adequats a cada fisonomia sense cenyir-se de forma estricta a les modes. També se sumen a iniciatives solidàries i de barri, com Pódame (Robador, 5), l'espai de Sergi Coloma i companyia que, després d'uns anys d'activisme i campanyes socials per revitalitzar el Raval sud pinta i tisores en mà (i amb molta habilitat i encert amb la clientela), ara enllesteixen els preparatius per obrir la sucursal a Gràcia (Bonavista, 25). A la Vila és on va fer arrels Anthony Llobet. L'estilista amb un peu a la setmana de la moda de Nova York va idear la franquícia per a estrangers que volien renovar pentinat sense traves lingüístiques a Barcelona. La seu del Raval (Sant Pau, 122) conserva l'aroma i part de la clientela de l'espai preexistent, una barberia, i curiosament hi arriben rosses a la recerca d'un canvi de color radical, explica la directora Emma Kareliussen, sueca i rossíssima.

  1. 1
  2. 2

Segueix-nos

Spotify

Subscriu-te al Spotify de Time Out Barcelona i gaudeix de les cançons favorites i llistes temàtiques

City links

Global links