El desconocido del lago

Cine, Drama
Recomanat
5 de 5 estrelles
El desconocido del lago

Time Out diu

5 de 5 estrelles

Permeteu-me començar amb una glossa lucreciana: la d’uns cossos masculins que fan la migdiada a la vora d’un pantà, una mena de llac de sirenes que han trobat, després d’un llarg èxode, les aigües d’aquella piscina on apareixia la jove nimfa de Shyamalan. Tritons amb el sexe ventilant, com un llangardaix prenent el sol, com un gos fent d’estora a la plaça d’un poble, distès com el pollastre desplomat que espera torn a la carnisseria, com un llobarro a la llotja. Un espai de promiscuïtat bacanal, zona de 'cruising' homosexual en mig del bosc provençal.

I permeteu-me continuar amb aquests incorruptibles aiguamolls de migdia, la fita edènica on el temps no passa, que mica en mica es transformen en fangoses terres de marjal. En una regió que sembla afectada de paludisme, on els cossos en flor dels mascles es converteixen en grises anguiles que veuen caure la tarda. I la boira. I la fi de l’estiu. I el fred i l’olor de fang entre les canyes i les platges cobertes de còdols que ja no aguanten la calor, on els matolls estan plens de condons usats i restes d’esperma.

I ara perdoneu-me aquest terrabastall de lírica barata. El que us he d’explicar és que aquí, en aquest oasi que es transforma en l’estany per on Michael Pitt conduïa la llanxa motora al final de 'Funny games', trobareu Pierre Deladonchamps, el banyista, un nadador espigat i fi, quasi fregant l’androgínia. Una mena de Joe Dallesandro melancòlic, de pell tibant i apol·línia, que naufraga en un fangar de carn flàccida, en un gran bassal soterrat per un silenci alarmant, per un aire gèlid, d’on sembla difícil que ningú surti si no és amb els peus pel davant.

Detalls

Detalls de l'estrena

Durada
97 mins

Repartiment i equip

Els usuaris diuen