9 pel·lícules per a la 'rentrée' del 2014

Aquí teniu un tast de l'oferta de la cartellera de la tardor

Per què fer-nos els estoics? Diguem-ho clar: a cap de nosaltres li fa mitja gràcia tornar a treballar després de les vacances. Si no fos perquè amb el retorn a l'escola la cartellera es comença a animar, això seria un suplici. Per sort, els cines estan a punt de bullir amb unes quantes delícies que faran que els primers aires de tardor semblin més suportables. Us en destaquem nou, amb una mica de teca per a tots els paladars.

1

'El congreso', d'Ari Folman

Ari Folman ens introdueix en una mena d'infern fet d'animació, on hi ha peixos amb forma fàl·lica, Michael Jackson està servint llagostes tallades a rodanxes i tot té l'aspecte de les fantasies de la factoria Max Fleischer. El director de 'Vals amb Bashir' torna a l'estètica del malson rotoscòpic, aquest cop per explicar-nos una història futurista basada en una novel·la de Stanislaw Lem. La protagonista és Robin Wright, la lady Macbeth de 'House of cards'. Sens dubte, una de les estrenes de la nova temporada.

S'estrena el 29 d'agost

2

'El Niño', de Daniel Monzón

És la nova de Daniel Monzón, una història trepidant sobre policies i narcotraficants a l'estret de Gibraltar, amb llanxes motores carregades de costo de les plantacions de Ketama, helicòpters de la Policia Nacional i unes curses que són pura adrenalina. Amb 'Celda 211', Monzón va demostrar que, en contra del que molts creien, pot existir un bon cine comercial espanyol. I aquí la cosa es confirma. Amb Luis Tosar, brillant com sempre, i un descobriment que es diu Jesús Castro. Recordeu el seu nom, que en sentireu a parlar.

S'estrena el 29 d'agost

3

'Jersey boys', de Clint Eastwood

Aquesta temporada a Clint Eastwood li ha donat pel musical. 'Jersey boys' és l'adaptació d'un espectacle que ha fet taquilla a Broadway, basat en la història de Frankie Valli, líder dels Fours Seasons, aquells rockers dels anys 60 que mai no està de més reivindicar. Val a dir que les crítiques que ens han arribat, fins ara, són d'un entusiasme tirant a moderat. Però no desesperem: és si més no graciós pensar que Harry El Brut ha estat marcant passos de ball i regulant el falset impostat del seu protagonista.

S'estrena el 5 de setembre

4

'Boyhood', de Richard Linklater

Linklater ha trigat tretze anys a rodar aquesta pel·lícula, retrat de la infància i adolescència d'un xaval, des que és un nano de primària fins que se'n va a la universitat. L'actor és sempre el mateix, Ellar Coltrane. Per això ha trigat tant a acabar-la. Perquè, per tal que fos verídic, Linklater havia d'esperar amb paciència de sant que el nano s'anés fent gran. Impressionant. Encara ens fem creus que no s'endugués l'Ós d'Or a Berlín. Malparits...

S'estrena el 12 de setembre

5

'Frank', de Lenny Abrahamson

Admiradors de Michael Fassbender, us advertim: és probable que us sembli un crim el que li han fet en aquesta pel·lícula. Interpreta una mena de capgros d'ulls blaus que sembla tret de la factoria Pixar, un ninot amb talent per a la música que s'enrola en una banda excèntrica fins a quotes insospitades que es fa dir Soronprfbs. Es va estrenar a Sundance amb un èxit devastador. És tendra, divertida i hi ha bona banda sonora. Només té un problema: que no arribarà a sales comercials. L'haureu de buscar a la plataforma digital peliculasdecineonline.com.

S'estrena el 26 de setembre

6

'Torrente 5', de Santiago Segura

La dosi de caspa ibèrica de la temporada la posa la cinquena entrega de 'Torrente', que aquest cop se'n va a descobrir què es cou entre els casinos d'Eurovegas. Hi haurà l'humor habitual tipus Martínez el Facha, grans plens de pus per rebentar i alguna d'aquelles seqüències d'acció accelerada en què Santiago Segura es converteix en una mena de James Bond al·lèrgic al desodorant. Té els seus amants i els seus detractors. Nosaltres us la posem a la llista, per si de cas voleu pecar...

S'estrena el 3 d'octubre

7

'Relatos Salvajes', de Damián Szifrón

L'última pel·lícula que ha produït El Deseo, segell cinematogràfic de Pedro Almodóvar, és el tercer llargmetratge de l'argentí Damián Szifrón, director de 'Tiempos de valientes' i 'El fondo del mar', i un dels títols que aquest any competien per la Palma d'Or de Canes. Es tracta d'una antologia d'històries curtes, amb un to negre extremadament àcid, on trobareu l''star system' porteny al complet. Ricardo Darín i companyia fan el fet.

S'estrena el 17 d'octubre

8

'[Rec] 4: Apocalypse', de Jaume Balagueró

Ja que parlàvem de sagues, per què no recordar que aquesta tardor també arriba a la cartellera la quarta entrega de [Rec]? Jaume Balagueró torna a posar-se al capdavant de la franquícia, després d'haver abandonat files en la tercera part, la del casament, dirigida exclusivament pel seu company de fatigues Paco Plaza. Encara no en sabem gran cosa. Només que en aquesta ocasió tampoc no hi haurà càmera en mà. Inaugurarà el Festival de Sitges el dia 10 d'octubre, i poc després arribarà a sales. En teniu ganes?

S'estrena el 31 d'octubre

9

'Jimmy's hall', de Ken Loach

La nostra tria culmina a finals de novembre, amb l'estrena de l'última pel·lícula de Ken Loach, que aquí ens explica la història de Jimmy Gralton, un activista irlandès que va ser deportat durant els temps del Temor Roig als Estats Units. Després de deu anys d'exili torna al seu país natal per fer-se càrrerc de la granja familiar, i acaba obrint un immens saló recreatiu per als seus conciutadans, on tothom es troba per ballar i fer gresca, i on ell és el mestre de cerimònies. Es nota que s'acosta el Nadal!

S'estrena el 21 de novembreÚltimes crítiques

La juventud

  • Valoració: 3/5

Mia madre

  • Valoració: 4/5
  • Recomanat

La gran apuesta

  • Valoració: 2/5

The end of the tour

  • Valoració: 4/5

Midiendo el mundo

  • Valoració: 3/5

Jem y los hologramas

  • Valoració: 2/5

Segueix-nos!

Spotify

Subscriu-te al Spotify de Time Out Barcelona i gaudeix de les cançons favorites i llistes temàtiques

City links

Global links