FEC. Festival Europeu de Curtmetratges 2015

Cine

Time Out diu

Deixem per un moment el centralisme barceloní i fem un salt fins a Reus on, de l’11 al 15 de març, se celebra una nova edició del FEC, el Festival Europeu de Curtmetratges.

Dels 2.500 curts de ficció europeus que s’han presentat a concurs, se n’ha fet una selecció de 24, provinents de 12 països, que es projectaran a la secció a competició. En destaquen, per exemple, The chicken, que ja es va emportar el premi al millor curtmetratge als European Film Awards del 2014; el curt d’animació també molt guardonat Symphony no 42; o Todo un futuro juntos, de Pablo Remon, que va guanyar el segon premi del FEC el 2012.

Més enllà de la secció oficial, en trobem d’altres plenes també de films interessants. A les sessions Panorama podreu veure 14 curts que no competiran però que s’han volgut destacar per la seva qualitat i que optaran al premi del públic. De les mateixes característiques són les peces de Panorama CAT, però amb l’afegit de tenir producció o direcció catalana. Es passaran a la Carpa Moritz, que es preveu que sigui, a més d’un lloc on valorar la feina feta a casa, un punt de trobada entre els agents de la indústria del cine.

Però hi ha moltes més coses: una selecció de curts del festival de Santiago de Compostel·la Curtocircuito; una retrospectiva del Festival; una sessió infantil i una marató del Festival amb sis curts presents en aquesta edició.

I com que això no només va de veure pel·lícules, també han programat activitats paral·leles per promoure la trobada entre directors, públic i estudiants de cinema. Parlem d’una sessió per xerrar amb els protagonistes (actors, directors, guionistes) dels films, un concurs de microfilms, un taller de stop motion per als més petits, una jornada més tècnica, una altra pensada per a estudiants de batxillerat, graus mitjos i superiors, i una exposició amb tots els cartells dels curts a competició.

Publicat

Detalls

Lloc web de l'esdeveniment http://www.fecfestival.com/
També t'agradarà