Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Kate Winslet: paraula de mare
Una vida en tres días

Kate Winslet: paraula de mare

L'actriu ens explica que va rodar 'Una vida en tres días' amb bombo

Per Cath Clarke
Advertising

Té la sort de ser una dona de son profund. Diu que l'únic que li trenca la nit és el plor d'un dels seus fills. Però això rai. La premsa sensacionalista pot dir missa: ser mare la fa molt feliç.

Jason Reitman et va esperar pacientment fins que vas estar disponible per rodar.

Oh, em fa sentir fatal que diguis això. Va ser molt amable per part seva. Si he de ser franca, quan en Jason em va enviar el guió per primer cop estava em una fase en què només podia pensar en els meus nens.

¿Podries haver fet aquest paper abans de ser mare?

No. I és curiós perquè quan vaig fer 'Hideous Kinky' tenia 22, 23 anys, i em vaig veure obligada a fer moltes suposicions sobre els instints maternals. Perquè encara no tenia fills. Però amb 'Una vida en tres días' no hauria estat capaç.

De fet, vas rodar durant l'embaràs. ¿Va ser dur?

Des de la setmana nou fins a la 20, menys del que treballen moltes mares. Però va ser interessant això d'intentar dissimular-me les tetes amb una cotilla. Bé, en realitat no tant. Als matins mirava la cotilla i m'agafaven ganes de plorar.

¿Tens més confiança en el teu físic ara que abans?
Mira, tinc 37 anys i una sola vida. No em vull passar el dia pensant en les dimensions del meu cul. Vull estar sana i punt.

A la pel·lícula et veiem parlant amb una versió de tu als 50 anys. ¿Et preocupa fer-te gran?

No. M'agrada la gent gran que conserva una mica de joventut. Com el meu pare.

¿Tens ganes de tenir l'edat de Meryl Streep?

Si hi arribo bé sí, esclar. Les actrius de la meva generació som molt afortunades perquè tenim Meryl Streep, i també Emma Thompson i Susan Sarandon i Judi Dench, i moltes altres grans dones per admirar.

¿Encara guardes l'Òscar?

Sí, esclar!

També t'agradarà

Entrevista a Matthew McConaughey

Cine

Digues-li segon acte. Digues-li la 'McConeixença'. O McConaughey 2.0. Sigui el que sigui, tenim un actor en ratxa. Durant molt de temps tots pensàvem el mateix de Matthew McConaughey: era aquell paio que malbaratava el seu talent prestant-se a sortir a càmera sense samarreta i fer-li ullets a Kate Hudson a la romcom de torn. Però es va prendre dos anys de descans i va tornar renovat, amb 'Killer Joe' (2011), 'Magic Mike' i 'Mud' (les dues del 2012). Ara, McConaughey torna a ser l'actor favorit de tothom. I com que la història del fill pròdig que torna a la llar sempre ha tingut bona acollida a Hollywood, aquest bon home s'acaba d'emportar un Òscar. No era per menys. Tothom qui ha vist 'Dallas Buyers Club' sap que s'hi ha entregat en cos i ànima. La teva carrera ha fet una volta de 180 graus. ¿Ha estat una decisió conscient? ¿Vas decidir no fer més 'Planes de boda'? ¿Has esborrat el número de Kate Hudson?Bé, certament vaig prendre una decisió: no podia continuar fent la mateixa cosa una vegada i una altra i una altra. Només m'arribaven guions de comèdies romàntiques i de films d'aventures. I m'agradaven, però volia un repte, alguna cosa que m'espantés, que fes trontollar el meu món una mica. Quin va ser el primer moviment?Començar a dir que no a alguns dels guions que m'arribaven. Vaig estar sis mesos dient que no, i després un any sense rebre res. I durant aquest temps seguia sense saber què volia fer. Però vaig recuperar l'anonimat i de sobte a William

15 prostitutes mítiques del cinema

Cine

D'Anna Magnani a Sasha Grey, passant per Liz Taylor i Catherine Deneuve L'estrena de l'última pel·lícula de François Ozon, una preciositat que es diu 'Joven y bonita', ens ha calat fort. És la història d'una adolescent de casa bona que, tot i venir d'una família amb possibles, decideix dedicar-se a la prostitució. Per què ho fa? És una incògnita. Veieu-la, i mireu de treure les vostres conclusions. Nosaltres, consternats, en comptes de començar una llarga cadena especulativa sobre les seves raons hem preferit fer un repàs de les quinze prostitutes més famoses de la història del cine. Últimes crítiques Dallas Buyers Club Recordareu que l’any 1980 Robert De Niro es va haver de posar com un botifarró per fer de Jake LaMotta a 'Toro salvatge', i que va perdre per sempre el tipus fideuenc del Talkin’ to me de 'Taxi driver'. Això sí, la indústria va compensar-lo amb un Òscar, el segon de la seva carrera. Les cúpules de Hollywood sempre s’han mostrat esplèndides amb els que s’hi juguen la salut, herència dels temps en què debutar sota l’estrella de l’Actors Studio era garantia d’èxit. Aquest any han fet el mateix amb Matthew McConaughey. Mai un home s’havia apropat tant a la forma d’un bolet deshidratat.No fa gaire tots pensàvem en Jean-Marc Vallée com un cineasta adventista que ens feia arrufar el nas, farts d’aquella estranya combinació d’esteticisme techno i filosofia new age que havia esgrimit des de C.R.A.Z.Y. fins a Café de Flore. Ara, per a sorpresa de tots, Val

Advertising

13 tatuatges mítics del cinema

Cine

De Robert Mitchum a Viggo Mortensen, de Harpo Marx a Ewan McGregor, les pells més guixades de la història de la gran pantalla El que més ens ha frapat d''Alabama Monroe' és la imatge de Veerle Baetens vestida de 'pin-up' flamenca estirada sobre la xapa de la camioneta, amb les seves dues dotzenes de tatuatges a la vista. Diu que té el mal vici de fer-se gravar el nom dels homes que estima sobre la pell, i que cada vegada que algun li trenca el cor fa tapar la seva firma amb un nou tatu. El seu cos és un cementiri d'amants sepultats. Sí, potser li hauria sortit més econòmic tirar de calcomania, o comprar-se un bon retolador. Però aleshores no se'ns hauria acudit la genial idea de fer una llista dels millors tatuatges de la història del cinema. N'hi van tretze! I no, no hi surt 'Prison break', perquè hem recordar que és una sèrie de televisió. Últimes crítiques Dallas Buyers Club Recordareu que l’any 1980 Robert De Niro es va haver de posar com un botifarró per fer de Jake LaMotta a 'Toro salvatge', i que va perdre per sempre el tipus fideuenc del Talkin’ to me de 'Taxi driver'. Això sí, la indústria va compensar-lo amb un Òscar, el segon de la seva carrera. Les cúpules de Hollywood sempre s’han mostrat esplèndides amb els que s’hi juguen la salut, herència dels temps en què debutar sota l’estrella de l’Actors Studio era garantia d’èxit. Aquest any han fet el mateix amb Matthew McConaughey. Mai un home s’havia apropat tant a la forma d’un bolet deshidratat.No fa gaire

Entrevista amb François Ozon

Cine

El director d''En la casa' ens ho explica tot de la seva nova pel·lícula, l'enigmàtica 'Joven y bonita' Marine Vacth té dos pòmuls com dues barres de ferro escairades igual que els extrems d'un manillar de bicicleta, tan ben marcats sota la pell que sembla que els puguis agafar i anar-te'n de passeig. François Ozon la va descobrir, com tothom, l'any 2011, quan va desbancar Kate Moss en els anuncis de la línia cosmètica d'Yves Saint-Laurent i se la podia veure sobre les rajoles blanques de tots els passadissos del metro de París. "Em va deixar fascinat des del primer instant -diu Ozon-. Tenia una bellesa única, era educada i sabia comportar-se. Però sobretot em va agradar perquè els seus ulls amagaven un misteri que costés el que costés havia de descobrir". Va moure fils per demanar-li audiència.Rituals de pasPot ser que pels subsòls de París encara quedi algun cartell esventrat dels anys en què Vacth feia de model amb les galtes empastifades de coloret, mera relíquia testimonial sense més funció que la de complaure el morbo de la mitomania, i potser recordar-nos on va començar tot. Però François Ozon s'ha encarregat de donar-li una altra vida: la d'una adolescent amb texans de baixa cintura i jerseis de llana tosca, lectora de Rimbaud, rebotada contra el món. "Per descobrir els enigmes d'una actriu, no hi ha res com fer-li viure una experiència abismal", rebla Ozon, extrem. Dit i fet. Així va néixer 'Joven y bonita'.Ernst Umhauer ja li havia ensenyat que els joves diabòlics d

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising