3 M'encanta
Guarda-ho

Les estrenes de cine de la setmana

Les crítiques de les pel·lícules que s'estrenen aquesta setmana als cinemes de Barcelona!

Us costa decidir-vos a l'hora d'escollir una pel·lícula per anar al cinema? Estigueu al dia del més nou de la cartellera i escolliu bé la pel·lícula que aneu a veure! Aquí podreu consultar cada setmana les valoracions de les últimes estrenes per part dels crítics de Time Out.

La forma del agua

4 de 5 estrelles

L’etimologia ens diu que 'monstre' ve del verb llatí 'monere', que significa 'advertir'. L’amfibi de 'La forma del agua' és, doncs, un avís: la xenofòbia, la por anticomunista i l'homofòbia podien pertànyer tant a l’Amèrica de principis dels anys 60 com pertanyen a la de Donald Trump. No és la primera vegada que Guillermo del Toro aborda el gènere fantàstic fent rellevant el seu context polític, però és en aquest feliç creuament d’'Amélie' i 'La dona i el monstre' on s’acumulen en forma d’un autèntic catàleg sobre la intolerància.

Llegir-ne més

The Party

3 de 5 estrelles

Un grup d'amics es reuneix en una celebració, i de seguida surten a la superfície els conflictes, les enveges i els odis amagats. Així es presenta el darrer treball de Sally Potter, que vol ser alhora el retrat negre, negríssim, de certa generació britànica i una sàtira salvatge de la tradició dramatúrgica en què s’escriu. En ocasions, Potter no pot evitar caure en els tòpics habituals: hi pareixen dues lesbianes, un neoliberal, un professor de Yale i un budista, entre altres arquetips. 

Llegir-ne més
Advertising

Black Panther

3 de 5 estrelles

Fa un any, 'Wonder woman' arribava a la pantalla amb la voluntat de remoure el cinema 'mainstream' i flirtejar amb el feminisme. Ara és 'Black Panther' la pel·lícula que proposa una transgressió en l’imaginari del cinema de superherois. El personatge creat per Stan Lee i Jack Kirby és l’eix d’una pel·lícula d’aventures que se submergeix en les arrels de la colonització i del conflicte racial. 

Llegir-ne més

Deber cumplido

3 de 5 estrelles

Tot i que només una petita porció de 'Deber cumplido' transcorre a peu de territori bèl·lic, l'ombra de la guerra sobrevola totes les imatges de l'òpera prima de Jason Hall. El guionista d''El francotirador' segueix interessat en la personalitat i les ombres dels militars, i en aquesta ocasió retrata tres soldats estatunidencs que tornen de l'Orient Mitjà físicament intactes, però amb un perniciós Trastorn d'Estrès Posttraumàtic.

Llegir-ne més
Advertising

Celestial Camel

3 de 5 estrelles

A priori, aquest camell celestial podia semblar una més en la llarga llista de films semi-documentals sobre la cultura mongola que vol conservar les seves tradicions davant de la malvada influència de la cultura moderna. Però si aquesta pel·lícula escapa a aquest plantejament és gràcies a la bella història d'amor i d'amistat que ens explica. Amor d'una camella amb llaç vermell per la seva cria albina. 

Llegir-ne més

Cuando dejes de quererme

3 de 5 estrelles

El director basc Igor Legarreta debuta en la direcció amb aquesta pel·lícula que comença sent un drama familiar per a inserir-se posteriorment en els camins del thriller d'investigació a partir que la protagonista viatja des de l'Argentina fins a Euskadi per esbrinar què li va passar al seu pare 30 anys enrere, després d'aparèixer mort en una fossa. 

Llegir-ne més
Advertising

Comentaris

2 comments
Sandra

El títol de la pel·lícula d'animació és: ...TOCADA DE L'ALA! S'ha d'apostrofar.

Sandra

És tocada de L'ALA...