Les estrenes de cine de la setmana

Les crítiques de les pel·lícules que s'estrenen aquesta setmana als cinemes de Barcelona!
Suspiria
Advertising

Us costa decidir-vos a l'hora d'escollir una pel·lícula per anar al cinema? Estigueu al dia del més nou de la cartellera i escolliu bé la pel·lícula que aneu a veure! Una ajuda per estar al dia de tot el que podeu fer a Barcelona si en sou cinèfils!

Suspiria
Alessio Bolzoni/Amazon Studios
Cine, Terror

Suspiria

Les bones pel·lícules de terror, com totes les pel·lícules que valen la pena, actuen en un nivell primari, visceral, més enllà de la trama i les paraules. La 'Suspiria' que Dario Argento va fer l’any 1977 jugava en aquesta lliga, amb la seva explosió de colors i gore estilitzat. Feia dècades que Luca Guadagnino volia dirigir-ne una nova versió, i en el resultat ha demostrat que entén el cine d’Argento a nivell molecular. Tant, que partint de la mateixa premissa ha sabut trobar la seva pròpia màgia. Dakota Johnson hi fa de Susie Bannion i Tilda Swinton broda el paper de Madame Blanc.  

Time Out diu
Photo: Netflix
Cine, Drama

Roma

Director de thrillers distòpics com 'Hijos de los hombres' i d’aventures còsmiques com 'Gravity', Alfonso Cuarón crea un relat personal, en blanc i negre, que comença mostrant les coses més petites i de mica en mica va obrint l’objectiu per explicar-nos com era Ciutat de Mèxic als anys 70, el paisatge on es va criar. Amb un to elegíac, Cuarón ens parla de la seva pròpia infància i, sobretot, de les dones que va tenir al voltant. La protagonista és la Cleo, una serventa a qui el director filma en llargues preses que descobreixen els seus rituals quotidians, a la manera de Chantal Akerman.

Time Out diu
Advertising
Cine

Apuntes para una película de atracos

Diu León Siminiani que, fins on li arriba la memòria, sempre havia volgut fer una pel·lícula d’atracaments, com el 'Rififí' de Jules Dassin i l''Atracament perfecte' de Stanley Kubrick, d’aquelles on hi ha feixos de bitllets, revòlvers i bales brillants i mans enguantades que fan girar en pla detall la rodeta d’una caixa forta. Era un desig que sempre l’havia acompanyat i que es va reactivar quan l’agost del 2013 la policia va detenir a Madrid una banda de lladres acusats d’haver saquejat fins a set sucursals bancàries. Entre ells hi havia el Flako, també conegut com el Robin Hood de Vallecas.

Time Out diu
Cine, Drama

Kursk

Es podria llegir com un contraplà hieràtic del cinema de catàstrofes aquàtiques, de títols com 'L’aventura del Posidó' i 'Titanic', però, sobretot, aquesta és una història sobre la certesa de la mort. Thomas Vinterberg prefigura el desenllaç que tindrà la pel·lícula des de la primera imatge, en què un nen aguanta la respiració dins de l’aigua de la banyera, aferrant-se a la mà del pare, a l’esfera d’un rellotge on cada segon es marca a foc. Coneixem els fets del naufragi del submarí 'Kursk', on gairebé 200 homes van perdre la vida, però és que a més els podem veure escrits en cada pla del film.

Time Out diu
Advertising
Larry Horricks
Cine, Acció i aventura

Robin Hood

"Aquest no és un conte per anar a dormir", diu el narrador. Però a nosaltres ens ho ha semblat, si jutgem pel volum amb què es roncava a la sala. Aquesta enèsima versió de la llegenda del proscrit de Nottingham es mostra desesperada per convèncer-nos que Christopher Nolan hi ha tingut alguna cosa que veure (no és així), intentant enganxar el pols de les escenes d'acció de 'Dunkerque', i amb una guió que busca la naturalesa dual del seu heroi, com a 'El cavaller negre': a vegades Robin és una versió de Bruce Wayne en l'època de les Croades, de vegades és un misteriós arquer.

Time Out diu
Advertising