Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Mostra de cine italià gratis!

Mostra de cine italià gratis!

Del 12 al 19 de desembre podreu veure 8 pel·lícules i 8 curtmetratges italians gratis als cines Verdi

Anni Felici
Advertising

Aquest dijous 12 de desembre comença la segona edició de la Mostra de Cinema Italià de Barcelona, on hi podreu veure de manera gratuïta una selecció del millor cine italià que ha passat enguany pels festivals de Cannes, Locarno, Venecia, Toronto i Londres.

La inauguració tindrà lloc el dijous 12 a l'Auditori de La Pedrera i les invitacions (màxim 2 per persona) es podran recollir a partir de les 18 h a la taquilla de La Pedrera el mateix dia 12. A les 20 h es projectarà Indebito, de Andrea Segre, i hi assistirà el director i el músic i compositor Vinicio Capossela, que a les 22 h oferirà un concert en viu.

A partir del dia 13, les pel·lícules es projectaran als Cinemes Verdi (sala 1) i Verdi Park (sala B ). Les invitacions es podran recollir a partir de les 16 h a la taquilla dels Cinemes Verdi i Verdi Park el mateix dia de cada projecció 

El festival, que dura fins el 19 de desembre, inclou 8 llargmetratges i 8 curtmetratges seleccionats pels crítics de cine Titta Fiore i Maurizio Di Rienzo. A més, també hi haurà projeccions especials. Aprofiteu l'ocasió i no us perdeu aquest festival de festivals que reunirà, en un únic esdeveniment, els millors films italians de la temporada 2013 que no han tingut estrena comercial a Espanya i que, en la seva majoria, s'estaran estrenant a Itàlia durant aquests dies.

També t'agradarà...

Cine

El TOP 5 de la cartellera

Aquestes són les pel·lícules que no us podeu perdre Estrenes de la setmana La gran belleza Sorrentino és un incorregible. Fa dos anys, quan encara li estava perdonant aquell soporífer horror de pel·lícula en què Sean Penn es vestia de Robert Smith, amb els cabells com una cagada de sípia –'This must be the place' es deia la criatura–, em vaig decidir a llegir 'Todos tienen razón', una novel·la seva sobre un cantant melòdic, un tal Tony Pagoda, que portava tants grams de coca a la butxaca com d’or al coll. El llibre no era gran cosa, però mostrava un Sorrentino en estat pur, mestre de l’artefacte festiu, un Fellini estilitzat i molt més drogat que l’original, perdut en eternes orgies de pits tatuats com la pell d’un rèptil, on sempre hi ha un vell cirròtic que té per tota aspiració en la vida magrejar el cul excels d’alguna esnob passada d’opiacis que en tingui prou de sentir el nom de Proust per avortar resistències.L’amfitrió, aquest cop, és Jep Gambardella, un Guido Anselmi de 65 anys, escriptor, amb una sola novel·la publicada que va ser suficient per guanyar els quartos que dilapida, nit rere nit, entre el més vomitiu i pretensiós de la societat romana. Als altaveus, una estranya mescla dels clàssics de Raffaella Carra. De dia es dedica al que més li agrada: compartir plats d’arròs caldós amb una nana amb perruca, sempre vestida de setí blau, deixar anar unes quantes boutades sobre Flaubert i, sobretot, professar la seva debilitat pels estaments vat

Cine, Drama

La cartellera alternativa

Cada setmana, a Barcelona trobem una extensa oferta de pel·lícules més enllà de les principals sales de cinema. Mitjançant festivals, sessions especials, cinemes que aposten pels clàssics o produccions menys majoritàries i la Filmoteca de Catalunya, la ciutat compta amb propostes cinèfiles molt interessants per descobrir films, directors i visions diferents del món i de l'art. Aquí teniu una selecció del millor cinema alternatiu de la cartellera! Jordi Sabatés presenta: Nosferatu el Vampir Els Cinemes Girona juntament amb el pianista i compositor Jordi Sabatés recuperen tot el potencial del setè art en el seu format més primigeni, el cinema en estat pur: el cineconcert, on Sabatés, un dels autors més prolífics del nostre país pel que fa a l’adaptació i composició musical per a clàssics del cine mut, posarà música en directe a clàssics del cinema. Durant el mesos de novembre i desembre, el pianista barceloní interpretarà la banda sonora ideada per a Nosferatu, clàssic inqüestionable del cinema expressionista alemany dirigida per F.W.Murnau el 1922. Beefeater In-Edit One H1t Wonders: Jimi Hendrix. Hear My Train a Comin' Bob Smeaton. EUA, 2013. VOSE. 118'.   Vida de Hendrix. Tot el que un fan necessita saber és aquí. Paul McCartney i altres personatges propers ens condueixen a través de la fulgurant carrera del Voodoo Child. Arxiu d'impressió, grans entrevistes, atenció al detall, perspectiva sòbria: un documental de manual. Beefeater In-Edit One H1t Wonders: Good Ol' Freda Ryan

Advertising

La ruta de l'spritz

És l'aperitiu venecià de moda, barreja de Campari o Aperol amb prosecco i soda. Us descobrim cinc llocs on prendre'l a Barcelona To Be Aquest simpàtic local de cuina italiana es mou entre les tapes i l'aperitiu, però també toca plats sencers amb certa creativitat, com una sorprenent pasta a la carbonara amb fruits del mar. I cada dia, de 19 a 21 h, fan l'aperitiu: amb un duet de spritz que fa caure d'esquenes: aperol spritz (aperol, prosecco i soda, gel i una rodanxa de taronja) campari spritz (campari, vino blanco i soda, gel i una rodanxa de taronja), complementat amb un bon negroni. Molt recomanables els gintònics, i racions com la de gambes amb salsa d'alvocats i pistatxo que ens diuen que són afrodisíaques. Amb cada còctel, platet de tapes! Jonny Aldana Entre les avingudes sense encís de la ronda de Sant Pau i el Paral·lel, s’hi troba el Jonny Aldana, un bar muntat entre un colombià, una txeca-suïssa i un català. La idea que tenien quan van aixecar la persiana per primer cop era d’un bar per prendre només l’aperitiu. D’aquesta primera il·lusió, en surt una diversitat d’aperitius i vermuts engrescadora. Si veieu la clientela amb els gots plens d’una beguda taronja, el més segur és que estiguin bevent un spritz, una beguda refrescant i golosa que obre la gana. Hi mesclen Aperol (aperitiu italià), cava, soda, gel i una rodanxa de taronja. El secret de les mesures és cosa seva. Una altra varietat de l’spritz al Jonny és l’americano, en el qual l’Aperol es barreja amb vermut

Restaurants

La pizza nostra

Murivecchi Tenen un mèrit innegable: van obrir l’any 2004 i en un panorama superpoblat per la pizza napolitana s’han sabut fer un nom que ja té ressò de clàssic. Irene Herrera ens explica que no hi ha secret: “Fer les pizzes amb ofici, amb bona farina i mozzarella de vaca de la bona”. Ara bé, aquí guarden una petita revelació: la pizza fregida. Es tracta d’una especialitat de Nàpols que no ha sortit gaire de l’àmbit casolà. Bastant hardcore: es tracta d’una pizza tancada i crua, que es fregeix. Alerta: va farcida de ricotta, pròvola, tomàquet, salami picant i un conglomerat de cansalada viada especiada. Bomba! NAP No, no és una pizzeria vegana. És un acrònim que respon a les sigles de Neapolitan Authentic Pizza, i existeix on hi va haver l’excel·lent i bufó Rococó. No ploreu la pèrdua, val molt la pena: el propietari, l’Antonello, ens explica que la seva intenció és “traslladar aquí la pizza napolitana amb els preus d’allà”. Han seguit obsessivament els requisits de la DO –forn de llenya, temps de cocció, farina i tomàquet italià–  i el resultat és una pizza superlativa i barata en un lloc sorollós: ple de jovent italià, ja està tot dit. La Verde Umbria La pizza és el punt fort d’en Federico Blondi, que amb la seva dona Sandra van obrir fa gairebé un any aquest local acolorit i ple de referències italianes. Originari d’Úmbria, el cor verd d’Itàlia, Blondi proposa amb èxit la pizza tortell, denominada així per la seva forma característica. A més dels condiments bàsics, es pot

Advertising