Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Casa Batlló

  • Llocs d'interès
  • Dreta de l'Eixample
  1. Casa Batlló
    © Natalie Pecht / Time OutCasa Batlló
  2. Casa Batlló
    © Natalie Pecht / Time Out
  3. Casa Batlló
    © Elan Fleisher / Time Out
  4. Casa Batlló
    © Casa BatllóCasa Batlló
  5. Casa Batlló
    FOTO: ShutterstockCasa Batlló
  6. Casa Batlló
    FOTO: Casa BatllóCasa Batlló
  7. Nits màgiques a la Casa Batlló
    © Lucia Meler
Publicitat

Time Out diu

El geni de Gaudí va transformar un edifici convencional en una espectacular creació modernista situada en el centre de la Barcelona burgesa

La Casa Batlló és una de les transformacions arquitectòniques radicals que Gaudí i el seu col·laborador, Josep Maria Jujol, van dur a terme per al magnat tèxtil Josep Batlló entre 1902 i 1906. Gaudí va convertir un edifici més en una de les seves creacions més impressionants i admirades, un dels llocs de Barcelona que cal visitar.

El resultat és una part indispensable del denominat quadrat d’or, o illa (o mansana) de la discòrdia, del modernisme català. La persona que el visiti pot trobar diversos edificis referencials, com la Casa Amatller de Josep Puig i Cadafalch o la Casa Lleó i Morera de Lluís Domènech i Montaner, separats per només uns metres.

Porta d’entrada a la genialitat de Gaudí

Quin és el significat de la façana de l’edifici, dels seus balcons sinistres, del sostre escamós? Alguns diuen que simbolitza l’esperit del carnaval, altres consideren que representa una platja de la Costa Brava (a les seves localitats podem trobar alguns dels racons més especials de Catalunya). No obstant això, la interpretació amb més consens és que representa al cavaller Sant Jordi i al dragó que ell mata en una llegenda tan rellevant en l’imaginari català que ha generat al seu voltant la diada de Sant Jordi.

L’oportunitat d’explorar l’interior de l’edifici facilita que entenguem el detallisme de Gaudí en aspectes com la ventilació o l'ús de la llum natural i els seus reflexos. Un apartament de l’edifici està obert al públic i també es pot accedir a l’àtic i el terrat. Els amants dels gossos apreciaran que Casa Batlló admet el pas de mascotes, sempre amb permís del personal de les instal·lacions i supervisió de l’amo.

Experiències, immersions i nits màgiques al terrat

Al llarg dels anys s’han anat incorporant diverses novetats multimèdia que realcen la trobada amb aquesta obra clàssica de l’arquitectura gaudiniana, de visita obligada com a espai imprescindible de Barcelona. Podem gaudir de la música original de la compositora Dani Howard o d’experiències immersives com el Gaudí Dome o el Gaudí Cube que ha concebut l’artista Refik Anadol. Una visita a Casa Batlló dura una hora i quinze minuts, aproximadament. Cal destacar que s’ha impulsat un programa pioner d’atenció especialitzada a persones neurodivergents.

A més de les visites a l’edifici sota condicions i en horari estàndard (entre les 9 h i les 20 h), hi ha la possibilitat de fer una visita matinera (amb un recàrrec afegit). Una altra opció és viure a una de les anomenades ‘nits màgiques’, que consisteixen en una visita tardana (a les 20 h) seguida d’un concert al terrat. Al llarg de cada temporada compareixen formacions musicals d’estils diversos com el flamenc, el jazz, la rumba o el soul.

Com arribar a Casa Batlló

La ubicació de l’edifici en ple centre de la ciutat, a l’Eixample barceloní, suposa que hi ha moltes opcions de transport públic per arribar a Casa Batlló. Podem baixar d'un vagó de tren de RENFE, o de les línies de metro 2, 3 i 4, a l'estació Passeig de Gràcia. Els usuaris de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) poden acostar-se fins a l’estació Provença. I els visitants que vulguin arribar en autobús disposen també de diverses opcions.

Preus de les entrades

Sovint poden trobar-se promocions per visitar Casa Batlló sota un preu avantatjós, motiu pel qual s’ha d’estar atent al lloc web de l’espai. També hi ha tarifes reduïdes per a diversos col·lectius (persones amb discapacitat, majors de 65 anys, estudiants), entrada gratis per a nens de fins a 12 anys d’edat i diversos descomptes vigents per motius diversos (des de ser usuari del Bus Turístic i de la Ruta del Modernisme fins a disposar de diferents carnets).

Escrit per
Ignasi Franch

Detalls

Adreça
Pg. de Gràcia, 43
La Dreta de l'Eixample
Barcelona
08007
Transport
Passeig de Gràcia (M: L2,L3,L4, RENFE), Provença (FGC), autobús (línies 7, 22, 24, H10 y V15)
Preu
Entre 29 € i 59 € segons modalitat de la visita. Preus reduïts per a diversos col·lectius. Entrades gratis per a nens de fins a 12 anys
Horaris
Dilluns a diumenge de 9 h a 20 h (darrera entrada a les 19.15 h). Entrades matineres (8.30 h, 8.45 h) i concerts (21 h) amb tarifes diferenciades
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà