Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
La_cuina_en_la_mise_en_place_Maribel_Rui_z_de_Erenchun.jpg
Maribel Ruiz de Erenchun

Cursos de cuina a Barcelona

Escoles i restaurants on us ensenyaran a convertir-vos en els reis dels fogons!

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Comenceu a estar cansats del plat de pasta amb sofregit precuinat? Prepareu sempre el mateix arròs a la cubana quan vénen convidats a casa? La vostra mare pateix perquè no us alimenteu bé? És hora d'obrir nous horitzons a la vostra cuina, d'aprendre a preparar algun plat que sorprengui a les visites, és el moment de donar-se-les de xef. Us recomanem diverses escoles i restaurants on ofereixen cursets de cuina de tot tipus, des de plats tradicionals a cuina japonesa, passant pels millors pastissos i les postres més dolces. Poseu-vos el davantal i als fogons!

Bellart

Bellart

Una de les escoles enfocades al món profes- sional amb més trajectòria, des del 1977. Hi trobareu els tradicionals cursos per arribar a ser xef i pastisser, i també altres propostes com la de gestió, direcció i emprenedoria, reciclatges per a cuiners... I fins i tot un curs sobre cuina biodietètica. Si encara no ho acabeu de veure clar, us podeu apuntar a un dels seus monogràfics que toquen tots aquests temes. Preu diversos en funció del curs.

Hofmann (Mey Hofmann)

Hofmann (Mey Hofmann)

Dir que has estudiat en aquesta escola t’obre portes arreu, ja que és coneguda a tot el món. O si més no fa que et mirin amb certa admiració, com si cuinar bé ja no depengués de tu. La fama és merescuda, ja que des del primer dia l’estudiant aprèn amb fèrria disciplina les bases de la cuina professional sense oblidar la importància de tastar el que es menja i ésser crític. És a dir, cultura gastronòmica. Preu: monogràfics (1 o 2 sessions) entre 80 i 150 €.

Publicitat
La Patente

La Patente

En menys d’un any de vida gairebé tothom coneix aquest nou negoci gastronòmic i els assistents als tallers en surten encantats. Això és el que ha aconseguit en Juanma en aquest nou espai de decoració elegant i austera amb el seu estil 'easy going', la seva experiència en publicitat i, el més important, la seva capacitat d’idear activitats engrescadores.
Preu: monogràfics entre 40 i 60 €/ curs de cuina de mercat (5 sessions): 200 €.

Bcn Kitchen

Bcn Kitchen

En aquest espai situat al costat del mercat del Born, el Daniel i la Mònica hi van muntar farà quasi tres anys una petita escola de cuina en el sentit més lúdic. Aprendre a cuinar mentre t’ho passes bé i, sobretot, acabar la vetllada menjant el que has fet amb una bona copa de vi. I és que de fet els seus tallers es fan al migdia i a la nit, fent-los coincidir amb el dinar i el sopar. Una forma diferent de plantejar els àpats. Preu: monogràfics entre 50 i 65 €

Publicitat
The Cooking Space

The Cooking Space

La reconeguda botiga de delicatessen Delishop ja fa tres anys que va obrir aquest espai gastronòmic. Un espectacle de mobiliari, estris i maquinària i el seu espai diàfan deixen bocabadat qualsevol. Durant l’activitat us obsequien amb productes gurmet que han fet cèlebre el seu logotip: olives, patés... Perquè us sentiu mimats mentre apreneu a fer sushi, cuina tailandesa o hamburgueses. Preu: entre 30 i 55 €/ tallers per a nens entre 15 i 25€.

Coquus

Coquus

Amb el nom coquus (‘cuiner’ en llatí) fan una declaració d’intencions d’entrada: a mig camí entre la formació lúdica (la de cuinar xerrant, copa de vi en mà, i al final degustar asseguts allò cuinat) i un plantejament més professional, més reflexiu, ofereixen monogràfics de cuina internacional i basats en productes diversos en funció de la temporada. Per als qui vulguin passar-s’ho bé... Preu: entre 35 i 55 €/ curs de cuina bàsica (4 sessions): 175 €.

Publicitat
Centre Cívic el Sortidor
  • Llocs d'interès
  • El Poble-sec

Cada centre cívic s’especialitza en una temàtica, alguns en gastronomia! Aquest és el cas del Centre Cívic El Sortidor del Poble-sec. Si accediu a la seva web o aconseguiu un dels seus llibrets, al·lucinareu amb l’extensa oferta de tallers de cuina i altres activitats relacionades amb la teca i el mam. Des dels cursos de cuina i tast més habituals, fins a temes de nutrició, hort urbà, sopars temàtics... Diversos preus en funció dels tallers.

Escola de cuina Boqueria

Escola de cuina Boqueria

Fa uns tres anys l’Eulàlia Fargas va pensar que en això de la cuina hi havia un buit per als més petits i que en canvi és una gran eina per educar-los. Des de llavors imparteix cursos per a nens, adolescents i nois més crescudets (fins a 25 anys) perquè aprenguin a espavilar-se i treballar en equip. I des de fa ben poc organitza tallers amb pares i fills. Ni ESO ni LOGSE. El que funciona és l’ECB! Preu: 25 € per sessió (60 € tres sessions).

Publicitat
Semproniana - Patacuchi
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • Esquerra de l’Eixample
  • preu 2 de 4

És un dels restaurants amb més personalitat de Barcelona per diferents raons: per la decoració, per l’oferta gastronòmica, per la idea d’oferir sopars al preu de l’edat del client... I també pels pioners tallers de cuina per a nens mentre els pares dinen al restaurant. Una forma de matar dos ocells d’un tret: dines tranquil i mentrestant la mainada s’ho passa bé i, qui sap, potser descobreix la seva vocació. Preu: 20 € per nen amb dinar i taller.

Sakura-Ya
  • Restaurants
  • Japonesa
  • Les Corts
  • preu 2 de 4

La gastronomia japonesa fa anys que està de moda i sembla que la cosa no s’atura. El Sakura-Ya, que no és una escola sinó un restaurant, fa temps que aprofita l’onada per diversificar el negoci. Cada trimestre fan un calendari adequat a cada època de l’any, i, impartits pel xef Sury, no hi poden faltar els tallers de sushi. Us en podeu informar a la seva web i també podeu rebre el seu butlletí d’informació. Preu: monogràfics a 45 €

També t'agradarà

La millor cuina creativa
  • Restaurants

Els 20 restaurants on s'elaboren els plats més originals de Barcelona Dos Palillos Albert Raurich –bullinià de pro– demostra que existeix germanor entre les tapes asiàtiques i espanyoles, i un nivell d'excel·lència de producte i creativitat que els ha valgut la seva primera estrella Michelin. Dos Palillos és una perfecta fusió entre bar Manolo i barra asiàtica d’alta cuina, un lloc que no té ni taules i on, si no tenen temps, no et van abocant el vi. Reflexió: part de l’estrella Michelin sempre premia el servei, i que ells la tinguin encara posa en més valor les seves fenomenals tapes asiàtiques. Àbac Amb dues estrelles Michelin, l'Àbac de Jordi Cruz és un dels restaurants imprescindibles d'alta gastronomia a Barcelona. Ha conquerit aquest statuts mitjançant una cuina plena de mestria i sofisticació, per tocar el cel. Tickets Els germans Adrià han tornat a triomfar, ara a Barcelona, amb aquest ambiciós resum de la seva filosofia de les tapes. Amb quatre barres diferents –marisc, planxa, dolç, entreteniments, invents diversos– el client por gaudir de la versió bulliniana de les tapes de tota la geografia espanyola. Sepionets en la seva tinta amb pasta d'ametlla o síndria a la graella en són només exemples. I connectat amb Tickets, la cocteleria 41º ofereix cada nit un menú degustació que és el més proper que ha quedat d'ElBulli. Gresca Local petit, equip mínim, cuina màxima. Obligat. Rafa Peña s'ha convertit en un líder 'bistronòmic' indiscutible. Són creatius, però els plats

Els 50 millors restaurants
  • Restaurants
  • Cuina creativa

Barcelona és una de les millors ciutats del món per menjar i beure. Això ho sabem la gent que hi vivim, i també els professionals de la gastronomia que any rere any premien els nostres fogons amb distincions que alcen la ciutat en el pòdium de la bona teca internacional. L'oferta és variada, de qualitat, monumental: des del petit bar de tapes de tota la vida, fins als restaurants amb estrelles Michelin. Tot i que el repte és difícil, ens hem proposat seleccionar els 50 millors restaurants, aquells amb els fogons més fiables de la multitud de bones taules barcelonines. No hi donem més voltes: aquí teniu els 50 restaurants que no us fallaran mai. Bon profit El més vist Les millors escenes de sexe La relació especial que té el cine amb l'erotisme –que situa l'espectador a la posició privilegiada del 'voyeur'– ha estat objecte de diversos estudis acadèmics, sobretot per part de feministes. Tal com es va veure amb el rebombori creat per 'Nymphomaniac', la línia que separa les escenes de sexe de la pornografia és molt fina i, en algunes ocasions, poc definida. Però deixem-nos de teories per una estona i observem com fer l'amor –hetero, gai, bi...– s'ha portat a la gran pantalla durant tots els temps. Aquí teniu les escenes que han fet pujar la temperatura als cinemes. També t'agradarà... Restaurants romàntics 13 restaurants per impressionar noves conquestes i conquerir parelles poc impressionables El Pla Tan sols fa falta que hi passeu per davant per comprovar que el Pla és el re

Publicitat
Descobrir la 'cuisine' francesa
  • Restaurants

Potser la cuina francesa no viu a Barcelona els moments de glòria d'altres èpoques, però encara és possible gaudir d'un bon grapat de restaurants que gràcies al seu savoir faire ens porten el millor de la gastronomia del país veí. Vet aquí un resum dels representants del bon gust francès a la ciutat. Coneixeu més restaurants francesos indispensables? Podeu recomanar-los als comentaris de sota. Atmosphère Petita gran joia de cuina mediterrània i sobretot francesa, l’Atmosphère s’ha consolidat com un dels restaurants diferents de Gràcia. La carta que elabora en Carlos Yñiguez des de la seva cuina dóna joc per passar nits romàntiques en un ambient acollidor, de bona música i servei atent. Els peixos del dia són el seu punt fort, i, pel que fa als plats francesos, s’hi pot gaudir de bones amanides amb mostassa o enriquides amb formatges, del foie gras semicuit amb poma confitada, i del confit d’ànec acompanyat amb un gratinat de pommes de terre à la dauphinois. Té un menú d’11,50 euros al migdia, i de nit funciona amb carta. Crêperie Bretonne Anaick Instal·lada sota la cua del peix que va aixecar Frank Ghery al Port Olímpic, és el punt de referència de les bones creps a Barcelona. I més ara que obre cada dia, migdia i nit. El miracle de les creps sorgeix d’un vell autobús de carretera. La preferida de molts és la Bergère, que porta xampinyons, formatge de cabra, porc, crema i cebes. Una delícia més lleugera és la d’espinacs, salmó fumat i ametlla torrada, ideal per acompanyar

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat