Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Les millors cocteleries de Barcelona
Fes un còctel a les grans barres de la ciutat
Prova alguns dels millors còctels fet a mida de Barcelona, i de passada, coneix els barmans amb més carisma de la ciutat. Tant si prefereixes una decoració clàssica, de vellut vermell i les begudes de sempre, com si vols un ambient més modern, tenim un lloc per tu. Trobes a faltar alguna de les cocteleries imprescindibles? Ens ho pots dir als comentaris de sota. I si això del còctel us sembla car o elitista, aquí teniu una llista dels millors bars de vins de la ciutat.
NO T'HO PERDIS: Els 100 millors bars de Barcelona.
Les cocteleries de referència
Tuxedo Social Club
El Tuxedo Social Club és un club victorià al moll de l’os del Born; un local secret, sense cartell, on només podreu entrar si us heu fet socis a la seva web o a la porta. No es poden fer fotos, no es poden fer trucades, no es pot fer el brètol... Tot forma part d’un ritual d’invocació de còctels primigenis que es remunten a finals del XIX. La idea és recuperar clàssics de veritat i descobrir al client l’essència de tot això. El glop de la casa, el mític Tuxedo del 1882, és un exemple de l’artesania d’aquest santuari: còctel sec, breu, preparat amb minuciositat, servit en cristalleria antiga, amb ginebra Old Tom, vermut, bitter de taronja, marrasquí, absenta i cireres confitades. El Tuxedo, molt més que un club o una cocteleria, és un somni.
Marlowe Bar
La llegendària cocteleria Gimlet ha reviscut per reivindicar una altra forma de beure: una filosofia aliena als bars de cartró pedra per a guiris del barri. La seva carta viatja en el temps i els còctels són d’una altra galàxia. Preparen el gimlet que bevia Marlowe, però ens decantem pels exemplars d’autor: antològics, delicats, perfectament equilibrats i imaginatius. El més curiós és La Mirada de Marlowe: explica-li al bartender com ets, i et preparà un glop adequat a la teva personalitat. Millor que el psicòleg.
Negresco Cocktail Bar By Bobbys
Els còctels d’autor del Negresco Cocktail Bar, amb segell de qualitat de Bobby’s Free, semblen una extensió de la personalitat de la head bartender Yanaida Prado: copes coloristes, imaginatives, càlides; copes que volen activar-vos els sentits i us omplen de joie de vivre. La veneçolana ha estat a barres tan insignes com el Dry Martini i el Milano. Rauxa i tècnica. És una crac. Amb el fons d’armari de Bobby’s Free, Yanaida prepara les begudes d’una carta curta –vuit peces d’autor, més clàssics– que és un esclat de cromatismes i tècnica.
Dos Billares
Si baixeu unes escales recargolades, us endinsareu a les catacumbes de la Casa Camper i, de sobte, es materialitzarà davant vostre una bombolla rectangular de fusta plena de butaques retro. Sembla una cocteleria clandestina del Hollywood dels anys 50. La colònia de Humphrey Bogart es pot olorar encara. Els altaveus farceixen de jazz espasmòdic el buit. Dues taules de billar americà en un estat impecable presideixen: els tacs, penjats a les parets; les boles, perfectament disposades al tapet. Litografies i quadres envolten aquest speakeasy i condueixen la mirada del bevedor al púlpit, la barra. Si demaneu un Bloody Mary de wasabi, patireu un atac de priapisme etílic: deliciós.
33 by Santi Ortiz
Al número 33 de l’avinguda Mistral i inspirat en l’enigmàtic Club 33 de Disneyland. En breu, tindrà 33 còctels en carta... En aquest bar tot té una raó de ser, fins i tot el número que li dóna nom. L’alquimista Santi Ortiz (ex Bobby Gin, ex Ohla) ha decidit tirar pel dret i fer-se una cocteleria a mida; sense regles i arriscant. No hi caben més de quinze persones, és una trinxera penombrosa que flirteja amb el concepte speakeasy i té un bartender suprem amb canell i cervell. Canell, perquè tècnicament és impecable; cervell, perquè cada còctel és una pel·li, un vessament de creativitat. Al 33 beureu alta gastronomia i engolireu elements impossibles com quètxup de pinya, infusionats de molsa o xarop de formatge blau. Les creacions del Santi juguen amb el bevedor, el repten.
Slow Barcelona
En Paco Bretau, llegenda viva de la cocteleria catalana, ha deixat l’Slow en bones mans. És un equip jove, atrevit i un punt canalla. I es posa 'cachondo' amb els reptes. D’aquesta pulsió neix 'A Forest', una carta inspirada en la natura. Tundra, selva, bosc, sabana... Els divuit còctels evoquen els biomes de tot el planeta. Són receptes trencadores que es preparen com plats d’alta cuina i disparen la imaginació amb detonacions sensorials. Les fronteres que separen cocteleria i gastronomia s’esvaeixen. L’increïble Quercus, un Dry 2.0 antològic amb oli d’allium, vodka infusionat amb llonganissa, ginebra, vermut blanc, bíter d’api i tomàquet 'cherry', és un experiment punk amb retrogust de… pa amb tomàquet?!?
Bobby Gin
El Bobby Gin és un bar modern, còmode i on es respira alta qualitat en tot els seus aspectes, fins i tot en la decoració, on la barra està feta d'antigues portes i la portes del bany és un armari. Són especialistes en gintònics i, per tant, tenen una selecció de marques premium nacionals i internacionals. Si sou principiants en aquest plaer etílic, deixeu-vos aconsellar pel Francesco Giardina, el Head Bartender, que sabrà escollir el gin tònic més adient segons els vostres gustos.