Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Twist

Els millors gintònics de Barcelona

Els bars i cocteleries que saben com preparar el combinat de ginebra i tònica (amb tota la resta)

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Potser ja no es demana amb el furor d'anys enrere, però el gintònic es manté com un dels còctels més populars. La seva fórmula sembla senzilla: ginebra, tònica, un twist de llimona... i els guarniments que cadascú es tregui de la màniga. Perquè no tothom sap com tractar com es mereix al combinat més aristocràtic. Així que si voleu provar un gintònic que emocioni el paladar, heu de visitar aquests locals. 

NO T'HO PERDIS: Els 100 millors bars de Barcelona

Gintònics per recordar

  • Bars i pubs
  • Cocteleries
  • Esquerra de l’Eixample
Una carta fantàstica
Són especialistes en el còctel que els dóna nom, però amb el gintònic no es queden enrere. Disposen d'una carta que acumula gintònics amb perversions fantàstiques. En trobareu de canyella, de gerds, de cafè, de grosella... I el clàssic, elaborat amb el twist. El serveixen amb got de sidra de vidre tallat marca de la casa. Tasteu el Gimlet foxtrot, un gintònic que balla sol.
Negroni
  • Bars i pubs
  • Cocteleries
  • El Raval
El gintònic que es pot llegir
Algú podria desconfiar en veure'n l'interior. Vermells i negres avalats per un premi nacional de disseny, clientela moderna del Raval i foscor premeditada. No us deixeu entabanar per la primera impressió. A la barra, com magnífiques i antigues vedets, s'exhibeixen vint marques de ginebra. Tampoc no hi falten les tòniques Fever Tree, Scweppes i Q-tonic, perquè trieu. I tot a la nevera, com ha de ser. Em poso exòtica i decideixo demanar un gintònic de Martin Miller's, la ginebra que es destil·la a Anglaterra i que després es barreja amb aigua d'Islàndia. Me'l serveixen amb twist de llimona i got de sidra, com ha de ser. El seu propietari, en Javier Cejas, va publicar el primer Gintónic que es pot llegir a l'editorial Morsa.
Publicitat
  • 4 de 5 estrelles
  • Bars i pubs
  • Cocteleries
  • Gràcia
  • Crítica de Time Out

Especialistes veritables
El Bobby Gin és un bar modern, còmode i on es respira alta qualitat en tots els seus aspectes, fins i tot en la decoració, on la barra està feta d'antigues portes i la portes del bany és un armari. Són especialistes en gintònics i, per tant, tenen una selecció de marques premium nacionals i internacionals. Si sou principiants en aquest plaer etílic, deixa't aconsellar: ells sabran triar el gintònic més adequat segons les teves preferències. 

Torre Rosa
  • Bars i pubs
  • Cocteleries
  • Sant Andreu
Al pati del col·legi
Quan encara trobàvem la tònica amarga, els suborns s'arranjaven amb una branqueta de regalèssia. Al barri del Congrés, els tractes es fan encara amb la mateixa mercaderia. El fantàstic bàrman Jordi Reig s'ha inventat un gintònic que barreja l'única ginebra amb collaret de gos, la Bulldog, i una branqueta d'aquesta planta. Traieu-vos la cara de fàstic ara mateix perquè només deixa anar una lleugera aroma. Si sou més clàssics, però voleu tastar un gintònic únic, el de cítrics fa plorar de felicitat. Si podeu prendre'l en una de les tauletes de la terrassa de Torre Rosa, és possible que se us aparegui la verge i tota la cort celestial.
Publicitat
Elephanta
  • Música
  • Gràcia

Fem un tastet?
Teteria amb nom d’illa índia amb tamborets de fusta tallada i taules decorades amb un ‘collage' d’imatges de diaris i revistes. Té una carta molt completa d’infusions, còctels amb alcohol i sense, i tot un apartat dedicat a la que ens ocupa: als prestatges podreu llegir fins a 40 referències de ginebres d’arreu del món. 

Tandem Cocktail Bar
  • Bars i pubs
  • Cocteleries
  • L'Antiga Esquerra de l'Eixample
Qui puja en un tàndem després?
En aquesta barra clàssica de daurats i fusta noble, serveixen el gintònic de la casa amb copa de conyac de cristalleria o got de sidra, com el demaneu. Amb cinc gels i amb la naturalitat d'algú que ha vingut al món a fer gintònics.
Publicitat
Ideal Cocktail Bar
  • Bars i pubs
  • Cocteleries
  • Esquerra de l’Eixample
Monocle i bigoti
La temptació d'entrar amb monocle i bigoti en aquesta clàssica cocteleria pren força cada cop que travesso la porta. La moqueta del terra, l'entrada de vidres acolorits i els quadres amb motius equins contribueixen a la idea que sóc en un club anglès reservat exclusivament a socis. Ja que hem de formar part d'un club, que sigui al club, ho dic a l'anglesa, de bevedors de gin and tonic. El propietari, Josep Maria Gotarda, és un fanàtic d'aquesta beguda i n'ofereix una bona llista. La llarga carta de ginebres premium i la varietat de tòniques ho certifica. El clàssic gintònic el preparen amb twist de llimona, però si algú necessita exotisme, en tenen de fava tonga, una llavor que recorda el gust de l'ametlla amarga.
  • Música
  • Dreta de l'Eixample
Còctels underground
Amagada dins d'una cafeteria, com si fos un local clandestí, s'hi refugia el Milano, una barra que amb poc temps de vida ja s'ha convertit en un clàssic. El gintònic se serveix en got de sidra amb twist de llimona.
Publicitat
  • Bars i pubs
  • Cocteleries
  • La Nova Esquerra de l'Eixample
  • preu 2 de 4

Quan preguntes a Enric Bartomeu, propietari del TirsaBCN, com definiria la seva cocteleria, t’esperes un tractat filosòfic i et trobes amb una resposta que descol·loca: “Nosaltres fem sempre la copa correcta”. Una definició precisa i intel·ligent del que ha de ser un bon còctel, que demostra que el Tirsa es troba als antípodes de la xerrameca imperant i que “si demanes una caipirinha et farem exactament la caipirinha que esperaves”, sense filigranes ni sorpreses, amb un producte de qualitat, precisió i ofici. La història d’aquest nou Tirsa, obert a l’Eixample, s’inicià en realitat el 1983, quan l’Enric Bartomeu va entrar a treballar al Tirsa de l’Hospitalet, un establiment mític que, malauradament, va haver de tancar les portes el passat 2014.

Quan aquell espai vella escola va desaparèixer, l’Enric ja passava dels 50 anys i es va trobar amb un mercat laboral hostil. Per aquest motiu, va decidir buscar local a Barcelona i –després de demanar al propietari del Tirsa, Manel Tirvió, que li cedís el nom– reobrir aquella cocteleria llegendària: “Sempre havia pensat que em jubilaria al Tirsa. Ara ho torno a pensar!”.

Mateixa filosofia i mateixa carta en un local diferent i amb una nova incorporació: el David, el fill de l’Enric. El clan Bartomeu defensa “la copa clàssica de qualitat”, des dels Dry Martini fins a uns mig gintònics (en got) molt populars entre un públic que hi ha arribat, en bona part, atret per la fama de l’Enric al local primigeni. Un home simpàtic, proper, que continua sent el mateix que des de fa dècades elabora còctels personalitzats, un Enric que manté l’essència però s’ha canviat el vestit: “Encara vaig elegant, però amb un vestit una mica més actualitzat”. Una bona metàfora d’aquest (vell) nou Tirsa.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat