Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Festigàbal 2015
Festigàbal 2015

Festigàbal 2015

La programació de concerts de l'Heliogàbal durant la festa major de Gràcia es trasllada del centre de l'huracà als afores del barri

Per Marta Salicrú
Advertising

El Festigàbal, el festival de concerts que munta l'Heliogàbal, bar musical i sala de música en directe de Gràcia, durant la festa major del barri, celebra la desena edició el dissabte 15 i el diumenge 16 d'agost al parc de La Sedeta l'any del vintè aniversari de l'Helio.

Va perillar per culpa del conflicte entre el patrocinador de la sala i el de la festa major, i de les tensions que la sala manté des de fa anys amb la fundació privada que munta les festes. El cartell va anunciar-se abans que es confirmés l'espai en què s'havien de celebrar els concerts, que tradicionalment s'havien celebrat a la plaça de Rovira i Trias.

Deslocalitzat als afores del barri, lluny del radi d'acció de la festa major, el desè Festigàbal reunirà, com sempre, alguns dels artistes més interessants del pop independent local. No en va l'Heliogàbal és un dels vòrtexs d'aquesta escena a Barcelona. La polèmica, però –reflectida a l'espot del festival, protagonitzats per alguns dels músics que hi actuen–, quedarà per a la història.

David Caño, Núria Martínez-Vernis, Martí Sales
©Marta Salicrú

Festigàbal 2015: Anarquia és independència

Què fer

Un espectacle fet a partir d’arquetips psicotímics i de psicologia evolutiva barata, diuen els seus mateixos creadors. Quatre poetes, cantaires, intèrprets, quatre ballarines voladores llençant frases com punyals, llançant versos que són dinamita per l’ànima. Núria Martínez-Vernis, David Caño, Roger Pelàez i Martí Sales. L’oralitat que esquerda, el ritme vocal que distorsiona.

Festigàbal 2015: Joan Colomo i la Radiofórmula + Las Ruinas + Dofí Malalt

Música

El festival d'estiu de l'Heliogàbal de Gràcia, que coincideix amb les festes del barri ens porta els directes del cantautor d'essència punk Joan Colomo i la seva banda, que faran un concert on només versionaran les millors cançons de la rádiofórmula d'ahir, d'avui i de sempre: de Camela a Sabrina passant per Raffaella Carrà o Beyoncé. Completen la jornada els prolífics barcelonins Las Ruinas, que defensaran el seu inspirat cinquè disc, 'Toni Bravo' (2014), una nova mostra de cançons d'amor amb distorsió i humor punk en què el trio sonen més pop i lluminosos –però també més tristos– que mai i el sempre inesperat, desfermat i indomable Dofí Malalt.

Advertising
Joe Crepúsculo
©Pablo Zapata

Festigàbal 2015: Joe Crepúsculo + Mujeres + Rombo

Música

Última jornada de concerts al Festigàbal amb un cartell triple protagonitzat pel trobador techno Joe Crepúsculo, que defensarà el seu setè àlbum, 'Nuevos Misterios' (2015), títol que ens remet a Madrid, ciutat on està instal·lat ara mateix el del Baix Llobregat. El disc ens torna el Crepus més ballable, amb influències del house dels 90 i les músiques urbanes llatines i tropicals. I compta amb una suculenta nòmina de col·laboradors de luxe com La Bien Querida, Tomasito, Soleá Morente, Luciana de la Villa i Sergio Pérez (Svper) i La Prohibida, entre d'altres; Mujeres presenten 'Marathon' (2015), el tercer llarg dels de Barcelona, una de les millors bandes de garatge que ha donat mai la ciutat i el quartet de Barcelona Rombo presenten el seu debut, un disc que han gravat i produït David Rodríguez (Beef, La Bien Querida) ple de pop de poc minutatge amb guitarres, baixa fidelitat i tornades infeccioses.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising