Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Catalunya reobre centres comercials i botigues grans

El Procicat ha anunciat un relaxament de les restriccions en el comerç a partir del dilluns 1 de març

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

L'última revisió de les restriccions imposades a Catalunya per tal de reduir el nombre de contagis ha sumat novetats que afecten sobretot a les grans superfícies comercials i a l'aforament de les piscines. Així doncs, el Procicat ha donat llum verda a reobrir els centres comercials i les botigues de més de 400 m2 a partir del dilluns 1 de març, amb un aforament del 30% i només de dilluns a divendres. Els caps de setmana seguiran tancats, com la resta de comerços no essencials. Aquests espais comercials i botigues de grans dimensions estaven tancats des del passat 7 de gener.

Les piscines són l'altre sector que es beneficia del relaxament moderat de les restriccions, ja que podran augmentar el seu aforament fins al 50%. En l'àmbit de l'educació, les autoritats sanitàries també han anunciat que es treballarà per recuperar la presencialitat en el segon curs de les universitats a partir del 8 de març i que a partir de l'1 de març s'aixeca la prohibició de fer sortides de llarga durada com les colònies. Això sí, sempre amb el mateix grup bombolla.

La resta de restriccions com el confinament comarcal, el toc de queda entre les 22 i les 6 h i els horaris d'obertura de la restauració segueixen igual que fins ara, a l'espera d'una reducció més pronunciada dels contagis. La consellera de Salut, Alba Vergés, ja ha advertit que tot i la frenada de positius seguim en una situació crítica "amb una mitja setmanal de 10.000 on, ha informat que "és d'hora encara per dir alguna cosa sobre Setmana Santa" i que tot dependrà de l'evolució de la pandèmia.

NO T'HO PERDIS: Quan puc sortir del meu municipi sense risc de sanció?

Llegeix el número de març de Time Out Barcelona, ​​amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat