Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Recreación del Camp Nou como huerto urbano
Time Out BarcelonaRecreación del Camp Nou como huerto urbano

El Camp Nou podria convertir-se en l'hort urbà més gran del món

Segons el projecte impulsat per l'Ajuntament, Barça i Espanyol compartirien el RCDE Stadium de Cornellà i anirien a mitges en les despeses

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

La pandèmia ha fet estralls en els pressupostos dels clubs de futbol, que s'hi han hagut d'estrènyer el cinturó fins a l'últim forat per fer front a una temporada sense fer caixa als estadis. També ha posat sobre la taula el que costa mantenir un equipament de les dimensions del Camp Nou per fer-ne només un ús puntual. Això, sumat a l'actual política de recuperació d'espais per a gaudi dels barcelonins impulsada per l'Ajuntament, ha confluït en una proposta impulsada pel Consistori que compta amb el suport d'un bon nombre de directius dels dos principals equips de la ciutat.

La idea sorgida de l'equip d'Urbanisme d'Ada Colau és que la gespa del Camp Nou es divideixi en parcel·les perquè els socis i les sòcies del Barça que així ho desitgin puguin tenir un hort. Les parcel·les lliures se sortejaran entre la resta de ciutadans que ho sol·licitin, tot i que aquests hauran de pagar una quota anual de 60 euros per depeses de manteniment, que es repartiran entre la Hisenda municipal i la caixa del F.C. Barcelona. "Sabem que no és gaire, però ara mateix qualsevol petit ingrés ajuda", assegura una font anònima del club, molt amoïnada per la situació financera del Barça.

Tot i que també es va plantejar, finalment s'ha descartat que el Camp Nou albergui també gallines, oques i altres aus de granja."Almenys hi hauria alguna possibilitat que, de tant en tant, s'hi vegin ous al camp", argumenten des del sector favorable a la implantació dels galliners.

El pla preveu que Barça i Espanyol comparteixen l'estadi de Cornellà, ara mateix infrautilitzat. Compartirien gespa i despeses, cosa que també aniria de perles als blanc-i-blaus. A banda dels beneficis econòmics i una gestió més eficient dels espais, des de l'Ajuntament de Barcelona també insisteixen en l'enorme potencial simbòlic de germanor i sororitat (no oblidem els equips femenins) que oferiran al món els dos clubs compartint una mateixa instal·lació: "Des de la caiguda del Mur de Berlín no s'haurà vist res igual", assegura un dels tècnics del Consistori, visiblement emocionat.

T'ha agradat? Acaba de passar un feliç Dia dels Innocents!

Últimes notícies

    Publicitat