1 M'encanta
Guarda-ho

El millor de la Festa Major de Sant Antoni 2017

Els Tres Tombs, correfocs, la cursa popular, rutes pel barri, la fira de cervesa artesana i molt més

© Maria Dias

Sant Antoni es pot penjar la medalla de ser el primer barri de la ciutat en començar la festa grossa. Agafem el programa, de l'13 al 22 de gener, i seleccionem les activitats que no us podeu perdre de cap de les maneres!

Fem l'animal

Fem l'animal

La festa comença el divendres 13, però cal tenir present que el gran esdeveniment no serà fins al dissabte 21 amb la cavalcada dels Tres Tombs (avinguda de Mistral/Calàbria, 10.30 h). En comptes de donar voltes a un circuit, els genets, les amazones i la munió de carruatges que hi participen desfilaran pels carrers més cèntrics per acabar a la plaça de Sant Jaume.
Per tenir el sant content, als Jardinets de l’Alguer es recolliran aliments per a animals durant tot el matí del dia 21, i també hi trobareu gats i gossos en adopció. Si voleu beneir el vostre quisso, aneu el dt. 17 i el ds. 21 d’11 a 13 h a l’Escola Pia de Sant Antoni.

Les tradicions no ens abandonen

Les tradicions no ens abandonen

Retrocedim fins al dissabte 14, quan tindrà lloc la cercavila d’inici de Festa Major (Jardinets de l’Alguer, 11.30 h) amb Pep Callau i els Pepsicolen i els diables, trabucaires, capgrossos, bastoners i fins i tot la Porca de Sant Antoni. Allà mateix, Juli Bellot, mestre de cerimònies d’El Molino, llegirà el pregó (13 h).
Els primers a obrir foc –permeteu-me la conya– seran els petits al Correfoc infantil i trabucada (Floridablanca/Rocafort, ds. 21, 19.30 h). Si no us voleu socarrimar, aneu protegits amb roba de cotó, barret i mocador. El torn dels grans serà el dg. 22 amb el Correfoc infernal, que sortirà a les 19.45 h des dels Jardinets.

Més enllà del barri de moda

Més enllà del barri de moda

Ja sabem que els preus dels lloguers són una broma pesada i hem estat a tots els bars del carrer del Parlament. Però què en sabem del barri? La Casa Golferichs organitza dues activitats molt interessants. Els dissabtes 14 i 21, a les 11 h (gratis però amb reserva prèvia) proposen un itinerari històric per entendre les transformacions que ha experimentat el barri i descobrir les seves peculiaritats. L’altra és 'Banda Sonora Urbana' (el dv. 13, 17.30 i 18.15 h. Gratis amb reserva), un espectacle interactiu on la participació del públic és fonamental i on es reproduiran els sons i sorolls d’una jornada a la ciutat, des que surt el sol fins ben entrada la nit.

Advertising
No pareu de bellugar-vos

No pareu de bellugar-vos

L’esport també està força present a la Festa Major amb dues famoses cites. Una és la Cursa Popular (el dg. 22, 9.30 h), 10 quilòmetres que començaran a Floridablanca amb Viladomat i a la qual us podeu apuntar fins al 16 de gener. L’altra és Sant Antoni Patina (el dg. 15, de 10 a 12 h), al carrer de Tamarit, on veureu competicions per a grans i petits, exhibicions i fins i tot una discoteca on ballar amb els patins. Volem afegir-hi el concurs de carretons. No sé si és més divertit participar-hi o veure com aquests vehicles estrafolaris roden carrer d’Urgell avall.

Beure, ballar i comprar

Beure, ballar i comprar

Portar el gos a beneir: fet. Veure el correfoc i el pregó: fet. Prometre que l’any vinent t’apuntes a la cursa de Sant Antoni: fet. Però no ens enganyem, una festa major és gresca, disbauxa... i ressaca. Ens plau avisar-vos que el dissabte 21, al carrer d’Urgell, entre Floridablanca i Tamarit, s’hi instal·larà la Fira de Cervesa Artesana. El got i les degustacions costen 2 euros i no fa falta que us expliquem què heu de fer.
Pel que fa a la música, triem el Ball de Festa Major del dissabte 21 a l’envelat de l’avinguda de Mistral (22 h, gratis) –perquè un pasdoble de tant en tant no fa mal–, i el Sant Antoni Reggae Splash, el dissabte 14 a les 21 h també a l’envelat (9 euros). A l’envelat trobareu el Sublime Art Fest (el ds. 14, de 12 a 17 h), el mercat d’il·lustradors on participen més de 30 artistes. 

Comentaris

1 comments