Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
via catalana 2014.trams 10 a 18

On menjar i beure a la Via Catalana 2014: trams 10 al 18

Una selecció d'una quinzena de bars i restaurants dels carrers per on passen els trams 10 al 18 de la Via Catalana

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Molts de vosaltres anireu a la Via Catalana en colla. Comença a les 16 h i és millor arribar amb la panxa plena. Hem triat 25 restaurants per tota Barcelona que obren per la Diada, però si us estimeu més dinar a prop del vostre tram, també hem fet una selecció de bars i restaurants a prop dels trams 10 al 18. El primer tram comença a la plaça de Francesc Macià amb el carrer de Loreto i el número 18 acaba a Balmes amb la rambla de Catalunya. Compte que és festiu i potser alguns d'aquests llocs estan tancats! Us recomanem que truqueu abans d'anar-hi. 

L'Office
  • 4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Francesa
  • Eixample
  • preu 2 de 4
  • Crítica de Time Out
Hi ha llocs sobre els quals em costa escriure. Fonamentalment si són bons, de dimensions reduïdes i són sempre plens, com és el cas de L'Office. Perquè  si així ho faig, m’asseguro que no hi tindré mai més taula. Però val la pena donar a conèixer un bistrot comme il faut, amb aquesta cuina tan particular, variada i saborosa de les simpàtiques fondes franceses. Jerôme Perraudin va començar de petit a la cuina, orientat pels seus pares, propietaris d’una casa de menjars i de venda de productes preparats als Pirineus francesos. Dir Perraudin allà és parlar de bons embotits, excel·lents patés i inoblidables foies gras. El Claude, el pare del Jerôme, ha estat premiat pels seus productes artesans.
Figaro
  • 3 de 5 estrelles
  • Música
  • Eixample
  • Crítica de Time Out
Just davant del Velódromo, ha florit aquesta cocteleria amb una carta molt completa i golosa. Tot i ser petiteta, té un encant especial.
Publicitat
  • Restaurants
  • Esquerra de l’Eixample
  • preu 2 de 4
Aquest clàssic ofereix teca de qualitat des de primera hora del dia fins a la matinada. Amb Jordi Vilà, un dels cuiners més en forma dels fogons barcelonins, com a xef executiu, de la seva cuina surten incansablement plats i tapes que ens fan reviure, mos a mos, l'herència gastronòmica catalana. Tant si hi aneu a primera hora del matí o a última de la nit, hi podeu tastar des d'un croissant, passant per una ració de pernil ibèric fins a un bon capipota.
Bun Sichi
  • Restaurants
  • Japonesa
  • Eixample
  • preu 2 de 4
D’aspecte humilíssim i vint anys d’experiència, Bun Sichi és un referent en la implantació del sushi a Barcelona. L’afable Takashi Komura –res a veure amb els sushiman severs– és d’Osaka, on té més protagonisme el peix blanc. Això es tradueix en uns nigiris de daurada extraordinaris, però els de llom de tonyina i verat, blaus, també són dels millors de la ciutat. Atenció: menú perpetu de 19,50 euros amb sis nigiris i sis makis i entrants calents. Tasteu l’oshi zushi: arròs premsat en motlles de bambú i peix variat, especialitat cara de veure.
Publicitat
  • Bars i pubs
  • Cocteleries
  • Esquerra de l’Eixample
  • preu 2 de 4
Amb l'intrèpid bàrman Javier de las Muelas no s'hi juga. Ni tampoc amb la llegendària barra d'aquesta cocteleria reconeguda internacionalment com una de les millors del planeta. Se les saben totes. La barra és l'escenari de les coreografies més complicades. Aquí  es venera el còctel. No goseu sortir sense haver provat el Dry Martini –sense competència a Barcelona– i alguna de les creacions magistrals de De Las Muelas. Tot i la seva popularitat i el 'punch' mediàtic del seu bàrman, el Dry Martini continua sent una referència ineludible. I és que, senyors, això no és una cocteleria, és una església.
NONONO
  • Restaurants
  • Eixample
El nou restaurant del mediàtic Isma Prados és NONONO, on va més enllà del fet ecològic: tot el que es posa a taula és producte biodinàmic, sense química i produït segons els cicles de la terra. A banda d'un menú de migdia molt aconseguit, en aquest bufó local amb aires de bistrot s'hi poden demanar peces senceres de carn –lletó, conill, pollastre– i volen dignificar plats tan maltractats com l'amanida verda. –R.M
Publicitat
El Filete Ruso
  • Restaurants
  • Bar d'entrepans
  • L'Antiga Esquerra de l'Eixample
  • preu 2 de 4
En aquesta hamburgueseria d'alta volada hi podreu trobar el filet rus que li dona nom: una hamburguesa de carn seleccionada i passada per farina. El seu bistec tàrtar també està a l'alçada de les circumstàncies.
Ajoblanco
  • 3 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Sant Gervasi - Galvany
  • preu 2 de 4
  • Crítica de Time Out
Abans d’anar a  l’Ajoblanco em varen dir que l’havia dissenyat  l’interiorista Lázaro Rosa-Violán, l’home de moda. A mi, els interiors  dels locals m’importen relativament poc si el que serveixen és passatger  com les modes, i tinc molta més curiositat pel contingut que pel  continent. O sigui, més pels plats preparats, en aquest cas, pel cuiner José Gallardo, que per l’escenografia de Rosa-Violán.Vaig començar el sopar  amb un còctel Martínez, un Bloody Mary sense vodka i no apte per als  aŀlèrgics al tabasco. També em varen servir un xupa-xup de foie gras amb poma carameŀlitzada i formatge massa contundent. Amb la boca humitejada  amb un vi Cobija del Pobre, DO Bierzo, vaig continuar el viatge gustatiu amb un crocant de pop, un plat que recomano i que va donar pas a un arròs de gambes.
Publicitat
Taverna Japonesa Wakasa
  • Restaurants
  • Japonesa
  • Gràcia
  • preu 2 de 4
Quatre taules mal comptades i un matrimoni japonès són sufucients per preparar el millor sushi de Barcelona segons 'Time Out': 'nigiri' de salmó brasejat, makis de salmó i nap... I postres japoneses. Com viatjar al Japó sense pagar bitllet. Alerta, només a la nit.
Pijama
  • 3 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Hamburgueses
  • Sant Gervasi - Galvany
  • preu 1 de 4
  • Crítica de Time Out
No sabem, si com ells diuen, fan les millors hamburgueses de Barcelona. Però sí que són excel·lents. Els dos socis tenen taules: el cuiner havia sigut xef de La Royale i l'altre sòcia era cap de sala allà. Fan unes hamburguses que estan pensades com a plats fets entrepà: tasteu l'excel·lent hamburguesa mediterrània: salsa de tomàquet i alfàbrega amb pinyons torrats i xampinyons rostits ben gruixuts i parmesà. Val la pena tastar les tapes, no hi són per fer maco: molt bon 'tiradito' peruà, i us recomano tastar les croquetes. Tota una troballa, la de xoriço i formatge manxec.

També t'agradarà

25 restaurants per a la Diada
  • Restaurants

Per menjar bé en grup abans de la Via Catalana 2014 Reserva als restaurants més populars Ja teniu l'estelada i el vostre lloc a la Via Catalana 2014 preparats des de fa dies. Fins i tot heu convençut el vostre iaio nascut a Jaén perquè voti independència. Molts heu quedat amb la família o els amics per anar junts a la V i, com que la convocatòria és a les 16 h, podeu fer un àpat tots plegats aquest Onze de Setembre: aquí teniu 25 restaurants aptes per a grups que estaran oberts aquesta Diada. Feu un pensament i reserveu amb temps! La Terreta Una ambaixada de València a la Vila de Gràcia. Una de les seves especialitats són les saboroses i econòmiques coques de Dacsa, que preparen amb una gran varietat d'ingredients per a tots els gustos. Els dies que juga el Barça, l'ambient és formidable. I el dia de la Via Catalana 2014, no ens ho podem ni imaginar: La Terreta és l'única taverna valenciana que hi ha a Barcelona. Tenen diversos menús per a grups molt econòmics –de 6,50 a 16 euros– on poder tastar tot allò que és valencià i no és paella: braç de nineta, tramussos, timbal d'escalivada amb moixama... La Camarga Les primeres traces d'existència del 'Pujolgate' es van gestar aquí, en el dinar enregistrat d'estranquis entre la lideressa del PP català i l'ex-amant del primogènit del Pare Ubú. I suposem que no devien parlar de compres (de roba). Ara bé, La Camarga és tot un clàssic dels sopars de grup massius i té una cuina mediterrània estàndard que està prou bé, i menús per a totes

Els 50 millors restaurants
  • Restaurants
  • Cuina creativa

Barcelona és una de les millors ciutats del món per menjar i beure. Això ho sabem la gent que hi vivim, i també els professionals de la gastronomia que any rere any premien els nostres fogons amb distincions que alcen la ciutat en el pòdium de la bona teca internacional. L'oferta és variada, de qualitat, monumental: des del petit bar de tapes de tota la vida, fins als restaurants amb estrelles Michelin. Tot i que el repte és difícil, ens hem proposat seleccionar els 50 millors restaurants, aquells amb els fogons més fiables de la multitud de bones taules barcelonines. No hi donem més voltes: aquí teniu els 50 restaurants que no us fallaran mai. Bon profit Reserva als restaurants recomanats per Time Out Els restaurants que mai no fallen per menjar cuina catalana, italiana, basca, francesa i asiàtica. I també els fogons dirigits pels xefs més en forma de la ciutat Més restaurants recomanats Restaurants mexicans Els millors llocs de la ciutat per assaborir la bona cuina mexicana Reserva als restaurants més populars Casa de Tapes Cañota El Cañota és un bar de tapes marineres d'inspiració gallega amb molt bones referències. Es tracta del germà petit del reputat Rías de Galicia, un dels grans restaurants gallecs de la ciutat i de l'Estat.  Peix i marisc, patates braves, pop a la gallega, amanida russa, canyes de cervesa i vins... L'oferta del Cañota és la de tota la vida però amb l'afegitó d'un puntet juganer de creativitat. Tot de la millor qualitat i en un local desenfadat per r

Publicitat
Els 100 millors bars
  • Bars i pubs

Si alguna cosa no li falta a Barcelona són bars. A tots els barris de la ciutat hi trobem una immensa oferta que en moltes ocasions ens fa dubtar a l'hora de triar. Tant si busqueu bars de tapes i braves com si preferiu fer vins, canyes i vermut, no us perdeu aquesta selecció de 100 locals imprescindibles a la ciutat. I si no voleu beure alcohol, també us hi hem inclòs cafeteries i teteries! Bars de vins Sempre és un bon moment per gaudir d'un bon vi, siguis entès o no Bars de tapes Per molts, una religió i una excusa per per trobar-se amb els amics! Per prendre canyes Els millors assortidors de cervesa de la ciutat Cerveses artesanes Els abeuradors de birra elaborada artesanalment Per menjar patates braves Les 20 millors racions de patates braves de Barcelona Per fer el vermut Els clàssics de la ciutat i els nouvinguts a l'escena vermutaire Els millors pintxos Gran plaer basc en petit format Cocteleries Els millors còctels i els bàrman amb més carisma Teteries 10 establiments on sempre és l'hora del te Temples del cafè 10 cafeteries per satisfer el plaer més fosc El més vist Cinema a la fresca: tota l'agenda A l'estiu, diversos espais de Barcelona es transformen en cinemes a la fresca. Aquí teniu la cartellera completa! El més vist 5 coses per fer avui Aprofita el teu temps i troba el que necessites: el millor del dia al teu abast Japonisme. La fascinació per l'art japonès Que consti que en Pere Calders ja ens havia avisat: som víctimes d’una invasió subtil. Jo mateix em vai

Anarquia i 'birra fría'
  • Clubs

Recorregut pels bars llibertaris de Barcelona Els bars més vistos Si trobeu que Barcelona va camí de convertir-se en un parc temàtic –si és que no ho és ja– i n'esteu farts d'alienants macroespais d'ocio nocturn capitalistes, dissenyats per a buidar-vos les butxaques, aquesta és la vostra llista: un recorregut pels bars més llibertaris i anarcos de Barcelona, on abunda la cervesa barata, l'art arriscat i la gent que aposta per l'amor lliure, que de ben segur voldran compartir amb volsatres. Les revolucions comencen a la barra. Bars llibertaris, associatius i combatius! 23 Robadors Entra una puta força col·locada a quarts de nou del vespre. El bar, desert. Vol anar al lavabo. “És a dalt, puja, puja!” li diu en Joan amb el seu somriure resplendent. En Joan, un humanista amb un cor com una casa de pagès, és un dels tres socis de Robadors 23. El local és l’excasa d’un altre dels socis, l’August, un metge dandi amb fal·lera pel jazz. El tercer és l’Albert, flamenquista acèrrim, i la família la completen en Yussuf, la Fadwa i l’Alí, el nostre Freddy Mercury pakistanès particular. El carrer d’en Robadors és tot allò que defineix el barri xino: cadires a la fresca, xivarri i batusses, putes, camells i corredisses, insults i afalacs desmesurats... Tot al màxim, res de mitges tintes. No t’hi avorreixes. En aquest caos de vegades violent i a punt de desaparèixer –sembla que finalment la nova seu de la Filmoteca obrirà aquest desembre– Robadors 23 s’alça com un oasi on tothom hi pot ent

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat