No és el mateix menjar cuina tradicional quan fas turisme que visitar les cuines d'avantguarda d'arreu d'Europa. Qui tingui afany de descobrir l’alta gastronomia d’altres països, té ara una oportunitat única. Del 5 al 7 de maig, el restaurant Nectari de Barcelona acollirà la primera edició a l'Estat de La Ruta de les Estrelles, una trobada de xefs amb estrella Michelin que se celebra des de fa anys a Portugal.
Hi participen Ricardo Costa (líder dels nous xefs portuguesos, 1 estrella Michelin), Joachim Koerper (restaurant Eleven de Lisboa, 1 estrella Michelin), Michel Van Der Kroft (T'Nonnetje d’Amsterdam, 2 estrelles Michelin) i l’amfitrió, Jordi Esteve (Nectari, 1 estrella Michelin).
En la primera edició catalana, els quatre xefs cuinaran junts durant tres dies un exclusiu menú degustació, format per uns aperitius de la casa i a continuació un plat de cadascú. Tot maridat amb vins i caves premium de Codorníu.
Aquest és el menú: salmó d'Alaska marinat amb meló, amanida i ametlles (Joaquim Koerper), carabiners amb bacallà, carxofes i oli de xoriço (Michel Van Der Kroft) i peix del dia rostit com a pop amb salsa de selicòrnia (Ricardo Costa). El plat fort, vaca vella amb braves llatines i salsa huancaína i les postres, hamburguesa dolça amb patates fregides, kètchup i mostassa van a càrrec de l'amfitrió Jordi Esteve.
El preu d’aquesta experiència enogastronòmica pionera serà de 130€ i es podrà gaudir del 5, 6 i 7 de maig, tant al migdia com a la nit, amb reserva prèvia.